Artikelen

Ledenraad
Ledenraad 4 november 2017
Afgelopen zaterdag is in Wijchen waar de tweede keer dit jaar de Ledenraad wordt gehouden.
 
Onder andere het Nationaal Vliegschema en de begroting voor het komend jaar stonden op de agenda.
De vergadering was live te volgen en staat ook nu nog online.
Bekijk de vergadering
Nationale Dagen 2017
Jeugddag op 9 december in Autotron Rosmalen
Zoals elk jaar mogen alle jeugdleden en andere leeftijdsgenootjes meedoen met de Jeugddag die wordt georganiseerd door de NPO! Alle jeugdleden waarvan een e-mailadres bekend is hebben al een uitnodiging ontvangen.

Het wordt weer een leuke, inspannende, creatieve en leerzame dag. De Nationale Jeugdkampioenen worden dan ook gehuldigd. Hoor jij bij de kampioenen, dan krijg je hiervoor een aparte uitnodiging.
Meld jezelf en je broertjes, zusjes en vriendjes aan!
Lid van Verdienste
Henk Geerink onderscheiden met gouden NPO-speld
Afgelopen zaterdag 4 november viel de eer te beurt aan Henk Geerink om tijdens een gezellig samenzijn in bijzijn van zijn vrouw José, broer Ben in funktie als voorzitter Afdeling 9 en het voltallige VNCC bestuur  te worden onderscheiden met de gouden NPO speld. Zijn inzet in het belang van onze sport is bij de besturen  van de NPO, Afdeling 9 en VNCC niet onopgemerkt gebleven.  Afdeling 9 voorzitter Ben Geerink,  en NPO bestuurder Jeffrey Voorn, via een live stream  memoreerden de vel e verdiensten die Henk heeft gehad voor de Nederlandse duivensport. Henk maakte deel uit van het NPO bestuur, was voorzitter van de Noordelijke Unie, maakte deel uit van diverse NPO commissies, is keurmeester  en is maar liefst 25 jaar voorzitter geweest van de VNCC Vrienden Club Nationale Concoursen.

Gelukkig geeft Henk aan dat de Nederlandse duivensport kan blijven profiteren van zijn ervaring, kennis en kunde.
Secties
Wij helpen u bij uw keuze
Om betrokkenheid en inbreng van leden te vergroten en zo de duivensport sterker te maken, zijn sinds mei 2017 vier secties gestart. Leden van de NPO zijn stemgerechtigd in twee secties.
Uw keuze nog niet gemaakt? De NPO Keuzewijzer helpt om te bepalen welke secties voor u het best passend zijn.

NPO leden zijn stemgerechtigd in twee secties, dit betekent echter niet dat u zich beperkt tot deelname met uw duiven in de betreffende secties. Uw duiven kunnen uitkomen in alle wedvluchtdisciplines
Ga naar de NPO Keuzewijzer
 
 
Nationale Dagen
Nationale Dagen 2017 - 9 en 10 december in Autotron Rosmalen
Duiven verkopen
De Nationale Dagen zijn een mooie gelegenheid om uw duiven te verkopen.Voor slechts € 60,00 huurt u al voor het hele weekend 12 kooien.
Download het inschrijfformulier
 
 
 
Verkoop bonnen en duiven!
Een Nationale Verkoop van duiven in het kader van de Nationale Dagen ontbreekt ook dit jaar niet. De opbrengst wordt besteed aan de Nationale Dagen 2017 zodat liefhebbers uit heel het land gratis entree hebben. En daarvoor hebben we de steun van de boegbeelden, de toppers, binnen de organisatie nodig.

