Artikelen

Sportvrienden,
Het is inmiddels september, en op het moment dat er over kampioenschappen wordt gesproken weet je dat het vliegseizoen voorbij is. Het 1e kampioenschap dat met een voorlopige status wordt gepubliceerd is de Nationale Marathon. 484 Liefhebbers hadden zich ingeschreven, en voor de winnaars moeten we naar Weurt, een klein plaatsje even boven Nijmegen.



Het zijn de gebr. Burgers, Theo en Bernard die deze mooie titel voor zich opeisen. Op de 2e plek Johan Meulendijks uit Bakel, en op 3 Pierre Stammen uit Horn. Een proficiat is zeker op zijn plaats. Even terug naar het einde van het seizoen, op 15 aug. is er overleg geweest tussen voltallig bestuur NPO en het DB van de ZLU. De ontstane kreukels in onze relatie n.a.v. de geweigerde publicatie NT 2017 zijn glad gestreken. Ook de dopingproblematiek, de controle bij de liefhebber, en de controle van de opgenomen monsters zijn punten van aandacht. Het kan niet zo zijn dat deelnemers aan internationale wedstrijden niet volgens dezelfde procedure te maken krijgen, dit geld zowel voor de manier van monsteropname als de controle bij de laboratoria. Geen enkele burgerrechter zal dit in hoger beroep ooit accepteren.

Alle aangedragen punten van beide partijen zijn aan de orde gekomen en naar tevredenheid doorgesproken, op korte termijn vind er nader overleg plaats n.a.v. de voorstellen richting KBDB. Op dit moment is ook actueel een andere losplaats Marseille, voor ons als ZLU blijft de minimum afstand van 675 km. een must, over de rest valt te praten.Op 6 sept. vindt te Thiméon overleg plaats met alle deelnemende landen. Internationaal mocht Nederland niet klagen over het seizoen, van de 9 mogelijke Internationale titels waren er 6 een prooi voor de ZLU spelers. Beter kan toch bijna niet! Eind september gaan de verzoeken tot schenking voor de Sterrenshow 2017 de deur. Het is maar dat U het weet. De bonnenverkoop is een wezenlijk onderdeel om het ZLU spel waar te blijven maken voor de toekomst. Wij zijn U zeer erkentelijk voor de schenking. Op 6 en 7 jan. 2018 vind de 59e Sterrenshow plaats in de Rodahal te Kerkrade, het weekend waarop Nederlands trots op de morgenlossingen wordt gehuldigd.

Wij hopen U allen daar weer te zien.

Namens bestuur ZLU,
Hub Wetzelaer, secr. ZLU.