Artikelen

GP Belgica de Weerd
Donderdag inmanden Nationaal Châteauroux
Aanstaande donderdag is het inmanden voor de Nationale Dagfondvlucht vanuit Châteauroux.

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving, moeten de duiven op deze nationale wedvlucht gemeld worden.
Lees de informatie over het melden
GP Versele-Laga Dax
C. de Ridder & Zn winnen ook Dax Sector 1 - 'Dromen bestaan!'
Twee weken geleden sprak ik Cees inzake de Sectorale overwinning op St. Vincent en sloot ik af met ‘Misschien spreek ik je snel weer’. Deze overwinning zette tijdelijk het gezin De Ridder op zijn kop, niet wetend dat er nog een spektakel op hun lag te wachten. Na de overwinning op St. Vincent werd er besloten om de ‘Agen’ te verkopen om moverende redenen. Wat betekende dat de tweede groep, die gepland staat voor de Marathon vluchten, gereduceerd werd naar twee duiven. De vorm was aanwezig op het hok De Ridder moge duidelijk zijn. Voor dit weekend stond ook Limoges, voor de Dagfondduiven, op het programma. Ook hier werd een prachtige 54e prijs gevlogen in de Afdeling Zeeland.
Lees verder
GP Versele-Laga Dax
Ad Pegels uit Numansdorp wint Nationaal Dax Sector 2
Een week voor de lossing van Dax speelde Ad 9e Nationaal Agen. Dit betekende dat de duiven over de juiste conditie en vorm beschikten voor de vlucht van Dax. In de aanloop op de inkorving van deze prachtige Nationale vlucht waren alle jaarlingen ingekorfd op Bordeaux ZLU. Dit leidde ertoe dat het hok bijna leeg was en de concurrentie en sfeer verdwenen waren uit het hok. Ad vroeg zich af hoe hij dit kon oplossen.  Ad vond de oplossing erin door op de inkorfdag van Dax de duiven 25 km weg te brengen. Bij thuiskomst zaten de duivinnen rustig te wachten op hun echtgenoot. Toen de doffers thuiskwamen van de africhting bleven ze de gehele dag bij de duivinnen. Dat dit wellicht de gouden greep was, bleek wel uit het behalen van de 1e prijs Sectoraal en Nationaal op de Nationale vlucht Dax.
Lees verder
GP Versele-Laga Dax
A. van der Meer & Zonen uit Utrecht winnen Dax Sector 3
Op de maandagavond na de overwinning op Dax probeerde ik een afspraak te maken met de overwinnaar A. van der Meer & Zonen. Hiervoor moest ik contact opnemen met de kaptein van deze combinatie ‘Dennis van der Meer’. Na het uitwisselen van telefoonnummers lukte het om Dennis aan de telefoon te krijgen. Nog vol emotie en adrenaline was zijn eerste reactie: ‘moet dit nu? Ik word er gek van man’. En dit in het geweldige Utrechtse dialect. ‘Nee, hoeft niet nu’, was mijn antwoord, ‘zeg maar wanneer je kunt’. ‘Ik ga eerst op vakantie en daarna zien we wel’. Uiteindelijk werd de afspraak gemaakt voor dinsdagavond.
Lees verder
Willem Wittebol uit Oosterwolde winnaar Nationaal Dax sector 4
Zoals gewoonlijk gaat elke dag om vijf uur de wekker bij Co en Willem Wittebol. Zo ook deze zaterdag, de dag van thuiskomst van de duiven van Dax. Bij het inkorven zagen de duiven er geweldig uit en het was Willem opgevallen dat, hoe meer de dag van inkorving dichterbij kwam, hoe beter de duiven gingen trainen. Met veel vertrouwen hadden Co en Willem tien duiven ingekorfd voor deze mooi klassieker.
Lees verder
De uitslagen van Nationaal Dax zijn inmiddels naar de deelnemers die aangegeven hadden deze te willen ontvangen verstuurd.
Download de volledige uitslagen van Dax
Ledenraad
Verslag Ledenraad NPO 15 mei jl.
Alweer 2 maanden geleden vond de Ledenraad plaats met als belangrijkste punt van de agenda de statutenwijziging. De vergadering heeft toen met de  vereiste 2/3 meerderheid besloten de voorgestelde statutenwijziging door te voeren. Bestuur NPO heeft, met de in de vergadering genomen besluitvorming, de afgelopen maanden nodig gehad om de volgende mijlpaal te realiseren.
 
