Artikelen

Het seizoen is dan bijna ten einde, volgende week de laatste vlucht, was er voor de jonge duiven het slotstuk van het seizoen uit het Franse Melun gemiddelde afstand van 451 km. Dit werd een prachtige vlucht voor de Comb. Aalt Boeve en Klaas Drost niet alleen de overwinning in onze vereniging maar in de regio A tegen 1.622 jonge duiven en in de Afdeling 7 de 25e tegen 6.025 duiven.
Ook goede klasseringen in de regio A voor Arend Dokter 2 en 3 en Comb.Vebree 4. Op de natour vlucht uit Niergnies was het Lammert Brons die van zich doet spreken een overwinning met voorsprong en een 3e plaats in de regio A tegen 3.672 duiven.

Niergnies
232 duiven op deze natour vlucht werd dus gewonnen door lammert Brons met zijn duivin “956” versloeg alle concurrenten met ruim 3 minuten voorsprong zijn tweede duif pakte de 6e plaats. Ook een verdienstelijke uitslag was er voor de Comb.van Zoeren met 3 duiven in de top tien, 2-7-10. Verdienstelijk ook voor de Comb.Verbree met 4 duiven voorop 3-4-5-8. Aart van Zoeren de 4e liefhebber in de top tien 9.

Melun (jonge duiven)
De 258 jonge duiven werden gelost in het Franse Melun dit jaar geen nationale derby der junioren meer (een afgang voor de duivensport om deze klassieker te verliezen maar dat ter zijde).
De combinatie die de laatste weken van zich doet spreken pakte met drie duiven in de top tien de overwinning 1-5-6, Arend Dokter genoot zichtbaar van zijn prestatie en terecht 2-3, Comb.Verbree 4 Aart van Zoeren de jonge duiven kampioen van dit seizoen  7-9-10.

Volgende week de laatste vlucht van het seizoen 2017 vanuit Morlincourt.