Artikelen

Secties
Wij helpen u bij uw keuze
Om betrokkenheid en inbreng van leden te vergroten en zo de duivensport sterker te maken, zijn sinds mei 2017 vier secties gestart. Leden van de NPO zijn stemgerechtigd in twee secties.
Uw keuze nog niet gemaakt? De NPO Keuzewijzer helpt om te bepalen welke secties voor u het best passend zijn.

NPO leden zijn stemgerechtigd in twee secties, dit betekent echter niet dat u zich beperkt tot deelname met uw duiven in de betreffende secties. Uw duiven kunnen uitkomen in alle wedvluchtdisciplines
Ga naar de NPO Keuzewijzer
Liefhebbers
Duivenliefhebber met Ministerfunctie
Gisteren zijn de nieuwe ministers van het kabinet-Rutte III officieel beëdigd. Minister van Buitenlandse Zaken is vanaf nu Halbe Zijlstra. Halbe was jarenlang lid van de NPO en was zelfs een paar jaar secretaris van De Griffioen uit Oosterwolde.
Ook al is hij op dit moment geen actief lid, Nog steeds draagt hij de duivensport een warm hart toe. De aanvraag om de duivensport toe te laten tot het Immaterieel Erfgoed, is door hem ondersteund.

Wij wensen hem veel succes in deze belangrijke functie!
Nationale Dagen
Nieuws van de Nationale Tentoonstellingscommissie
Het vliegseizoen 2017 is nog maar net achter de rug of wij vragen alweer uw aandacht voor het tentoonstellingsgebeuren in het zogenaamde stille seizoen. Zoals u ongetwijfeld inmiddels weet, worden de Nationale dagen dit jaar georganiseerd op zaterdag 9 en zondag 10 december in Autotron Rosmalen. Voor wat betreft de Nationale tentoonstelling werden de laatste jaren alleen onbevlogen duiven tentoongesteld door de liefhebbers van o.a. de Keizer van de Show en Zebra . In afwijking op voorgaande jaren wordt deze tentoonstelling gefaciliteerd door bestuur NPO met als organiserende partij de Keizer van de Show.
Aan de leden van de Nationale tentoonstellingscommissie is verzocht de volgende taken op zicht te nemen:
 1. Het organiseren van een tentoonstelling voor bevlogen duiven (vanaf volgende week in te schrijven).
 2. De liefhebbers tijdens de Nationale dagen in de gelegenheid te stellen hun duiven voor de Olympiade in januari 2019 voor de standaardklasse te laten voorkeuren.
 3. Een klasse organiseren waar door de NPO genodigde liefhebbers op zaterdag en/of zondag een viertal duiven tentoon kunnen stellen..
Door middel van deze vooraankondiging wil de commissie u nu reeds laten weten dat, gesteund door bestuur NPO, wij er alles aan doen om  de Nationale Dagen niet allen een ontmoetingsplek te laten zijn voor de liefhebbers op de beurs maar dat ook de aanwezigheid van vliegduiven onderdeel moet zijn van het hele Nationale gebeuren!              
Lees informatie over voorselectie Olympiade
Lees informatie over Klasse Genodigden
 
 
 
Nationale Dagen
Verkoop bonnen en duiven!
Een Nationale Verkoop van duiven in het kader van de Nationale Dagen ontbreekt ook dit jaar niet. De opbrengst wordt besteed aan de Nationale Dagen 2017 zodat liefhebbers uit heel het land gratis entree hebben. En daarvoor hebben we de steun van de boegbeelden, de toppers, binnen de organisatie nodig.

Aankomende week krijgen kampioenen en bekende personen binnen de duivensport een brief waarin wordt gevraagd om ook dit jaar weer hun steun uit te spreken voor de organisatie hieromtrent. Vanaf volgende week verschijnt wekelijks een lijst in ODH en Het Spoor der Kampioenen met de reeds toegezegde schenkingen.

 Op maandag 11 december 2017 lopen de verkopen af op de verkoopsites gps-auctions.nl en op toppigeons.com.
Doe een schenking
De bonnenverkoop wordt mede mogelijk gemaakt door:
Ledenraad
4 november 2017 - Ledenraad NPO
Volgende week, zaterdag 4 november 2017, is de Ledenraad NPO . Deze wordt gehouden bij Zaal Verploegen in Wijchen.