De eerste kampioenen en bekende personen hebben inmiddels geschonken:
W. Wittebol, Oosterwolde
P. Pladdet, Hoek
C. de Ridder en Zn, Arnemuiden
H. Boertje, Westerhaar
D. ter Harmsel, Rijssen
D. & J. v/d Berg, Lemmer
A. Mulderij, Hollandscheveld
D. & P. Soepboer, Burgum
Jelle Jellema, Nijverdal
Cor de Heijde, Made
John Romein, Twello
W. de Bruijn, Reeuwijk
Adri van der Linden, Nieuw Amsterdam
Gerard Wolters, Stegeren
Combinatie Hornsveld & Krol, Soest
Jacob Poortvliet, Surhuizum
Henri Diks, 't Goy
Comb.Van Zoeren, Putten
P. Romkes, Urk
Comb. Van Wanrooij, Geffen
G. & S. Verkerk, Reeuwijk
Comb. Verbree, Putten
C.J.J. van Wijk & zn., Benschop
D. de Hoogh & zn, Oosterhout
Gebr. Dekker, Terneuzen
W. van den Hoek, Putten
Gerard Koopman, Ermerveen
Comb. Heijblom & van Strien, Raamsdonk
Frans Belleter, Nispen
Cor Hanegraaf, Nuland
Duivendirect, Doornspijk
Combinatie Steenbeek en zoon, De Bilt
W. Regtop, Assen
v. Doorn - v. Wanrooij, Den Dungen

Op maandag 11 december 2017 lopen de verkopen af op de verkoopsites gps-auctions.nl en op toppigeons.com.
Doe een schenking
De bonnenverkoop wordt mede mogelijk gemaakt door:
 
Gerrit en Christiaan Beelen Generaal Kampioen PV de Eendracht Harderwijk
Harderwijk kent twee postduivenverenigingen waarvan ‘de Eendracht’ de oudste is. In 2018 bestaat de vereniging 80 jaar en mag tot de sterkste gerekend worden van de Veluwe. Veel liefhebbers betreden jaarlijks het podium van de diverse samenspelen.
Voor 2018 behalen Gerrit en Christiaan Beelen voor het derde jaar achtereen het generaal kampioenschap van deze sterke vereniging.
Een kampioenschap wat niet komt aanwaaien, maar waar veel werk voor moet worden verzet. Ook passie voor onze hobby is iets wat bij de combinatie ruim voorhanden is. De combinatie heeft in Hierden prachtige hokken staan, met ijzersterke duiven.

Een felicitatie middels deze rubriek voor een kampioenschap  ‘hattrick’ is zeker op zijn plaats.

Bestuur en leden,
PV de Eendracht, Harderwijk
Uw kampioenenhuldiging in ODH
We geven in Op (de) Hoogte ook de kampioenen een podium die op het niveau van de vereniging, het samenspel of afdeling het hoogste podium bereikt hebben.

Bent u zo'n winnaar? Zorg voor leuke foto's en een stukje tekst.
Stuur gegevens over uw huldiging in!
 
Agenda
Activiteiten in verenigingen
DatumLocatieDoorOmschrijving
       
11-11-2017 Graafseweg 36, Boxmeer Keizer van de Show De mooiste onbevlogen duiven van Nederland, show telt mee voor Keizer van de Show competitie
       
11-11-2017 Van Starkenborgh-kanaal Zuidzijde Zuidhorn PV Naar Huis Zuidhorn Clubtentoonstelling en bonnenverkoop www.bonnenverkoop2017.nl
       
11 en 12-11-2017 Boomhoeksweg 2, Almelo Het Luchtvermaak  
       
12-11-2017 Julianaweg 2b Volendam De Stormvogels, Volendam Mooie loterij met bonnenverkoop van hardspelende liefhebbers.
       
25-11-2017 Badmintonpad, Haarlem PV de Snelvlieger Duivententoonstelling met Forum en optreden Peter van Bugnum
       
25-11-2017 Laan van Rijckevorsel 29a Lisse De Oude Blauwband & Luchtklievers Lisse Verenigingstentoonstelling, kleine bonnenverkoop en grandioos Rad van Fortuin
       
25-11-2017 Kruisstraat 23, Didam Vredesbode, Didam Lezing door NPO voorzitter Maurice vd Kruk, bonnenverkoop, live artiesten
       
