Artikelen

Na het mooie bezoek aan de ZLU winnaar Narbonne 2017 Nico vd Hurk Oss ging het richting Buggenum. Een prachtige plaatsje in Midden Limburg dicht bij de Maas gelegen.

Buggenum - het dorp van Jantje Theelen
.
In de duivenwereld groot gemaakt door good old Jantje Theelen. Deze gewezen Kastelein smeedde hier een wereldras en de Rode Theelens zijn bekend tot in alle uithoeken van de wereld. Kopers kregen een bierviltje mee met de gegevens van de ouders van de aangekochte duif!
Deze vriendelijke warme man die velen aan de `goei` hielp zorgde er mede voor dat de nederlandse marathonduif wereldfaam geniet! Via hem maar ook via vele anderen waaronder zijn bijhuis Wiel Cramers gingen de Rode Theelens de wereld rond! Gisteren ook weer zo´n Rode Crack en Nationale Asduif Meerdaagse fond gezien die de rode kleur nog aan de Theelens te danken heeft! Later meer hierover.

Nieuwe toppers aan het fond firmament. Johan en Wil Boonen

Doel van onze reis was echter het bezoek aan Wil en Johan Boonen wiens naam door de vele topprestaties, de laatste jaren als een komeet omhoog schoot op de zware fond!
Twee sympathieke en bescheiden kerels die beiden de fond als passie hebben. En hun missie is tot de besten te gaan behoren op dit mooie spelonderdeel. En ze zijn prima op weg!

Zij spelen ieder van hun eigen erf en de kwekers zijn gehuisvest bij Wil. Er wordt gespeeld met weduwnaars en een flinke ploeg nestduivinnen die als hoofddoel Barcelona hebben!

Een prachtig kweekhok als stevig fundament.

Hun basis bestaat uit duiven van verschillende origine en hiermee werd een stammetje gesmeed. Vanaf 2010 kreeg de kolonie een kwaliteitsimpuls door de aankoop van duiven bij Janssen Haussoul Epen, Vorselen Thorn en Nouwen Paesen.
Meestal een ronde tegelijk.
Vermeldenswaard is ook de inbreng van een duif van Jos Martens, de tweevoudig int. overwinnaar. Hieruit werd dit jaar gelijk de provinciaal winnaar van Bergerac gekweekt en de 2e Nationaal!
Uit dit fantastische fundament putten zij beiden. De ene de even nrs, de andere de oneven ringnummers. Veel eerlijker kan dat niet zijn! Ze kweken veel jongen, spelen veel en selecteren scherp! De cirkel is rond en ze konden ons nu al een dozijn toppers laten zien die nog relatief jong zijn.
Waarvan ze ook nog eens de ouders bezitten!
Zelden dat je een hok ziet dat in de breedte al zo sterk is.
De resultaten van de nakweek worden op beide hokken getest en op deze wijze worden de kwekers doorgeselecteerd. De kwekers worden veel omgekoppeld om snel achter de goeie te komen!

Beide spelen prima maar in 2017 behoorde Johan met de volgende prestaties tot één van de nationale uitblinkers!

Prestaties Johan Boonen 2017

1e NPO Bergerac
1e NPO Bergerac YL
2e Nat. Bergerac Sector1
7e Nat. Perpignan dv
10e, 89e, 110e en 140e Nat. Perpignan
12e en 58e Nat. Narbonne
12e en 41e Nat. Barcelona dv
27e en 107e Nat. Barcelona
70e en 105e Nat. St.Vincent
85e Nat Marseille
Pau Nat. 3 vd 4
Agen (O) 6 vd 8

Kampioenschappen tot dusver bekend

ZLU
1e Nat. Asduif Marseille 3 jaar
1e Internat. Asduif Marseille 3 jaar

Fondclub Midden-Limburg

2e Marathon Kampioen
2e Kamp. 1e getek. Meerdaagse Fond
3e Duifkamp. Middaglossing

Fondvrienden Brabant-Limburg

1e Kampioen 1e getekende
2e Marathon Kampioen
3e Hokkampioen Morgenlossing

4e Euregio award 1e getekende

5e Hokkampioen Marathon Afdeling Limburg

2e Hokkampioen Grote Fond District 1
5e Hokkampioen Meerdaagse Fond District 1

1e en 3e Duifkamp. Grote Fond Vereniging
2e en 3e Duifkamp. Meerdaagse Fond Vereniging

We zullen later een aantal van hun cracks voorstellen! Mannen mede namens André bedankt voor een inkijkje in jullie hok en de lekkere vlaai!

 
 

Opmerking plaatse