De agenda:
 1. Opening
 2. Appèl der afgevaardigden
 3. Vaststelling notulen Ledenraad d.d. 15 mei 2017
 4. Begroting 2018
 5. Voorstellen Bestuur
 6. Voorstellen Afdelingen
 7. Mededelingenmap
 8. Rondvraag
 9. Sluiting
Bekijk ook de ingekomen amendementen.
Ter informatie: de ingekomen brief van Afdeling 5.
Duif gevonden
Wie is de eigenaar van NL 2017-1841913?
De duif met ringnummer NL 2017-1841913 is bij iemand aan komen vliegen, maar er is geen eigenaar bij dit ringnummer bekend. We zijn daarom op zoek naar de rechtmatige eigenaar. Is dit uw duif? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Harrie Helming Generaal Kampioen
PV de Luchtbode Borne
Harrie Helming werd generaal kampioen in zijn vereniging PV de Luchtbode in Borne. Op 23 september werd hij door het bestuur van de vereniging gehuldigd. Zij plaatsten een boog bij zijn huis en hebben daarna nog geborreld tot in de late uurtjes.

De aanwezigen bedanken Harrie nogmaals voor de gastvrijheid.
Nieuwsbrief
Uw kampioenenhuldiging in ODH
Vanaf deze week geven we in Op (de) Hoogte ook de kampioenen een podium die op het niveau van de vereniging, het samenspel of afdeling het hoogste podium bereikt hebben.

Bent u zo'n winnaar? Zorg voor leuke foto's en een stukje tekst.
Stuur gegevens over uw huldiging in!
Agenda
Activiteiten van verenigingen
Het vliegseizoen is weer voorbij en dat betekent dat er weer tentoonstellingen, huldigingen en andere activiteiten op de agenda staan. Wij kunnen uw activiteit in Op (de) Hoogte vermelden. Laat ons weten wanneer uw activiteit plaatsvindt, heel kort wat het inhoudt en uiteraard waar het wordt gehouden.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Duplicaat aanvragen
Aangevraagde duplicaten 26 oktober 2017
Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd.
Bekijk de laatste aanvragen
 
Erelid Willem Wassenaar overleden
13 oktober jl. is Willem Wassenaar uit Abcoude overleden. Wij ontvingen dit trieste bericht begin deze week.
 
Willem nam ruim 10 jaar geleden afscheid van de Tentoonstellingscommissie van de NPO. Hiermee legde hij zijn laatste functie in de duivensport neer, maar zijn staat van dienst voor de duivensport was enorm. Zo maakte hij ooit deel uit van het NPO-Bestuur, hij was tweede voorzitter. Dezelfde functie had hij binnen de N.A.B.v.P en vijften jaar lang was hij voorzitter van de Afdeling Amsterdam. Daarnaast was hij nog negen jaar lang voorzitter van de straf- en arbitragecommissie van Noord-Holland.
Voor de NPO was hij verder nog jarenlang voorzitter van de Nationale lossingscommissie en was hij betrokken bij de organisatie van de Olympiade in 1979 in Amsterdam. Hij nam hierna ook zitting in de Olympiadecommissie. Tenslotte maakt hij ongeveer 25 jaar deel uit van de hoofdcommissie van de Nationale Manifestatie.

Willlem Wassenaar ontving voor deze vele functies een gouden speld van verdienste.

Wij wensen zijn familie heel veel sterkte toe!
 
 
 
Nationale Kampioenschappen
Nationale kampioenschappen nog steeds niet definitief
Voor het 2e jaar op rij lukt het niet om de juiste uitslag van de Nationale Kampioenschappen klaar te hebben voor eind oktober.
 
Degenen die verantwoordelijk zijn hiervoor zijn op de hoogte van deze problematiek maar lossen het niet op. Deze problematiek bestaat al een aantal jaren en dus niet alleen voor dit NPO Bestuur een doorn in het oog, maar ook van haar voorgangers.
 
Het gevolg is dat liefhebbers worden gedupeerd en niet opgenomen worden in de tussenstanden en eindstanden waarin zij in de veronderstelling leven dat alles goed geregeld is.
 
Om het beeld te schetsen:
Op het moment dat verenigingen aan de rekenaars de D en W bestanden hebben ingezonden en de voorlopige uitslagen zichtbaar worden gemaakt op de Compuclub-site, is het nog aan de afdeling om de U bestanden te (laten) inzenden.  Ondertussen zijn de laatste ook binnengedruppeld.
In de afdelingen waar gerekend wordt door andere rekenaars blijft het een probleem om de bestanden te ontvangen.
Tot op vandaag zijn van de Afdeling 3 en Afdeling 4 nog niet de volledige bestanden binnen en de weken van interactie en bevragen hebben nog niet geleid tot afronding.
 
