Artikelen

De FCI Commission Youth, Communication and Information.
Wat het NPO bestuur betreft het plaatje van de toekomstige duivensport: Kijk naar de mix van dames en heren en ook uit iedere leeftijdscategorie!

Nieuws van de FCI
Verslag FCI-vergadering
De week van 5 oktober stond de tweejaarlijkse vergadering van de FCI (Federation Colombophile Internationale) te Halle op de agenda. Deze bijeenkomst duurde drie dagen. Deze dagen zijn best pittig, in de soms Babylonische spraakverwarring, van 09:00 tot 17:00. Concentratie is een vereiste voor afgevaardigden.
Voor een aantal van u zal dit niet direct aanspreken, maar hier wordt de basis gelegd voor samenwerking tussen ruim 60 landen!
Lees verder
Ledenraad
Ledenraad NPO - 4 november 2017
Op 4 november 2017 vindt een Ledenraad NPO plaats. Deze wordt bij Zaal Verploegen in Wijchen gehouden. De vergadering zal ook weer live via internet te volgen zijn.
 
Voorlopige Agenda
 1. Opening
 2. Appèl der afgevaardigden
 3. Vaststelling notulen Ledenraad d.d. 15 mei 2017
 4. Begroting 2018.
 5. Voorstellen Bestuur
 6. Voorstellen Afdelingen
 7. Mededelingenmap
 8. Rondvraag
 9. Sluiting
Er zijn ook een vacatures:
 • Secretaris bestuur NPO
 • 4 leden beroepscollege
 • 2 leden FBCC
Bekijk de bijbehorende stukken
Van het bestuur
Nieuws van het Bestuur - 25 september 2017
Op 25 september is het bestuur weer bij elkaar geweest in vergadering.
De portefeuille Oneigenlijk gebruik van stoffen wordt overgedragen aan Maurice van der Kruk. Het afgelopen seizoen is er veel gebeurd op dit gebied en de huidige portefeuillehouder Evert is van mening dat een nieuwe koers beter gestart kan worden met een nieuwe portefeuillehouder.
Er druppelen uitnodigingen binnen voor het Bestuur om nationale dagen in het buitenland bij te wonen, het bestuur beslist samen wie de NPO zal vertegenwoordigen.
De ZLU stuurt een afschrift van een brief van de Belastingdienst, waarin wordt bevestigd dat de wedvluchtorganiserende instanties onder NPO vrijgesteld zijn van kansspelbelasting.
Lees verder
Informatie
Zelf uw eigen gegevens wijzigen!
Zorg ervoor dat uw e-mailadres bekend is!
Er zijn twee belangrijke redenen om ervoor te zorgen dat uw e-mailadres correct in de ledenadministratie van de NPO staat.

1. Zoals voor de meeste organisaties en bedrijven in Nederland geldt, gaat de meeste post bij de NPO ook voortaan via e-mail. Zo kunnen we sneller met elkaar communiceren en besparen we bovendien veel kosten.

2. Als uw e-mailadres in de administratie bekend is, kunt u zelf inloggen om uw gegevens te bekijken en wanneer nodig te wijzigen.

Stel hiervan ook de leden in uw vereniging op de hoogte, die niet geabonneerd zijn op deze nieuwsbrief!
Nog geen e-mailadres bekend? Geef deze door
Ledenraad
Concept Vliegschema 2018

Tijdens de Ledenraad van 4 november staat het Nationaal Vliegschema 2018 op de agenda. De stukken zijn vorige week naar alle Afgevaardigden en Afdelingssecretarissen gezonden en vorige week vrijdag in de editie van Op (de) Hoogte gepubliceerd. Helaas zat het technisch even tegen en had niet iedereen direct toegang tot de stukken. Dat is ondertussen opgelost.
 

