Artikelen

GP Beyers - St. Vincent
H. Boertje, Westerhaar wint Nationaal St. Vincent Sector 3
In Westerhaar, bij de heer Henk Boertje, waren de verwachtingen voor de Klassieker St. Vincent hoog gespannen. De duiven waren zo goed en mooi in orde en dat schiep hoge verwachtingen bij de  vier ingekorfde duiven.
Op vrijdag 16 Juni jl. komt, zoals zo vaak, de broer van Henk koffie drinken. Dat de verwachtingen hoog waren, was te zien op het gezicht van Henk. ‘Ben je gespannen?’, was dan ook de vraag van de broer. ‘Nou’, zegt Henk, ‘het zou me niet verbazen als ik morgen de eerste prijs pak en alle vier de ingekorfde duiven in de uitslag heb. Dat dit geen grootspraak was, bleek later wel.
Lees verder
GP Beyers - St. Vincent
Jaap Mazee uit Ens winnaar St. Vincent Sector 4
Het heeft even geduurd voordat ik Jaap Mazee kon interviewen voor deze rapportage. We voerden diverse telefoontjes met elkaar om tot een afspraak gekomen. Wat gelijk opviel, in de gesprekken met Jaap, was de humor van deze rustige, nuchtere en bedachtzame man. In de week na zijn Sectorale overwinning op St. Vincent was Jaap, voor zijn werk, in Portugal om de Nederlandse aardappel onder de aandacht te brengen. De klik was er meteen en er is al heel wat afgelachen voordat we het interview konden aanvangen. Het is geweldig om met deze man te praten en te discussiëren.
Lees verder
Download de volledige uitslagen van St. Vincent
Bekijk het filmpje over de winnaar van St. Vincent 2017!
 
Vluchten
Neutralisatietijd
Naar aanleiding van de marathonvluchten van afgelopen weekend zijn er vragen gerezen over welke methode, voor duiven die in de neutralisatietijd worden geconstateerd, bij welke lossing moet worden toegepast.
Lees verder
 
 
 
 
Informatie
Vogelgriep in België. Geen lossingen rondom Baisieux en Menen
Voor dit weekend gelden nog de maatregelen zoals afgelopen week. Dit houdt in dat er in een straal van 10 km rondom Baisieux en Menen niet mag worden gelost.
Vanaf aanstaande zondag mogen de Belgische liefhebbers onder voorwaarden weer inmanden in de toezichts- en bescherminsgebieden. Voor het lossen gelden nog geen versoepelingen.
Lees de persmededeling van de KBDB
Onze jeugd
Rebecca Heijneman op bezoek bij Comb. Verweij-De Haan in Mijdrecht
Mijn naam is Rebecca Heijneman en ik ben 10 jaar. Ik speel in combinatie met mijn vader en moeder onder de naam Fam. Heijneman. Op 20 november vorig jaar was ik, samen met mijn vriendin op de NPO jeugddag. Daar hebben we  een super leuke dag beleefd en als klap op de vuurpijl ook nog een hokbezoek gewonnen van combinatie Verweij – De Haan. Op 26 april was het zover en reden we naar Mijdrecht  waar we door Michel Verweij en zijn vrouw allerhartelijkst werden ontvangen.
Lees verder
 
 
 
 
 
Duif gevonden
Van wie is de duif met ringnummer NL 2008-1311294
De duif met ringnummer NL 2008-1311294 is nooit op een liefhebber geregistreerd, maar altijd op de vereniging blijven staan. De vereniging is sinds 2009 niet meer actief en nu is het niet mogelijk om de juiste eigenaar te achterhalen.

Is dit uw duif? Neem dan contact op met Centraal Hok 40. Het telefoonnummer is 0344-619608.
Superuitslagen
Superuitslagen van deze week!
CategorieNaamPlaatsAfdelingUitslag
2 H. Ulijn & Zn. Berghem 3 La Souterraine

Een aantal uitslagen zijn de afgelopen weken helaas niet goed doorgekomen. Deze willen wij u echter niet onthouden!
 
CategorieNaamPlaatsAfdelingUitslag
1 Rowdy Hoevenaars Uden 3 Sezanne
2 Evert Diepeveen Keldonk 3 Nanteuill
2 Gerard Kok IJsselmuiden 8 Gien
2 Hans en Evert Eijerkamp Brummen 8 Chalons en Champagne
2 J. Doldersum & Zoon Almelo 9 Gien
2 Peter Janssen Kleef 9 Quiévrain
2 Peter Janssen Kleef 9 Gien
Geef ook uw SUPERUITSLAG door
Vluchten
Marathonvluchten 2017
Voorheen kende de NPO 5 Nationale/sectorale vluchten waarvan er één voor heel Nederland vanuit hetzelfde station gelost werd, zijnde St. Vincent.
Tijdens de Ledenraad van 12 december 2016 is het voorstel, op voordracht uit het informele overleg van alle afdelingen,  aangenomen om de 3 Nationale wedvluchten St. Vincent, Dax en Bergerac weer in ere te herstellen.
Lees verder
Nationale Kampioenschappen
Tussenstanden
De tussenstanden van de Nationale Kampioenschappen 2017 zijn nu te volgen via de site van CompuClub.
Ga naar de uitslagen
 
 
 
 
Duplicaat aanvragen
Aangevraagde duplicaten 27 juni 2017
Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd.
Bekijk de laatste aanvragen
 
 
Internationale Bony Barcelona kampioenschappen 2017
 
Download de informatie
Sponsoren

Nederlandse Postduivenhouders Organisatie
Landjuweel 38
3905 PH Veenendaal
T (0318) 559700
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons op    Twitter    Facebook