Artikelen

GP Beyers - St. Vincent
C. de Ridder & Zn Arnemuiden wint Nationaal St. Vincent Sector 1
St. Vincent is de eerste Nationale Marathonvlucht van het seizoen 2017. Een ware klassieker in de duivensport voor de Marathonspelers.  En alle ingrediënten waren deze keer aanwezig om er een echte strijd van te maken. St. Vincent staat altijd garant voor een pittige vlucht en zo ook deze.
C. de Ridder & Zn. hadden drie super gemotiveerde duiven ingekorfd op de dinsdag voor de lossing. Na het inkorven kwam Cees thuis en hij vertelde zijn vrouw: ‘de 578 kan wel eens de eerste spelen zaterdag, wat is dat beest in vorm.’ Zoals altijd, ondanks haar ernstige ziekte, lachte de opgewekte vrouw des huizes en zei: 'ik hoop het voor je man'.
Lees verder
GP Beyers - St. Vincent
J. van der Wal uit Krimpen aan de IJssel winnaar St. Vincent Sector 2
Op het moment van bellen met Jac van der Wal, 22.00 uur, waren de jaarlingen nog aan het trainen. Dit zegt iets over het bestaan van Jac en zijn gedrevenheid. Jac van der Wal is een marktkoopman in hart en nieren en verhandeld, samen met zijn zoon, kaas. Dit betekent in de praktijk dat het ’s ochtends vroeg opstaan is en ’s avonds meestal laat thuis. Jac heeft de laatste tijd hulp gekregen van zijn zoon waardoor hij, doordeweeks, iets meer tijd heeft voor zijn gezin en de duiven.
Lees verder
 
 

In de nieuwsbrief van volgende week leest u een uitgebreide reportage over de winnaars van sector 3 en 4!

Download de volledige uitslagen van St. Vincent
 
 
Informatie
Vogelgriep in België. Geen lossingen rondom Baisieux en Menen
In België is vogelgriep geconstateerd. Dit heeft geresulteerd in nieuwe maatregelen die ertoe leiden dat er in een straal van 10 km rondom Baisieux en Menen niet mag worden gelost.
Lees de persmededeling van de KBDB
 
Vacatures
Gezocht: enthousiaste mensen voor diverse functies
Voor diverse functies in de organisatie zoeken we nog mensen. Bent u degene die de NPO graag een mooie toekomst geeft? Reageer dan op één van onderstaande functies:
 
 
 
 
 
Vluchten
Informatieve bijeenkomst IWB en Lossingscoördinatoren afdelingen
Op woensdagavond 21 juni hield het IWB, met het NPO bestuur en Dimapro BV uit Ruurlo een informatieve bijeenkomst voor de Lossingscoördinatoren van de 11 afdelingen. Deze avond werd er een nieuw programma tentoongesteld waarbij de grootste kans op vermengingen met andere koppels duiven geminimaliseerd moet worden of zelfs niet meer voorkomt. Zaak is dan wel dat alle lossingen ingevuld dienen te worden en bekend zijn bij het IWB en de coördinatoren zelf.

Het IWB heeft, nadat het Bestuur NPO de opdracht heeft verstrekt aan Dimapro,  het verzoek gekregen om een programma te laten schrijven welke toepasbaar is voor alle afdelingen waarbij zij de lostijden en geschatte snelheid van de duiven aangeven vanaf het te lossen coördinaat naar het thuisfront(in het rekenmodel wordt hier het middelpunt van de afdeling genomen).
Op het moment dat alle lossingscoördinatoren de te verwachten lostijden hebben ingevuld calculeert het systeem automatisch of er op de vlieglijn vermengingen kunnen voorkomen, is dit niet het geval dan kleuren alle afdelingen groen. Op het moment dat er wel mogelijk een vermenging plaats zou kunnen vinden wordt er een rood vakje bij de betreffende afdeling aangegeven, in overleg tussen afdelingen en IWB zal dan worden besloten de tijden van het lossen aan te passen.
Nadat de nodige informatie was uitgewisseld was er nog gelegenheid om een aantal vragen te stellen en antwoorden te verkrijgen. Dimapro heeft aangegeven vanuit het vertrekpunt van Versie 1 te gaan kijken, met alle input die binnenkomt, of deze voorstellen tot een nog betere versie 2 in de toekomst kunnen gaan leiden.
 
Informatie
29 juni kantoor gesloten
Vanwege een teambuildingsdag is het kantoor in Veenendaal op donderdag 29 juni de gehele dag gesloten.
 
Superuitslagen
Superuitslagen van deze week!
CategorieNaamWoonplaatsAfdelingUitslag
1 Ad Mulders Bergen op Zoom 2 Creil
2 Evert Diepeveen Keldonk 3 Chevrainvilliers
2 Hans en Evert Jan Eijerkamp Brummen 8 Nanteuil le Haudouin
2 Peter Janssen Kleve-Kellen 9 Chalons en Champagne
Geef ook uw SUPERUITSLAG door
Nationale Kampioenschappen
Voorlopige eindstanden Vitesse
Voor de senioren zijn de voorlopige eindstanden Vitesse bekend. Reclameren op deze uitslagen kan t/m 16 juli.

Hieronder de eerste tien in elke categorie

Ga naar de volledige uitslagen
 
 
 
 
Duplicaat aanvragen
Aangevraagde duplicaten 22 juni 2017
Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd.
Bekijk de laatste aanvragen
 
 
Olympiade 2019
Criteria Olympiade 2019
Voor de 36e keer wordt in 2019 de Olympiade voor postduiven gehouden. Van 25 t/m 27 januari 2019 strijden de toppers uit de hele wereld in zowel sport- als standaardklasse om een olympische titel. In 2019 wordt de Olympiade gehouden in Polen!
Als u mee wilt doen, moet u nu al rekening houden met de criteria!
Bekijk de criteria
Sponsoren

Nederlandse Postduivenhouders Organisatie
Landjuweel 38
3905 PH Veenendaal
T (0318) 559700
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.