De komende dagen verwachten wij duidelijkheid te verkrijgen van bovenstaande afdelingen over het volgende:
 • Afdeling 3 wat te doen met de uitslagen van Samenspel CC Eindhoven en Samenspel de Kempen?
 • Afdeling 4 wat te doen met de wedvlucht J28? 
Liefhebbers en bestuurders/verantwoordelijken doorbreek deze trend en los het de komende dagen op en leg een goede basis voor de toekomst!
 
NPO Bestuur
 
 
Nationale Kampioenschappen
Voorlopige eindstanden NK
De voorlopige eindstanden van de Nationale Kampioenschappen 2017 staan op de site van CompuClub.

De reclametermijnen voor alle categorieën zijn door Bestuur NPO verlengd. De reclametermijn loopt tot en met 31 oktober 2017. Reden hiervoor is dat alle afdelingen alsnog de gelegenheid moeten krijgen hun uitslagbestanden in te sturen.

De huldiging van de winnaars vindt plaats tijdens de Nationale Dagen in Autotron. Op zaterdag 9 december komen de kampioenen vanaf 19.00 uur op het podium. Uiteraard worden de winnaars hiervoor persoonlijk uitgenodigd.
Ga naar de uitslagen
Informatie
Brief aan alle verenigingen
Afgelopen maandag hebben alle verenigingen een brief ontvangen met het verzoek de inkorfstaten van afgelopen seizoen naar het kantoor in Veenendaal te sturen.
Lees de brief
Sponsoren
Nederlandse Postduivenhouders Organisatie
Landjuweel 38
3905 PH Veenendaal
T (0318) 559700
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons op    Twitter    Facebook

Nieuwsbrief Peter Boskamp

06 oktober 18
Bony Farma Pigeon Products: De filosofie achter de producten. Het uitgangspunt hierbij is het bevorderen van de gezondheid van de duiven door middel van de verstrekking van voedingssupplementen. Dit zijn...

Columnist in Spotlight

12 november 18
Volgens mij heeft iedereen weleens zo'n moment....
31 oktober 18
De duivensport moet geweldig zijn voor mensen...
05 oktober 18
Inderdaad alweer een tijdje niets geschreven....
20 augustus 18
Wie zong dat ook alweer? Dat liedje over die...
07 augustus 18
23 juli 18
Dat ging dus niet goed, die coupe special die ik...
19 juli 18
Hoogtijdagen in de duivensport, de maanden juni...
10 juli 18
04 juli 18
Morgen inkorven voor Dax, hier eentje mee. De...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new AVergotte185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombVerbree185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new HobbyshopvanTilburg185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new Pigeonsports185x75 GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new PatrickSchepens185x75new msmduivensport185x75new komkom185x75new Promo185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

In the picture

15 november 18
A van Zoeren Regio A: onaangewezen: 10eGeneraal,8eGeneraal Snelheid. Regio A2: 5eGeneraal,...
De ZLU
29 oktober 18
  Afgelopen weekend verkaste een afvaardiging van het ZLU besuuur vanuit het Zuid...
24 oktober 18
  Rumbeke onder de rook van Roeselare; in prachtige landschap van het echte west...
Een gecamoufleerd Brits duivenhok uit 1918. Misschien hoorde die aanvlieger in Dordrecht hier wel thuis...
20 oktober 18
Een gecamoufleerd Brits duivenhok uit 1918. Misschien hoorde die aanvlieger in Dordrecht...
18 oktober 18
Datum: Vrijdag 16 november 2018 Adres: Clublokaal aan de Nachtegaalsteeg ( naast...
11 oktober 18
Het keizerkampioenschap komt voor deze combinatie van de 70 jarige Jan en zijn 44 jarige neef...
30 september 18
” Winnaars Duuk, Ravi, Frans en Jordi Damen”   Door Chris den Braber Zaterdag 14 september...
27 september 18
Alblasserdam 21 sept. 2018'DAT WAS HET DAN.' Enkele dagen later dan gepland dat wel....
26 september 18
  “trotse Leo Dekkers winnaar op Morlincourt”   Door Chris den Braber Zaterdag 8 september...
24 september 18
Het nieuwe veilingseizoen gaat zondag 23 september van start op Top Pigeons. We hebben...
20 september 18
Laatste Jonge duivenvlucht vanaf Morlincourt “Prachtige overwinning voor Poelstra-...

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40