Artikelen


Bordeaux gewonnen door Dennis Hensen en André de Nijs
Door Gerard Dekker

Bordeaux werd een dag later ingekorfd omdat er niet gelost kon worden op vrijdag vanwege de nationale Franse feestdag Quatorze Julliet. Dus woensdag inkorven en zaterdag morgen om 7 uur met een gunstig windje los. Het zou een voorspoedige vlucht worden gewonnen door de Combinatie Dennis Hensen en André de Nijs.

De mannen hadden 27 duiven mee waarvan ze er uiteindelijk 8 in de prijzen draaien te beginnen met hun 2e getekende. Daar was nog even strijd over geweest Andre wilde hun winnares van de vlucht Cahors vervlogen op 24 juli 2015 bovenaan zetten en Dennis de Nl. 15-215. De reden daarvoor was dat de NL.15-215 had zich in de voorbereiding de beste getoond. Hij vloog onder andere op de laatste Bourges de 3e in de vereniging. Maar goed 1e of 2e getekende het maakt de overwinning niks minder mooi.

Gelost om 7 uur arriveert deze geweldenaar die gespeeld wordt als nestdoffer en een jong van ca. 13 a 14 dagen te verzorgen had voor in de avond om 19.57.09 uur in IJmuiden.

Andre die sinds 1986 in de duivensport zit en sinds 2014 een combinatie met Dennis vormt heeft de doffer samen met een 5-tal andere letter zien komen, Dennis miste dat moment omdat hij net voor een van zijn gasten wat te drinken ging inschenken. De mannen riepen hem nog wel achterna dat er een duif aan kwam, maar de reactie van Dennis was; ja hoor ik ga niet terug neem een ander in de maling, mij hou je niet voor de gek.

Als jaarling vloog de doffer al een knappe prijs, maar ze worden al snel ingehouden voor het jaar daarop. Gemiddeld gaan hun overnachtfondduiven 2 x per jaar op een overnachtfondvlucht. Hij is overigens niet zelf gekweekt maar gekocht bij John van Klink uit Oude Weetering en komt uit de lijn van de Pauduivin van Dennis die in 2012 1e asduif werd in het samenspel Noord-en Zuid Holland.

Hun vorige FCNH overwinning werd gewonnen toen de duiven het hok op het thuisadres van Andre bevolkte, deze zijn inmiddels verhuisd naar het adres van Dennis in IJmuiden en doen het daar uitstekend want zeg zelf sinds 2014 vormen zij een combinatie en dan al 2 x een FCNH overwinning, knap, velen dromen er nog van.

Dennis en André hadden wel verwacht er goed bij te zitten maar hadden niet durven dromen van een 1e op Bordeaux. Des te mooier en zoeter deze overwinning. Dennis en André namens de leden van de FCNH van harte gefeliciteerd met deze prachtige overwinning.

Er zijn complimenten voor Thea van Son uit Alkmaar, zij pakt de 2e prijs en natuurlijk is er een compliment voor de Combinatie Hommes uit Akersloot die ze zoals lijkt bijna aan het spreekwoordelijke touwtje rijgt met de plaatsen 3, 6 en 7 en bovendien een uitstekend prijspercentage heeft met 9 van de 16 ingezette duiven raak.

DE TOP 10
1.
Comb. Hensen- de Nijs, Velsen Noord 2. Thea van Son, Alkmaar 3. 6. & 7 J. Hommes & Zonen, Akersloot 4. A. Pastor, Amsterdam Noord 5. Aris Louwe, Den Helder 8. & 9. Kees Niesten jr., Heemskerk 10. G.S. Dekker, Assendelft