26-11-2017 Keetzijde 19 SVEL, Edam Tentoonstelling, prijsuitreiking en bonnenverkoop
       
Ga naar de volledige agenda
Agenda
Ook uw activiteit op de agenda!
Staat er een tentoonstelling, huldiging of een andere activiteiten op de agenda? Wij kunnen uw activiteit in Op (de) Hoogte vermelden. Laat ons weten wanneer uw activiteit plaatsvindt, heel kort wat het inhoudt en uiteraard waar het wordt gehouden.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Duplicaat aanvragen
Aangevraagde duplicaten 9 november 2017
Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd.
Bekijk de laatste aanvragen
 
 
 
Informatie
Overleg bestuur NPO-Dierenambulance & hospitaal Den Haag
Er is op 2 november een overleg geweest tussen Dierenambulance & hospitaal Den Haag en de NPO. Het ging om een kennismaking en onderlinge uitwisseling van informatie over met name verdwaalde duiven. De werkwijze van de ambulancedienst is helder en duidelijk. Alle dieren in nood worden opgevangen en indien nodig bijgestaan met medische ondersteuning van een dierenarts. De stichting Dierenhospitaal en Dierenambulancedienst 's Gravenhage en Omstreken, zoals de Dierenambulance Den Haag officieel heet, is de oudste professionele dierenambulance van Nederland.
Lees verder
 
 
 
Nationale Kampioenschappen
Eindstanden NK
Na veel getouwtrek en de oproep in de Ledenraad van afgelopen zaterdag is het dan zover. Alle U(Uitslag) bestanden die nodig zijn om de Nationale kampioenschappen te kunnen berekenen zijn binnen.
 
De eindstanden van de Nationale kampioenschappen kunt u via de link onder dit bericht inzien.
Ze staan vermeld op de Compuclub website.
 
Een speciaal woord van dank aan de heren van de Compuclub die het geduld hebben kunnen opbrengen om maar steeds naar de juiste bestanden te blijven vragen.Eveneens aan de mannen die de laatste slag hebben gemaakt om de open eindjes aan elkaar te knopen. Dank aan Harry Roks, Ron Hanegraaf, Jan van Kemenade, Jan Anthonis, Jeroen van den Borne, Johan van de Water en Frank Marinus.
 
Wij hebben er vertrouwen in dat dit in 2018 in het kader van de Nationale kampioenschappen niet meer zal voorkomen en dat de onduidelijkheid nu voor eens én altijd uit de wereld is.
 
Nu de laatste loodjes nog voor de overige competities die natuurlijk ook alle bestanden nodig hebben om tot eindstanden te komen waarin alle liefhebbers zijn opgenomen.
 
Liefhebbers in Nederland mogen erop bouwen en vertrouwen dat hun deelname aan alle competities op de juiste wijze geborgd is.
 
Wij hebben nog een paar stappen te maken nu de Nationale Kampioenen bekend zijn.
 
Aan de kampioenen een hartelijke felicitatie en wij huldigen u graag zaterdagavond 9 december in het Eventron/Autotron in Rosmalen. De uitnodiging volgt spoedig.
 
NPO Bestuur
Ga naar de uitslagen
Promotie
Duivenfoto's in Kunsthal Rotterdam
In de kunsthal in Rotterdam is momenteel een tentoonstelling van een prachtige collectie duivenfoto’s gemaakt door de fotograaf Zak Waters, ongeveer 15 jaar volgde hij de duivensport in diverse duivenclubs en ook de duivenmelkers op hun locatie om de verhouding van de duivenmelker met de liefde voor hun duiven vast te leggen. De serie werd gemaakt in Engeland en is zeker het bekijken waard.
Lees verder
 
 
Duif gevonden
Van wie is de duif met ringnummmer NL 2015-1146829
Er is een duif gevonden met ringnummer NL 2015-1146829. Weet u van wie deze duif is? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Sponsoren
Nederlandse Postduivenhouders Organisatie
Landjuweel 38
3905 PH Veenendaal
T (0318) 559700
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons op    Twitter    Facebook