Artikelen

GP Teurlings
Duiven Nationaal Bergerac uitgesteld
Aantal duiven in concours:
Sector 1: 7.930
Sector 2: 4.009
Sector 3: 6.215
Sector 4: 2.715  
Volg hier de meldingen:
Nationale lossingscommissie NPO
 
Afgelopen woensdag is de commissie bij elkaar geweest voor kennismaking en was er gelegenheid voor discussie over actuele lossingszaken. Er zijn uiterst zinvolle beleidslijnen geformuleerd welke wij in de nabije toekomst door middel van protocollering kunnen toepassen. Nadere uitwerking t.b.v. besluitvorming zal zo spoedig mogelijk volgen. Als rode draad in de discussie stond centraal het welzijn van de duiven en momenteel zullen we veel meer dan voorheen rekening moeten houden met maatschappelijke ontwikkelingen. Conclusie is dat het huidige lossingsprotocol welke is vastgesteld op de AV (2015) als het ware in beton is gegoten en als een molensteen om de nek hangt v.d. Lossingscommissie(zeker met het oog op dierenwelzijn).
 
Lossing Châteauroux

Vorig weekend ging er vooraf aan de lossing het e.e.a. mis bij de voorbereiding, doordat de duiven van een compartiment eerder uitvlogen dan de bedoeling was zijn door kordaat optreden van functionarissen alle duiven direct gelost, 5 minuten eerder dan oorspronkelijk de bedoeling was.
GP Belgica de Weerd
Winnaar Châteauroux Sect. 1 Cor Hanegraaf, Nuland
In het prachtige Brabantse plaatsje Nuland, gesitueerd tussen Den Bosch en Oss, woont onze winnaar van de Nationale vlucht Châteauroux Sector 1, Cor Hanegraaf. Een liefhebber die al jaren aan de top staat van Afdeling 3 Oost Brabant. Cor staat met name bekend om zijn vroegere sublieme spel met de jonge duiven, maar dat hij ook weet hoe het spelletje met de oude duiven wordt gespeeld is een feit.
Lees verder
GP Belgica de Weerd
Winnaar Châteauroux Sect. 2 Hans van Hofwegen, Papendrecht
Draaien op een hoog niveau
De bovenstaande koptekst past uitstekend bij de winnaar van Nationaal Châteauroux Sector 2. Het rare of misschien ook wel niet, zou je deze tekst uit kunnen leggen als dubbelzijdig in de situatie van Hans van Hofwegen. Een Nationale vlucht winnen is niet voor iedereen weggelegd.
Lees verder
GP Belgica de Weerd
Winnaars nationaal Châteauroux Combinatie van Zoeren
De Combinatie van Zoeren bestaat uit Alfred en Geanne van Zoeren uit Putten. Nog relatief jonge duivenliefhebbers die sinds 2 jaar op zichzelf zijn gaan spelen. Voor die tijd speelde Alfred heel succesvol met zijn vader samen. Een geweldige tijd om met je vader op deze manier een hobby te kunnen bedrijven. In 2015 besloot Alfred samen met zijn, zeer fanatieke vrouw Geanne, onder combinatie te gaan vliegen op eigen erf.
Lees verder
GP Belgica de Weerd
Winnaars sector 4 Dooitze en Jelle van den Berg
Voor de 1e Nationaal Châteauroux Sector 4 moest ik dit keer bellen naar Lemmer, provincie Friesland. Het mooie plaatsje wat gelegen is nabij het IJsselmeer en bekend staat om haar schaatsicoon Rintje Ritsma. In Lemmer bedrijven de Combinatie D. en J. van den Berg fanatiek de duivensport. Dooitze en Jelle, de zoon, vliegen nu 3 jaar samen en naar volle tevredenheid.
Lees verder
Download de volledige uitslagen van Châteauroux
 
 
 
Lees verder
Informatie
Check regelmatig uw e-mail!
Sinds een klein jaar worden de meldingen van gevonden duiven vooral via e-mail afgehandeld. Via www.npoveenendaal.nl kan iedereen een duif melden. Is er een e-mailadres bekend, dan bestaat de mogelijkheid de eigenaar meteen een bericht te sturen. Instanties als Centrale Hokken kunnen inloggen in de administratie en daar rechtstreeks melden. Na het ingeven van de informatie wordt er, als er een e-mailadres bij een lidnummer geregistreerd is, direct een bericht gestuurd naar de eigenaar. Sneller kan niet!

Opent u de mailbox niet regelmatig, dan kan het dus zijn dat u een berichtje mist.
Nationale Kampioenschappen
Tussenstanden
De tussenstanden van de Nationale Kampioenschappen 2017 zijn nu te volgen via de site van CompuClub.
Ga naar de uitslagen
 
 
 
 
Gevonden duif
Van wie is de duif met ringnummer NL2013-1723183?
Er is een duif gevonden, waarvan de eigenaar niet bekend is. Het gaat om de duif met ringnummer NL 2013 1723183. Is dit uw duif? Stuur dan een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
 
 
Superuitslagen
Superuitslagen van deze week!
CategorieNaamPlaatsAfdelingUitslag
2 D. v/d Berg Tuk 11 Gennep
         
Geef ook uw SUPERUITSLAG door
 
 
 
 
Duplicaat aanvragen
Aangevraagde duplicaten 27 juli 2017
Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd.
Bekijk de laatste aanvragen
 
 
Sponsoren
Nederlandse Postduivenhouders Organisatie
Landjuweel 38
3905 PH Veenendaal
T (0318) 559700
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons op    Twitter    Facebook