Artikelen

 

Dit weekend zijn de marathon duivenvluchten van start gegaan en wel uit het Zuid Franse St.Vincent gemiddelde afstand van 1088km. Deze nationale vlucht  uit een serie van 7 vluchten.
Winnaar werd Wout van den Hoek die hiermee zijn visite kaartje aan de concurrentie af gaf. Het leverde hem een overwinning op in de regio A, Fondclub en een 2e plaats in de afdeling 7. In sector 3 midden en oost Nederland was het goed voor de 9e plaats. Een prachtige uitslag zette ook ons senior lid Reint van de Hoek neer met 5 duiven mee 2-3, in de afdeling 7 een keurige 18 en 19 plaats. Gert Doppenberg behaalde de overwinning in de A poule met een 4e plaats in de uitslag en Mattheus Kieft 8.

Pont st Maxence de midfondvlucht startte met 215 duiven in concours opnieuw ging de overwinning net als vorige week naar Lammert Brons die hiermee weer een topnotenring kan bijschrijven  1e in regio A en 5e in de Afdeling 7 tegen 8.518 duiven.  Ook vermeldenswaardig zijn de prestaties van Comb.Verbree 2-5-6-7-10 wat een goed seizoen kennen zij. Aart van Zoeren terug in de top 10 3e en de Comb. van Zoeren 4e tevens de 1e prijs in de B-poule, Gert-Jan van Putten 8 en Matheus Kieft 9. Verder leden met hun eerste duif G.Doppenberg 13, Boeve & Drost 14, H.Scholten 42, H van de Kraats 45 en K van de Broek & Zn 19 in de B-poule.