Artikelen

Vacatures
Sectie- en platformbestuurders gezocht!
Vorige week plaatsten we een eerste oproep voor sectie- en platformbestuurders. In deze editie plaatsen we het hele profiel van de sectiebetuurder. Komende twee weken volgen de andere profielen. Die kunt u nu overigens ook downloaden via onderstaande links.
Profielschets voor een bestuurslid sectie NPO
Volgens het sectiereglement NPO dient een bestuurslid van een sectie te voldoen aan het voorliggend functieprofiel.

Inhoud van de taak
Het sectiebestuur richt zich op de eigen sectie én behartigt de belangen van de betreffende discipline. Het sectiebestuur voert het beleid betreffende de sectie uit, dat aan de sectie is opgedragen door het bestuur of de ledenraad en legt hierover verantwoording af aan het bestuur. Het sectiebestuur kan verder eigen activiteiten verrichten, voor zover deze activiteiten vallen binnen de begroting van de sectie en deze activiteiten vallen binnen het beleid NPO.
Het werkterrein van de sectie betreft in ieder geval het wedstrijdwezen van de betreffende discipline. Het sectiebestuur doet bijvoorbeeld voorstellen aan het bestuur NPO voor de wedstrijdkalender en stelt de kaders voor de betreffende discipline, binnen de kaders van NPO. Een sectiebestuurder is de ogen/oren van de sectie en is in staat om eventuele aandachtspunten en ideeën onder de aandacht van de sectie en het bestuur NPO te brengen. Uitgangspunt is de discipline te bevorderen, bijvoorbeeld door de deelname te vergroten, de kwaliteit van de discipline te verbeteren en daarmee het spelplezier voor de duivenliefhebber, te vergroten. Daartoe is het bestuurslid samen met de andere bestuursleden van de sectie in staat de middelen van NPO, die voor de sectie zijn bedoeld, doelgericht en doelmatig aan te wenden.

Algemene eisen
 • Lid van de NPO, actief de betreffende discipline beoefenen.
 • Een uitgesproken motivatie om de belangen van de duivenliefhebber, die is ingedeeld bij de betreffende discipline, te dienen.
 • Aantoonbare positieve belangstelling voor de duivensport en de discipline.
 • Gedegen kennis van de discipline en kennis van het sectiereglement.
 • Een wil om op een constructieve en positieve wijze samen te werken en met vereende krachten de duivensport te dienen.
 • Beschikt over goede communicatieve vaardigheden.
 • Minimaal beschikbaar voor drie jaar.
 • Heeft een netwerk of is in staat een netwerk op te bouwen.
Specifieke eisen
 • Inspirerend, integer
 • aanspreekbaar, voor de duivenliefhebber toegankelijk
 • heeft geen conflicterende belangen
 • vermogen op inhoudelijk constructieve wijze te overtuigen
 • is in staat om namens de brede achterban te spreken
 • oplossingsgericht
 • bereid tot concessies en consensus
Het lidmaatschap van het sectiebestuur is niet verenigbaar met het lidmaatschap van het bestuur NPO, het platformbestuur, een ander sectiebestuur, De Financiële Begeleidings- en Controlecommissie en van een rechtsprekend orgaan.

Duur benoeming
Sectieleden worden benoemd voor een periode van drie jaar en kunnen aansluitend een zelfde periode twee keer worden herbenoemd. Na een ononderbroken zittingsduur van maximaal 9 jaar is een lid van een sectiebestuur drie jaar niet benoembaar. Het bestuur komt in ieder geval twee-maandelijks in vergadering bijeen en spreekt geregeld het NPO-bestuur. Het betreft een onbezoldigde functie waarbij vergoeding voor de gemaakte kosten mogelijk is. Bent u enthousiast over de nieuwe organisatie en past u in een van de profielen? Stuur dan uiterlijk 29 september een gemotiveerd schrijven en een kort CV naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Download profiel Platformbestuurder Jong
Download profiel Platformbestuurder Transport
Secties
Wie hoort bij welke sectie?
De afgelopen weken hebben we alle leden de gelegenheid gegeven aan te geven bij welke twee secties ze willen horen. Daar heeft een deel van de leden op gereageerd en de secties die zij aangegeven hebben zullen ook zo aan hun lidgegevens toegevoegd worden.

