Artikelen

Door Ton Snoek & Anke Ouwehand

 

 

Als voorlaatste vlucht stond Nationaal Chateauroux op het programma. Een Nationale lossing met ruim 37.000 duiven waarvan er 1.862 de strijd met elkaar aangingen in de Fondclub. Om 07:25 uur werden de duiven gelost en de verwachting van een snelle vlucht zou waarheid worden. De winnende duif in de Fondclub valt om 13:44 uur op de klep bij Ron Wils uit Westzaan met een snelheid van 1743 meter op een afstand van 662 kilometer.

Over deze geweldige overwinning willen we natuurlijk meer weten en namen contact op met Ron Wils om de felicitaties over te brengen.

De duif die de winst in de Fondclub pakt is een tweejarige duivin die Ron als eerst getekend had. Dat is dubbelprijs pakken. Nationaal bezorgde deze kanjer van een duivin Ron overigens een geweldige 140e plaats tegen ruim 37.000 duiven! En in de sector een fantastische 22e plaats tegen bijna 10.000 duiven. De duivin is door Ron zelf gekweekt en in de afstamming komen we bekende namen tegen van Jan Poortvliet en Vandenabeele. Kwaliteit op en top in de afstamming van deze winnares.

Ondanks het feit dat Ron op totaal weduwschap speelt was de winnares aangelopen met een andere duivin. Toevallig genoeg schrijven we dit niet voor het eerst dit jaar, want ook in eerdere reportages is dit al voorbij gekomen. Op de donderdag van inkorven had de winnares haar tweede eitje gelegd. Voor deze duivin blijkbaar een geweldige stand om tot deze super prestatie te komen.

Ook Ron voert de duiven op naar de vlucht toe. De laatste dagen voert hij de duiven op met energy voer. Hij laat regelmatig zijn duiven controleren en geeft alleen iets als dat ook echt nodig is dan wel dat er iets is geconstateerd bij zijn duiven.

Ron van harte gefeliciteerd met deze super overwinning en wensen je alvast veel succes op de laatste vlucht van dit seizoen.

En dan over naar de rest van het podium: Op de tweede plaats is het R.F. v.d. Sluys uit Volendam die met een jaarling het zilver pakt met een snelheid van 1739 meter. Op de derde plaats is het C. van Rijn uit Nes a/d Amstel die ook met een jaarling zich weet te plaatsen op het podium. Hij pakt overigens ook de 4e plaats.

Allen van harte gefeliciteerd!

DE TOP 10
1.
R.J. Wils, Westzaan 2. R.F. v.d. Sluys, Volendam 3. & 4. C. van Rijn, Nes a/d Amstel
5. W. Klaverstijn Jr., Amsterdam 6. H. la Grouw, Amsterdam 7. & 8. A.I.J.M. Snoek, Volendam
9. N. Ory, Heiloo 10. C.K. Niesten, Uitgeest