Artikelen

L.v.d.Nieuwendijk uit Leiden
1e PRIJS STEDELIJK SAMENSPEL LEIDEN
WEDVLUCHT ARRAS


Afgelopen donderdag en vrijdag was het nog best aardig weer, maar zaterdag liet het weer ons in de steek. De duiven van afdeling 5 werden donderdag ingekorfd voor al weer de vijfde midfondvlucht van het seizoen op Pontoise. Door het slechte weer in Frankrijk, België en Nederland konden de duiven daar niet gelost worden. De opklaringen in pontoise zouden te laat komen of helemaal niet. Er werd besloten om ruim 100 km terug te rijden naar Arras want daar trok het in de middag open en zouden de duiven toch op zaterdag gelost kunnen worden. Zondag zou het namelijk niet veel beter worden. De ruim 12.000 duiven van afdeling 5 werden om 15:00 uur gelost met een voornamelijk noordwesten wind. Dus heb je een vroege duif in rayon west van afdeling 5 dan heb je het weer prima gedaan. Want alleen al in rayon west staan al meer duiven in concours dan in meeste afdelingen van Nederland. De liefhebbers van het stedelijk samenspel leiden kijken natuurlijk eerst of ze er bij zitten in het stedelijk en het samenspel leiden en omstreken. Natuurlijk zijn er ook enkele toppers die gelijk naar de uitslag van rayon west kunnen kijken, zij hebben het nou eenmaal in de vingers en weten wanneer ze er moeten staan. En ook op de wedvlucht Arras hebben we er weer een die ook in de top van de uitslag staat in rayon west van afdeling 5 tegen de ruim 4600 duiven. Nu doet hij dat met regelmaat want drie weken geleden vloog hij nog een 6e  NPO op de eendaagse fondvlucht Vierzon. We hebben het natuurlijk over de THE GENERAAL L.v.d.Nieuwendijk uit leiden. Hij pakte ze super want hij vliegt niet alleen een 1e prijs in het stedelijk samenspel leiden, ook in het samenspel leiden en omstreken is hij niet te houden. 2e,7e,15e,21e enz 17/20 in de prijzen tegen 1965 duiven. In rayon west van afdeling 5 is hij de te kloppen man want als je er 18/20  in de prijzen draait  en een 3e,10e,29e,37e,53e enz. tegen ruim 4600 duiven vliegt dan maak je misschien wel de beste uit slag van afdeling 5.  
De winnende duif in het stedelijk samenspel leiden is een weduwnaar “THOMAS” 06-1453661 die net als zijn tweede duif de 666 geboren is op het hokje van Rob v.d. Dop alias CALIMERO. Daar zitten van Rens door gebrek aan ruimte 4 koppels kwekers, allemaal bewezen duiven met minimaal een 1e prijs in het stedelijk samenspel leiden. De 661 is een redelijke goede doffer en dit was dan ook al weer zijn negende prijs. Hij komt uit de 8/005 x 1/201 ook twee super duiven uit het verleden die hun prijzen gevlogen hebben maar helaas in het najaar opgeruimd zijn wegens gebrek aan ruimte. Want ook je kweekhokje moet je regelmatig verjongen zegt de Generaal. Bij het uitlaten op Donderdagochtend was de 661 niet te houden want de doffers werden om 07:10 uur uitgelaten en de 661 kwam pas om 10:30 uur binnen.
Rens werd er op een gegeven moment gek van en heeft om 09:00 uur maar zijn duivinnen erbij gegooid, toen was het helemaal feest. De 661 had het vreselijk naar zijn zin tussen al die vrouwen. Ook de aankomst van de 661 was hilarisch en bezorgde Rens zijn maat en trouwen kijker ’’ Calimero’’ bijna een hartaanval Hij kwam zo ontiegelijk hard aan dat Robert v.d.d.Dop dacht dat hij zich te pletter zou vliegen. De Doffers en de Duivinnen worden twee keer per dag los gelaten op zoveel mogelijk de zelfde tijden. Ze worden nauwlettend in de gaten gehouden tijdens het trainen. Het voeren is hier simpel want als de duiven thuiskomen op zaterdag krijgen ze altijd s, avonds volle bak en kunnen ze eten wat ze willen. Voor de rest wordt er op gevoel gevoerd, de ene keer wat meer dan de andere keer. Het voer bestaat uit matador vlieg,mariman vlieg en gerry plus. Af en toe krijgen ze wat P40. Wel gaat hier iedere dag L.T.W. door het water. Rens van den Nieuwendijk en natuurlijk niet te vergeten Robert.v.d Dop van harte gefeliciteerd met dit mooie resultaat.

Tot volgende week,
De Witte Duif.