Er zijn ook verenigingen die van hun leden de keuzes hebben doorgegeven. Ook die gegevens worden zo verwerkt.

Hartelijk dank voor alle aanmeldingen die al tijdens het vliegseizoen hebben plaatsgevonden.
 
De komende weken zullen wij met elkaar de vragen die leven onder de leden en de verenigingsbestuurders beantwoorden.
Zodat dit duidelijkheid tot nog meer aanmeldingen gaat opleveren.
 
promotie
Duivenles
Zoals beloofd, nog een foto van de duivenles die Peer Slenders gaf in het kader van de week van de dieren bij kinderopvang Kiekeboe!
leden
Jan Hendriks overleden
Jan Hendriks, lid van de klokkencommissie NPO voor manuele klokken is op 1 september overleden. Wij verzoeken u om de echtgenote alléén in uiterste noodzaak nog te contacteren.

Wij wensen de familie veel sterkte in deze moeilijke tijd.
 
Gevonden duiven
Van wie zijn deze duiven?
Er is een duif gevonden met ringnummer uit 1993. De eigenaar weten we niet. Het volledige ringnummer is  NL1993 2078101. Is dit uw duif? Stuur dan een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De duif met ringnummer NL2014 1376859 is nooit op een eigenaar geregistreerd. De vereniging waarop de ring nog staat is inmiddels inactief en daarom is de eigenaar niet te vinden. Als dit uw duif is, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Informatie
Los geen duiven in de buurt van een vliegveld!
Van de Veiligheidsmanager van de publieke dienst van Wallonië hebben we een brief ontvangen over het lossen van duiven in de buurt van een vliegveld. Meerdere malen is geconstateerd dat Nederlandse liefhebbers hier hun duiven loslaten voor een training. Kentekens van auto's worden, wanneer een lossing wordt gezien, geregistreerd.

Het lossen in de buurt van een vliegveld kan namelijk dramatische gevolgen hebben voor het vliegverkeer.

Het zeer dringende verzoek daarom dit dus niet te doen!
Nationale Kampioenschappen
Tussenstanden
De tussenstanden van de Nationale Kampioenschappen 2017 zijn nu te volgen via de site van CompuClub.
Ga naar de uitslagen
Informatie
Kamervragen beantwoord
Op 30 augustus heeft de Staatssecretaris van Economische Zaken, Martijn van Dam, de kamervragen beantwoord die de Partij voor de Dieren had gesteld over de duivensport. Deze vragen waren het gevolg van een artikel in de Volkskrant over het verloop van Barcelona dit jaar. De Partij voor de Dieren vroeg de Staatssecretaris daarin om een verbod op langeafstandswedstrijden met duiven.

De Staatssecretaris vindt dat niet nodig omdat de NPO zelf regels heeft opgesteld om te voorkomen dat het welzijn van duiven wordt aangetast. Hierbij heeft hij zich gebaseerd op informatie van de NPO die gezamenlijk met de WOWD is afgestemd met het Ministerie. Dit toont nogmaals het belang aan dat we in de duivensport aandacht besteden aan het welzijn van de duiven en dat we als duivensport zorgen voor goede onderbouwing van onze regels en afspraken. Ook individuele leden hebben de verantwoordelijkheid om te voorkomen dat anderen de duivensport aanspreken op zaken die misgaan.
Nationale Dagen
Nationale Dagen 2017! We gaan er weer voor!
We zijn druk bezig om de Nationale Dagen van dit jaar weer tot een groots evenement te maken. Het wordt weer een weekend rondom de duivensport waar voor iedereen, jong en oud, liefhebber of geen liefhebber, wat te beleven is.

Dit jaar zijn de Nationale Dagen op 9 en 10 december in Autotron Rosmalen

Uiteraard waren er al toezeggingen van diverse standhouders om dit weekend aanwezig te zijn. De definitieve aanmeldingen komen nu binnen! Wilt u ook met een stand aanwezig zijn? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. we zorgen dat u de benodigde formulieren ontvangt. Ook met artikelen die niet duivensport gerelateerd zijn, kunt u terecht. U kunt dan eventueel ook een kraam huren in plaats van eens stand.
 
