Artikelen

De ingeslagen weg met de jonge duiven lijkt te slagen. Het  later koppelen , 9 februari, dan gebruikelijk ,eerste week januari, en het een korte tijd de duiven licht verduisteren, raam voor drie kwart afschermen, doet de duiven zichtbaar goed. Slechts eenmaal een lichte terugval na de paramixo-enting, voor het overige geen enkel gezondheidsprobleem ondervonden.

Na de duiven slechts drie keer zelf te hebben afgericht, zijn ze tweemaal met container van de afdeling ter africhting meegegeven. van de totaal vijf africhtingen zijn er 3  v/d 22 achter gebleven. Dat geeft een goed gevoel als het voor het echt gaat.

Goed voorbereid gaan er 18 mee voor de eerste wedvlucht vanaf Roozendaal, dat blijkt toch wel een behoorlijke vlucht te zijn, Laat los met achteraf te weinig opklaringen welke vanaf de zee moesten komen. kortom s.avonds op veel hokken lege plekken.

Hier valt het wel mee, een mooie 6e stek in vereniging, na het uitslaan nog even naar de tuin, nummer elf zat in de spoetnik. Vandaag komen er nog 5 door het aantal stokt bij het aantal van 16 jongeduiven.  Het zal toch niet zo zijn dat het jongeduiven seizoen, gelet op de berichtgeving op de sociale media, is afgelopen voordat het goed en wel is begonnen?

 

 Met grote belangstelling volg ik de experimenten met de gps ring, geeft, het toch wel wat duidelijkheid geeft hoe de duiven doordeweeks hun trainingsarbeid verrichten. Op de vluchtdag  kan na thuiskomst een afgelegde route worden uitgelezen blijkt dat er nog veel  valt de ontdekken over hoe de duiven zich oriĆ«nteren en waar ze al vliegend water drinken. Ik hoop eigenlijk wel dat dit zo blijft, beetje gissen waar zitten ze en hoe laat komen ze thuis. Stel je voor,  als we toekomst al tijdens het concours kunnen zien waar ze precies vliegen dan is er van  mystiek die bij de duivensport hoort niet veel meer over. Verrast worden door een vroege duif daar doen we het voor. We zullen zien! 

De tweede ronde heeft afgelopen woensdag de paramixo-enting ondergaan komende week de pokkenenting hierna gaan we deze 19 stuks klaar maken voor de navluchten.

Tot de volgende blog