Artikelen

Door Piet de Vogel
Gepassioneerd fondspeler

TopPigeons groeit gestaag door.
Zo in deze drukke periode qua werkzaamheden even de tijd gevonden voor een Fondsnippers.
TopPigeons 3.0 zit in een groeispurt op allerlei terreinen. Een mijlpaal qua bezoekers, geregistreerde klanten en steeds meer gerenommeerde bedrijven die interesse tonen om via onze druk bezochte site, wereldwijd een begrip op de zware fond en marathon, te adverteren.
VERSELA LAGA deed dat al en nu heeft ook PROBAC van Hans Peter Brockamp besloten dat te doen. Topproducten van een topbedrijf weet ik uit eigen ervaring en iemand die zelf met zijn vader de absolute wereldtop was op de internationale vluchten! ! EURO DIAMOND. MISTRAL Wie kent ze niet!

TopPigeons genereert ontzettend veel “traffic” en dan is het interessant om te adverteren! Digitaal bereik je tegenwoordig zoveel meer mensen, als via de traditionele media. Omdat wij in een "niche" zitten is het ook nog eens extra interessant. Er zijn nog een aantal advertentiemogelijkheden dus wie interesse heeft mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De Promo Veiling TopPigeons 3.0 werd een groot succes. We hopen met de opbrengst door middel van vele sponsorprojecten de fondsport actief te blijven te steunen.

EEN PERSOONLIJK WOORD VAN DANK MEDE NAMENS HET TEAM AAN ALLE SCHENKERS EN KOPERS EN ANDEREN DIE DIT TOT EEN SUCCES HEBBEN GEMAAKT!

Het doet me zeer veel deugd dat de gunfactor naar TopPigeons en haar projecten zo hoog is. TopPigeons staat voor een commercieel bedrijf in de duivensport maar is opgezet vanuit gepassioneerd ondernemerschap en passie voor de duivensport en de fond sport in het bijzonder. We proberen dan ook veel voor de duivensport terug te doen. Hierbij houden we de menselijke maat en anderen positief en met respect behandelen als maatstaf. Betrouwbaarheid en service staan hoog in het vaandel.
Op deze manier zie je dat er soort familie ontstaat van mensen die zich hierbij thuis voelen en waarbij wij ons thuis voelen. En daarin is iedereen vrij natuurlijk. En deze weg zullen we nooit verlaten.

Mooie veilingen nu en in het verschietl!

Veel prachtige veilingen op TopPigeons. Teveel om op te noemen. Zie onze veilingkalender.
Momenteel bijvoorbeeld 2 jongen te koop uit die beroemde topduif BLUE DUSK van Bert Saarloos op zijn prachtige veiling. Deze week ook bijv. afspraken gemaakt met MISTER BARCELONA 2017 Leon Roks dat er ook een prachtig jong van zijn Internationale overwinnaar de DON LEO bij zal zijn. Naast series met jonge duiven ook een paar prachtige verkopingen van oudere verkopen van totale kweekcollecties. Dit weekend start de verkoop van een unieke Ko van Dommelen collectie, later in December staat bijv. de verkoop van het indrukwekkende van Hendrik Wilpers op stapel met het beste Van Arjan Beens, Jelle Jellema, Hugo Batenburg, Verweij de Haan!!! En dan hebben we het over een aantal van de huidige toppers in de internationale marathonwereld!

Wat te denken van bijvoorbeeld Zus Roman, Dochter Snelle Jelle, dtr New Witbuik, Broer 430 kweker/Zoon Miss Gijsje, Zoon Milos, Dochter Messi, Broer Miss Gijsje , Zoon Wessel, Zoon New Laureaat enzovoort enzovoort. Door drukke zakelijke activiteiten is Hendrik nu genoodzaakt afstand te doen van deze kweekcollectie, Hendrik is bedrijfsleider bij één van de grote supermarkten van de familie Wilpers.