Met de vergadering op zowel band als YouTube, was het maken van de notulen, de weergave van de vergadering en de genomen besluiten, een eenvoudige zaak. Het proces van de instemming door de afdelingen met de notulen blijkt helaas minder eenvoudig. Het heeft tot vorige week geduurd  eer er van alle afgevaardigden een antwoord op de notulen was ontvangen. De tekstuele weergave van de notulen bleek correct te zijn en daarmee is de besluitvorming op 15 mei afgerond, zoals iedereen heeft kunnen horen en zien.
 
Na de vergadering hebben wij taart genuttigd en het glas mogen heffen op het historisch besluit. Vandaag kunnen wij onze duivensport wederom feliciteren met het bereiken van de volgende mijlpaal. Het passeren van de statuten bij de notaris heeft inmiddels plaatsgevonden en gaat de lang verwachte verandering in de Nederlandse Postduivenhouders Organisatie officieel van start.
 
Het traject voor deze ingrijpende wijziging heeft de afgelopen twee jaar plaatsgevonden onder auspiciën van Prof. mr. Marjan Olfers. Met deze ondersteuning en de inzet van een groot aantal vrijwilligers uit onze organisatie, is het gelukt om de noodzakelijke verandering te bewerkstelligen, aan het temporiseren van ontwikkelingen is hiermee een definitief eind gekomen. Het NPO bestuur zal op korte termijn de profielen voor de bemensing van de secties publiceren. Deze vacatures zullen door deskundige en vooral enthousiaste duivenliefhebbers worden bezet. Met deze nieuwe inrichting, welke in de komende maanden wordt gerealiseerd, is in ieder geval voldaan aan een democratisch principe, invloed op beleid in een veel breder perspectief. Velen zijn overtuigd dat met deze ingrepen de duivensport weer voldoende toekomst heeft.

NPO Bestuur
Lees het verslag
 
 
 
 
 
Nationale Kampioenschappen
Tussenstanden
De tussenstanden van de Nationale Kampioenschappen 2017 zijn nu te volgen via de site van CompuClub.
Ga naar de uitslagen
 
 
 
 
Informatie
lossingen rondom Baisieux weer mogelijk, rondom Menen na het weekend weer
De maatregelen in België in verband met de vogelgriep zijn versoepeld. Dit houdt in dat er rondom Baisieux weer gelost kan worden. Als de situatie zo blijft als die nu is, mag er na het weekend rondom Menen ook weer worden gelost.
Bekijk het overzicht van maatregelen
 
 
 
Secties
Bij welke secties wilt u horen?

Vertegenwoordigers van de leden bestaan uit gelijk gestemde belangen- groepen/secties. Deze groepen bestaan uit sectie Vitesse/Midfond, sectie Dagfond, sectie Marathon, sectie Jonge duiven, de secties zijn zelfstandige groepen die in de Ledenraad vertegenwoordigd zijn. Ze hebben geen rechtspersoonlijkheid.

Je geeft zelf aan bij welke groep je wilt horen. Je mag je aanmelden bij 2 groepen en dus daar je stem laten horen.

Wilt u uit onderstaande secties uw keuze maken van de 2 groepen waar u zeker bij wilt horen:

  • Vitesse/midfond
  • Dagfond
  • Marathon
  • Jonge duiven
Geef je secties aan
Gevonden duiven
Van wie is de duif met ringummer NL 2016 1592682?
Er is een duif gevonden, waarvan de eigenaar is overleden en de nieuwe eigenaar niet bekend is. Het gaat om de duif met ringnummer NL 2016 1592682. Is dit uw duif? Stuur dan een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Superuitslagen
Superuitslagen van deze week!
CategorieNaamPlaatsAfdelingUitslag
2 Evert Diepeveen Keldonk 3 Asse Zellik
2 Hans en Evert Jan Eijerkamp Brummen 8 Bourges
2 Peter Janßen Kleve-Kellen 9 Bourges
 
 
 
Een duif van u gevonden? Reageer altijd en doe dat netjes!
Het is geweldig om te merken hoeveel mensen zonder postduiven onze organisatie weten te vinden als ze een duifje in hun tuin aantreffen. Vol enthousiasme gaan ze op zoek naar een oplossing om de eigenaar blij te maken door de duif terug te bezorgen.
Maar wat een teleurstelling als de eigenaar op botte wijze laat weten dat hij geen prijs meer stelt op de duif. Helaas bereiken ons ook deze berichten en dat is onacceptabel.
Als we willen dat anderen positief over onze sport denken, reageer dan altijd blij als er een duif gevonden is en zorg voor een oplossing!
Duplicaat aanvragen
Aangevraagde duplicaten 13 juli 2017
Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd.
Bekijk de laatste aanvragen
Sponsoren
Nederlandse Postduivenhouders Organisatie
Landjuweel 38
3905 PH Veenendaal
T (0318) 559700
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons op    Twitter    Facebook