 
 
Superuitslagen
Superuitslagen van deze week!
CategorieNaamPlaatsAfdelingUitslagEerste 5 prijzen
2 Gerrit van der Linden Mill 3 Chimay 1-2-3-5-10
2 Evert Diepeveen Keldonk 3 Chimay 2-3-4-5-6
2 Evert Diepeveen Keldonk 3 Chimay 10-11-17-18-22
2 Jasper Haselager Westbeemster 6 Asse Zellik 3-4-16-17-31
2 John Romein Twello 8 Quiévrain 7-11-12-14-15
2 H. & E.J. Eijerkamp Brummen 8 Vervins 7-22-24-31-59
2 Hok Cornel van Andel Harlingen 11 Niergnies 1-2-27-58-96
2 Gebr. de Vroom Veldhoven 3 Chimay 4-6-7-8-10

Wordt het aantal duiven van 1000 niet gehaald, stuur dan een uitslag van de Kring of CC in!
Geef ook uw SUPERUITSLAG door
 
 
 
Duplicaat aanvragen
Aangevraagde duplicaten 5  september 2017
Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd.
Bekijk de laatste aanvragen
Sponsoren
Nederlandse Postduivenhouders Organisatie
Landjuweel 38
3905 PH Veenendaal
T (0318) 559700
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons op    Twitter    Facebook

Nieuwsbrief Peter Boskamp

06 oktober 18
Bony Farma Pigeon Products: De filosofie achter de producten. Het uitgangspunt hierbij is het bevorderen van de gezondheid van de duiven door middel van de verstrekking van voedingssupplementen. Dit zijn...

Columnist in Spotlight

12 november 18
Volgens mij heeft iedereen weleens zo'n moment....
31 oktober 18
De duivensport moet geweldig zijn voor mensen...
05 oktober 18
Inderdaad alweer een tijdje niets geschreven....
20 augustus 18
Wie zong dat ook alweer? Dat liedje over die...
07 augustus 18
23 juli 18
Dat ging dus niet goed, die coupe special die ik...
19 juli 18
Hoogtijdagen in de duivensport, de maanden juni...
10 juli 18
04 juli 18
Morgen inkorven voor Dax, hier eentje mee. De...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new AVergotte185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombVerbree185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new HobbyshopvanTilburg185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new Pigeonsports185x75 GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new PatrickSchepens185x75new msmduivensport185x75new komkom185x75new Promo185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

In the picture

15 november 18
A van Zoeren Regio A: onaangewezen: 10eGeneraal,8eGeneraal Snelheid. Regio A2: 5eGeneraal,...
De ZLU
29 oktober 18
  Afgelopen weekend verkaste een afvaardiging van het ZLU besuuur vanuit het Zuid...
24 oktober 18
  Rumbeke onder de rook van Roeselare; in prachtige landschap van het echte west...
Een gecamoufleerd Brits duivenhok uit 1918. Misschien hoorde die aanvlieger in Dordrecht hier wel thuis...
20 oktober 18
Een gecamoufleerd Brits duivenhok uit 1918. Misschien hoorde die aanvlieger in Dordrecht...
18 oktober 18
Datum: Vrijdag 16 november 2018 Adres: Clublokaal aan de Nachtegaalsteeg ( naast...
11 oktober 18
Het keizerkampioenschap komt voor deze combinatie van de 70 jarige Jan en zijn 44 jarige neef...
30 september 18
” Winnaars Duuk, Ravi, Frans en Jordi Damen”   Door Chris den Braber Zaterdag 14 september...
27 september 18
Alblasserdam 21 sept. 2018'DAT WAS HET DAN.' Enkele dagen later dan gepland dat wel....
26 september 18
  “trotse Leo Dekkers winnaar op Morlincourt”   Door Chris den Braber Zaterdag 8 september...
24 september 18
Het nieuwe veilingseizoen gaat zondag 23 september van start op Top Pigeons. We hebben...
20 september 18
Laatste Jonge duivenvlucht vanaf Morlincourt “Prachtige overwinning voor Poelstra-...

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40