Artikelen

TopPigeons.nl komt bij U langs.

Op bezoek in Oosterhout bij twee tophokken behorend tot Hoogh Dynastie!

Wat een topduiven ......

Na een paar prachtige bezoeken aan 100% zware fondhokken ging het nu richting Oosterhout waar we twee allround kampioenen bezochten met dezelfde illustere achternaam namelijk De Hoogh.

Een echte duivenfamilie die al ettelijke decennia aan de top staat in Brabant! De Gebr. de Hoogh (Oosterhout) en Fr de Hoogh (Rijen) behoorden in de jaren 70-80 al tot de beste hokken in het toenmalige Midden-Brabant en Z.N.B.

Ik ging op pad samen met onze Brabantse compagnon André van Boxtel. Samen met zijn Reclame bureau gaat hij TopPigeons en haar klanten ondersteunen met de inrichting van een marketing omgeving die uniek is in de duivensport. Stilstand is achteruitgang!

Als eerste bezochten we de grote kampioenen:

Dries de Hoogh en zn, een hok met echte allround duiven!

Deze combinatie bestaat uit Dries de Hoogh en zoon Gert de Hoogh. Dries (70 jaar) heeft al 48 jaar duiven en is één van de grootheden in de Brabantse duivensport!
Gert de Hoogh (45 jaar) is als jongen van 10 in de duivensport gekomen en toen al onder de naam D. de Hoogh en zn. Deze combinatie bestaat dus al 35 jaar.

Dit jaar zijn ze weer erg succesvol en behaalden weer verschillende Teletekst noteringen! Afgelopen weekend was het weer bingo op Orleans met 3 steenvroege duiven en tegen 7.383 duiven werd begonnen met 4,11,12 enzovoort met 41 duiven in de mand!

Op voor de fond bezitten ze een klein doch select stammetje!
In 2015 kwamen ze uitgebreid in de pers toen ze met twee doffers 1 en 2 speelden op een loodzware CAHORS. De 'BONTE CAHORS" en de "SAGAN"zorgden voor dit stuntwerk!
Vervlogen in tropische hitte tegen 8.966 duiven op dezelfde dag dat de "LEVI" de 1e ZLU won op ST Vincent!

In 2016 stuntten zij opnieuw met twee nestduivinnen:

"NINA" won de 2e Nationaal St Vincent sector 1 en totaal alle sectoren!
"SOPHIE" won twee weken later de 9e Nationaal Dax sector 1

Op TopPigeons gaan wij deze succesvolle topcombinatie nader aan U voorstellen middels een mooi klantprofiel en dit veilingseizoen zullen zij met een kleine doch selecte veiling komen enkel en alleen uit de fondtoppers!
Een prachtige fondstam die is opgebouwd met duiven van Theo de Jong (Oostenrijk), Noordhoek, G.J. de Hoogh en zn, Oosterhout, C.J. de Heijde, Made, Ko van Dommelen, St. Philipsland en v/d Wegen, Steenbergen.

Heren bedankt voor de gastvrije ontvangst en onder de indruk van de vele toppers die we in handen kregen!

Het volgende bezoek was een paar straten verder waar neef Gert-Jan de Hoogh via vele kettinguitslagen met nazaten van een illuster stamkoppel aan de weg timmert!
Eerste prijzen en series tegen de massa zijn hier de laatste jaren het handelsmerk geworden! Hier worden de plannen gesmeed voor een doorstart naar de zware dagfond en ZLU!

Op bezoek bij de man van de kettinguitslagen Gert Jan de Hoogh uit Oosterhout, de neef van ..

TopPigeons.nl op bezoek bij topspeler Gert-Jan de Hoogh uit Oosterhout.

De man van de zeges en kettinguitslagen in Groot Verband!

Onder de naam Comb. GJ De Hoogh en zn wordt hier als Team topsport bedreven. De PA van Gert Jan en zijn zoons maken hiervan ook actief deel uit. Ook hier is dus weer sprake van een echte familiesport!

Na het mooie bezoek aan Dries en Gert de Hoogh ging de rit een paar straten verder waar we het tophok van Gert Jan de Hoogh bezochten. Neef van de Dries en telg uit het illustere duivenliefhebbers geslacht de Hoogh.

Een zeer gedreven topmelker en in het bezit van een superkweker en kweekkoppel, waarvan inmiddels in 1e en 2e generatie meer dan 20 1e prijswinaars in Groot Verband zijn gekweekt!

Gert Jan startte in 2006 op het huidige adres en had toen een hele kooi goede overnachtduiven van Ome Sjef gekregen die toen stopte met de duivensport. In 2007 werd een superjaar gedraaid op de overnacht met overgewende duiven, maar Gert Jan wilde meer en ook op het programma spel uitblinken! Ambitieus als hij is.

De aankoop van zijn leven deed hij bij Jean-Pierre Biesmans in Maasmechelen. Hij was toen 5e nationaal snelheid van Belgie. Daar werd de latere superkweker aan overgehouden genaamd "DE BIESMANS"

Later kwamen er ook duiven van ome Dries en zn, Gebr v Toor en nu mijn beste kweekduivin, een inteelt naar de EURO van Heremans genaamd KLAZIENTJE werd via Comb. Kroesen uit Klazienaveen aangeschaft. Ook kwam er versterking met een duivin van G Heynen en Zn uit Gronsveld en sinds kort zitten er 6 kleinkinderen van den Argenton van Jos Goessen via samenkweek bekomen.Voortdurend wordt er gezocht naar versterking.

We gaan u niet teveel vermoeien met de kettinguitslagen hier maar zolang de nazaten van "DE BIESMANS"x "KLAZIENTJE" hier het luchtruim onveilig maken zit het hier mijns inziens van 100 -700 KM wel snor!

Een nieuw hoofstuk: zware dagfond en het vizier ZLU!

Gert Jan gedreven sportman als hij is wil echter meer. Door gerichte aankopen wordt het vizier gericht op de internationale ZLU vluchten.

Op TopPigeons.nl meer over deze topduivenmelker via een mooi Liefhebbersprofiel we kunnen U nu mede delen dat er dit winterseizoen een koppel jongen uit dit fantastische kweekkoppel "DE BIESMANS"x "KLAZIENTJE" zal worden geveild!

Mede namens compagnon André van Boxtel dank voor de genoten gastvrijheid en het mogen bezichtigen van de vele topduiven!

PS het weekend na ons bezoek maakte hij weer een knaluitslag en tikte met de jongen ook Teletekst weer aan metde 8e op 7.383 duiven en werd er op Peronne in de Baronie beginne met de 5e tegen 3605 duiven en werden er 75 van de 121 duiven in de prijzen gespeeld. 17 duiven aan prijs 105!