Artikelen

1e en 3e  Samenspel Zuid Hollandse Eilanden 1772 duiven
1e  en 4e   Afdeling 5 Rayon WEST  - 7001 duiven
Ze zijn in superconditie  bij Piet in Nieuwe Tonge.  Vorige week in regio Oost van het Samenspel Zuid Hollandse Eilanden al 1,2 en 3 en nu de hoofdprijs met een prachtige serie 1, 3, 11 en 12 !
Het betreft het duiven team van Piet van Moort uit Nieuwe Tonge.  Vanuit Pointoise zijn de 1772 duiven om 7 uur gelost met een Westelijke wind.   Met een afstand van 327 km vloog de overwinnaar met een gemiddelde snelheid van 1269 m/ min huiswaarts.  Deze krasdoffer doet het super, eerder al  van Peronne de eerste en zeker 4 keer de eerste op het hok dit jaar!
De eerste prijswinnaar en de 2e duif  komen rechtstreeks van Willem de Bruijn uit Reeuwijk.  
 
Ook in de Afdeling WEST pakt Piet met een 1e en 4e prijs tegen 7001 duiven en 12 duiven van de 17 in de prijzen een prachtige serie !
Na een goede start in het begin van dit  jaar,  liep het even en paar weken wat minder, maar zoals de resultaten nu zijn heeft Piet in zijn lange carrière nog niet veel meegemaakt.
De weduwnaars in zijn mooie zolderhok vliegen 2 x per dag een uur. Ze worden opgevoerd in de week met de mengsels van Beyers, Mariman en het nodige snoepzaad.
Komende week gaan ze allemaal mee naar Bourges, gezien de huidige conditie van de duiven is er een grote kans dat ze weer vooraan zitten !
Een mooie vlucht met een mooie verdeling van de prijzen over het gehele Samenspel. Laten we hopen dat er zo nog veel volgen !  Allen veel succes !
BK