Artikelen

Afgelopen weekend stond de laatste marathonvlucht van dit jaar, de sectorvlucht vanuit Cahors op het programma. Met een dag uitstel werden de duiven op zaterdag 5 augustus om 13:15 uur gelost. Het werd een pittige vlucht, die beduidend langer openstond dan iedereen gedacht had.

Maar iedere vlucht heeft een winnaar. In NIC Lekkerkerk hadden we een winnaar die gespecialiseerd is in zware, pittige vluchten. Want op de foto ontvangt Jac. van der Wal uit Krimpen aan de Ijssel de bloemen voor de overwinning op St Vincent in Sector2 en dus ook in ons NIC. Jacob en zijn maat Koos behaalden gisteren niet alleen opnieuw een schitterende overwinning, maar zetten ook een prachtige serie neer. Ze hadden er een flink aantal mee (53), maar klasseren er maar liefst 17 bij de eerste 60 in ons inkorfcentrum. De 1e en de 3e duif van Jac. zijn zusjes, die ook al eerder dit jaar aan de kop vlogen. Er is ook nog een derde zusje, dat eveneens kop vliegt. Helaas zijn beide ouders er niet meer. U hoeft dus niet te bellen voor het kopen van de laatste eitjes van dit jaar uit dat koppel.

Jac. was niet alleen blij met een dag uitstel vanwege de mooie vlucht die we nu kregen, maar ook omdat hij nu zelf de duiven op kon wachten. Op zaterdag had hij met zijn kaaswagen op de markt moeten staan, omdat zijn zoon op vakantie was.

Een bijzondere vermelding verdient ook nog de 2e prijs van Hans en Piet van Zon. Zij wonnen hiermee het bakje en maakten een 100%-score met 2 duiven mee.

Eerste 10 op de uitslag;

  1. Jac. van der Wal
  2. Hans + Piet van Zon
  3. Gerrit Keesmaat
  4. Jac. van der Wal
  5. Bob Jansen
  6. Leo Ponsen
  7. Jan Ouwerkerk
  8. Jac. van der Wal
  9. Jac van der Wal
  10. Bob Jansen