Wij hebben diverse vragen gehad en lichten ze bij deze toe, een deel staat al in de toelichting maar vullen wij nog aan.
Lees verder
Ringen 2018
Dit weekend laatste mogelijkheid om ringebestelling 2018 in te voeren
Bijna alle verenigingen hebben hun bestelling voor de vaste voetringen en chipringen voor 2018 ingevoerd. Hier hebben ze drie weken de tijd voor gehad. Dit weekend kunnen er nog bestellingen toegevoegd worden. Daarna worden de ringnummers toegekend en wordt de bestelling doorgegeven aan de leverancier.

De volgende verenigingen ontbreken nog:
0328 P.V. Hoogeveen
0339 Steeds Sneller
0429 Nieuwleusen
0687 Ons Genoegen
0809 Arnhem-Oost
1207 Insulindepost
1252 De Gouwzee
1609 De Luchtbode
1730 De Vriendschap
1735 Stormvogels
1865 De Zwaluw
1979 Tot Weerziens
2105 De Snelvliegers
2128 De Maasbode
2332 De Maasvogels
2414 PV De Huiszoekers-Kroon

We vragen verenigingen die niet gaan bestellen dit te laten weten.
Nationale Dagen
Bezoek de Nationale Dagen op 9 en 10 december
Toegang gratis! Sierduivenbond ook aanwezig
Mocht u het gemist hebben: De Nationale Dagen zijn dit jaar op 9 en 10 december 2017!
We gaan naar een andere locatie: Autotron Rosmalen

Net zoals vorig jaar mogen alle bezoekers gratis naar binnen. Ook parkeren is kosteloos.

Er hebben zich al veel standhouders en verkopers gemeld. Ook een aantal die nog niet eerder op de Nationale Dagen aanwezig waren!

Een extraatje dit jaar is de Bondsshow van de NBS, de sierduivenorganisatie. Een leuke samenwerking en een uitstekende gelegenheid om kennis te nemen van elkaars liefhebberij!

Wilt u ook een stand op de beurs, om producten aan de man te brengen of om duiven te verkopen? Of wilt u een kraam met kerst- en/of cadeauartikelen? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Nationale Dagen NPO met medewerking van:
 
 
 
 
 
 
Meer informatie over de veiling? Klik op de afbeelding
Algemene informatie over de Habru-dag? Klik hier!
Nationale Kampioenschappen
Voorlopige eindstanden NK
De voorlopige eindstanden van de Nationale Kampioenschappen 2017 staan op de site van CompuClub.

De reclametermijnen voor alle categorieën zijn door Bestuur NPO verlengd. De reclametermijn loopt tot en met 31 oktober 2017. Reden hiervoor is dat alle afdelingen alsnog de gelegenheid moeten krijgen hun uitslagbestanden in te sturen.

De huldiging van de winnaars vindt plaats tijdens de Nationale Dagen in Autotron. Op zaterdag 9 december komen de kampioenen vanaf 19.00 uur op het podium. Uiteraard worden de winnaars hiervoor persoonlijk uitgenodigd.
Ga naar de uitslagen
 
 

 
GvKvP
Algemene Ledenvergadering Nederlandse Groep van Keurmeesters van Postduiven
De groep van keurmeesters hield zaterdag 7 oktober jl. haar jaarlijkse algemene ledenvergadering te Amersfoort. Plaats van samenkomst was dit jaar de riant ingerichte verpozingsruimte van de technische school gelegen aan de Hardwareweg 15 alwaar gastheer Huib Bransen gezorgd had voor een warme ontvangst. Van de 71 actief zijnde keurmeesters waren er 50 in de gelegenheid deze vergadering te bezoeken.
 
 
 
 
 
 
Duplicaat aanvragen
Aangevraagde duplicaten 10 oktober 2017
Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd.
Bekijk de laatste aanvragen
Sponsoren
Nederlandse Postduivenhouders Organisatie
Landjuweel 38
3905 PH Veenendaal
T (0318) 559700
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons op    Twitter    Facebook