Later volgt de verkoop van de Deense Fond Kampioen 2017 Claus Hirsch Jensen met een unieke selecte collectie met daarin bijv. kinderen van Messi, Kopie Toon, Bolletje, Barry, Superkweker Stet van Verweij de Haan en BRIVE 1, BRIVE 2 enz. van Mark vd Berg. GOUDEN 10 Fré de Boer etc.

Doe mee!
Ook vind ik dat je positief in de sport moet staan (een schitterende vrijetijdsbesteding) en alle mensen die zich hiervoor inzetten moet steunen.
Natuurlijk mag je best kritisch zijn maar altijd met respect. Liever nog doe actief mee en probeer de boel op koers te houden! Maar speel nooit op de man.

Eigen duiven, toch wat veranderingen!
Met de eigen duivenkolonie gaat het goed. De vliegduiven ruien prima en komen nog veel buiten. De jongen zijn al helemaal door de rui en komen net als de laatjes nog bijna elke dag buiten! Besloten om na wat wikken en wegen terug te gaan naar mijn oude aanpak die ik in de topjaren hanteerde. De laatste 2 jaar wat zaken verandert en na een evaluatie besluit ik hiermee te stoppen. Sinds twee jaar worden de duiven s’winters gekuurd en geënt tegen paratyhphus. Iets wat ik hiervoor nooit heb gedaan en waarmee ik ook nooit problemen had gehad. Daarom gaan we terug naar de aanpak van preventie door de weerstand hoog te houden en van alle duiven die niet mee kunnen in het regime nemen we afscheid. Ook hier luister ik naar mijn gevoel en probeer ik niet achter anderen aan te lopen. Er zijn vele wegen die naar Rome leiden. Maar kies je eigen weg en houd je vast aan de route.
Mijn route is gebaseerd op 3 peilers namelijk topduiven, een natuurlijke aanpak en keiharde selectie. Wellicht is er via allerlei trucs en hoogstandjes meer uit te halen maar dat laat ik graag aan anderen over. Ik wil dat de erfelijke aanleg van de duiven leidend blijft en niet het systeem en het hok management. Ook bij het aanschaffen van duiven ga ik daar nog meer op letten. Want je koopt duiven en niet de liefhebber of een systeem. Hier gaan mijns inziens hele volksstammen de mist in.

Werk in uitvoering


Het werk van de opbouw van mijn nieuwe kweekcentrum vordert prima. Deze week ook afspraken gemaakt over het interieur. Om misverstanden te voorkomen. Het wordt een SELECT Centrum voor een beperkt aantal topkoppels.
Ik ga er 12 huisvesten op VIP Boxen en 16 in een aparte afdelingen met broedbakken. Kwaliteit gaat boven kwantiteit en doel is de duiven optimaal te huisvesten met veel ruimte en zuurstof en zodanig ingericht dat er volop competitie onderling is. De duiven en de liefhebber moeten er zich goed voelen. Kwekers moeten in topforme zijn om voor goed nageslacht te zorgen!

In eerste instantie zijn de duiven voor eigen gebruik en een paar satelliethokken. De kwekers worden streng geselecteerd obv de prestaties van hun nakomelingen. Daarnaast zullen er duiven voor de verkoop worden aangeboden.
Ik geloof sterk in afstandsgeschiktheid en duiven van éénzelfde discipline onderling te koppelen. De indeling die als rode draad door het hok heenloopt is BARCELONA/MARATHON - ZWARE ZLU – SNELLE ZLU/1-loft races.

“Kwaliteit gaat boven kwantiteit” en zoals mijn maat Frans eens zie. Ik ben niet zo jaloers op die megahokken zeker niet als ze al die duiven moeten pakken om in te korven en zeker ook niet bij het afrekenen van de vlucht aan de concourspenningmeester. En daar zit ook wel een kern van waarheid in. Maar iedereen doet het gelukkig op zijn eigen manier!

Tot slot nog een felicitatie aan twee goede duivenvrienden met het behalen van een 1e plaats in een mooi meerjaren Barcelona klassement. A.P. en JAN proficiat! Sterk werk en bovenal geniet ervan.

FIJN WEEKEND ALLEMAAL