Artikelen

Immaterieel Erfgoed
Postduivensport op Inventaris Immaterieel Erfgoed
Tijdens de Nationale Dagen afgelopen weekend is het certificaat getekend waardoor de postduivensport officieel op de Inventaris Immaterieel Erfgoed is komen te staan.
Lees verder
Nationale Dagen 2017
Goede sfeer in Rosmalen!
Afgelopen weekend waren in Autotron Rosmalen de Nationale Dagen NPO. Het was helaas het eerste echte slechte weekend qua weer, maar gelukkig lieten veel liefhebbers zich hierdoor niet tegenhouden. Het was een geslaagd weekend waar we elkaar in goede sfeer hebben ontmoet!

Standhouders, sponsors, vrijwilligers, medewerkers en natuurlijk alle bezoekers, bedankt voor het laten slagen van dit weekend!
Fotoimpressie
 
 
 
 
 
 
Nationale Dagen
Kampioenen feestelijk gehuldigd!
Alle kampioenen, Nationale Kampioenen, Vluchtwinnaars, Tentoonstellingswinnaars etc. zijn zaterdagavond zeer feestelijk in het zonnetje gezet. Het was een geslaagde avond!
Ga naar het fotoalbum
Bekijk de Livestream
Ledencongres
Eerste Ledencongres NPO
Sinds de Statuten van de NPO gewijzigd zijn, bestaat er een nieuw inspraakorgaan in de organisatie, het Ledencongres. De eerste editie vond plaats tijdens de Nationale Dagen. Een belangrijke bijeenkomst.
U kunt de hele bijeenkomst op internet terugkijken.
Ga naar het fotoalbum
Bekijk de Livestream
 
Nationale Dagen 2017
Verkoop bonnen en duiven!
De Nationale Verkoop is inmiddels gesloten. De opbrengst van € 15.000,- wordt besteed aan de Nationale Dagen 2017. Iedereen kon, mede dankzij deze verkoop, het weekend weer gratis bezoeken.We bedanken alle boegbeelden en toppers die een bon of duif hebben geschonken.
Wie zijn de schenkers?
De bonnenverkoop wordt mede mogelijk gemaakt door:
Nationale Dagen 2017
Het was weer een fantastische jeugddag!
Wat hebben de jeugdleden en hun leeftijdsgenootjes weer een fantastische jeugddag beleefd! Er werd serieus nagedacht over de toekomst van de sport, Er kon worden meegekeken met de keuring van de eigen duiven. Rudo Reiling en Sandra van Iwaarden lieten zien hoe een duif de weg naar huis terug kan vinden. Maar elke deelnemer kon ook een duivenshirt met naam laten maken! Maar, een hele dag stilzitten en luisteren is het natuurlijk niet! Er was daarom ook een zaal ingericht om te lasergamen, er waren dancepads waarop iedereen zijn coole moves kon laten zien en er kon gestreden worden op de bungeerun!

Uiteraard ontbrak ook André v.d. Wiel niet op deze dag. 's Middags zette hij de Nationale Jeugdkampioenen in het zonnetje en aan het einde van de dag reikte hij de tentoonstellingsprijzen uit en verlootte de geschonken hokbezoeken!

Teurlings zorgde voor alle deelnemers voor een leuk verrassingspakket!
Unikon had een leuke actie waarbij het aantal chipringen geraden moest worden!
Het aantal ringen was : 816
De winnaars zijn:
1e prijs: (waardebon € 75,00)  Ruben van Vliet uit Veenendaal
2e prijs: (waardebon € 50,00) Hessel Ploy uit Maarssen
3e prijs: ( waardebon € 25,00) Adwin de Hoogh uit Oosterhout.
Bekijk alle foto's
Nationale Dagen
Laatste nieuws over nieuwe neutralisatietijd
Tijdens de Nationale Dagen is een presentatie gehouden over de nieuwe neutralisatietijd. Zo'n 100 marathonliefhebbers en andere geïnteresseerden waren hierbij aanwezig.
Bekijk de presentatie en andere documenten
 
Agenda
Activiteiten in verenigingen
DatumLocatieDoorOmschrijving
       
2 t/m 16-12-2017   De Waddenvliegers Bonnen/duivenverkoop op duiven.net
       
15-12-2017
20.00 uur
Hermesweg 15d, Zutphen PV Zutphen Lezing van ogentheorie bij postduiven door Jos Evers.
       
16-12-2017 Hockeyweg 12, Uden PV Welkom Verenigingstentoonstelling met loterij en bonnenverkoop.
       
17-12-2017
13.00
Turnhoutseweg, Reusel PV De Luchtbode Kampioenendag
       
17-12-2017
13.00
Wilhelminastraat 1, Geleen Wilhelmina-Zwaluw Combinatie 2010 Hoktentoonstelling en kampioenenhuldiging
       
Ga naar de volledige agenda
Agenda
Ook uw activiteit op de agenda!
Staat er een tentoonstelling, huldiging of een andere activiteiten op de agenda? Wij kunnen uw activiteit in Op (de) Hoogte vermelden. Laat ons weten wanneer uw activiteit plaatsvindt, heel kort wat het inhoudt en uiteraard waar het wordt gehouden.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Duplicaat aanvragen
Aangevraagde duplicaten 12 december 2017
Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd.
Bekijk de laatste aanvragen
Erelid
Gouden Spelddrager Henk Knol overleden
Vandaag is onder veel belangstelling Henk Knol uit Zwolle, Gouden Spelddrager van de NPO, begraven.

Henk overleed afgelopen maandag. Hij was actief en betrokken in de postduivensport. Hij vervulde vele bestuurlijke functies en op landelijk niveau maakte hij zich verdienstelijk als commissielid Nationaal Bergerac.

We wensen zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte toe!
In Memorium Spoor der Kampioenen
 
 
 
Informatie
Tentoonstellingen en vogelgriep
Vorige week was er een uitbraak van hoog pathogene vogelgriep in Biddinghuizen. Sindsdien gelt een verbod op wedstrijden en tentoonstellingen binnen het beschermings- en toezichtsgebied. Buiten deze gebieden zijn er geen beperkingen.
Informatie
Ophokplicht
Binnen het beschermings- en het toezichtsgebied geldt een ophokplicht.
42e Oostbrabantse Sterrenparade
Actie Zorgenkind door de duivensport
Duivensport staat bol van tradities. De Oost-Brabantse Sterrenparade met daaraan gekoppeld Actie Zorgenkind door de duivensport is er daar een van. We zijn op weg naar de 42e editie, maar nog altijd is de Actie springlevend.  Het is een van de weinige NPO-erkende kampioendagen die overgebleven is uit een lange reeks. Actie Zorgenkind richt zich daarbij op de verstandelijk gehandicapten die in onze samenleving ook een plaats verdienen.
 

Wat let u om een kijkje te komen nemen of om deel te nemen aan de tentoonstelling? Een gezellige zondagmiddag vol muziek en gezelligheid en waarbij u ook nog het goede doel kunt steunen.
Zondag 21 Januari bent u van harte welkom op onze nieuwe locatie: Café Kerkzicht, Kerkstraat 29 te Nuland. De entree is gratis. Inkorven voor de TT van 11.00 tot 11.45 uur. Gezelligheid troef van 12.00 tot 17.30 uur.

Lees verder
Sponsoren
Nederlandse Postduivenhouders Organisatie
Landjuweel 38
3905 PH Veenendaal
T (0318) 559700
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons op    Twitter    Facebook