Artikelen

Dinsdag 30 januari - Strak in het vel -

Gister met duister weer op het gemakje alles buiten gehad, trainden of het hoogzomer was, ga voor het winterkampioenschap.. Vanochtend schitterend weer en de trainer had er ook zin in, duurde daardoor even langer voordat alle doffers binnen waren. De rest maar binnen laten zitten voor vandaag, komen nog dagen genoeg voor het seizoen. Zag boven Balk de grote ploeg van de buurman hangen, leken ook wat opgejaagd, als een roedel vissen draaiend boven het centrum, die moet vanavond maar even tellen. Die van buurman in Balk Oost lagen rustig in de zon te bakken, stelletje veel te relaxte fondknakkers. Wordt een mooie strijd in de zomer, als weer een beetje wil meewerken.

Op Tenerife gaat het zoals verwacht ruig met de lossingen op zee, vandaag de laatste voor de grote sprong van eiland naar eiland. Zijn nog acht Frysians in de strijd, volgende week helemaal rillend voor het scherm, kijken of we nog verder in het toernooi meegaan. Heet niet voor niets de survivalrace moet je maar denken. Voor gasten die niet meedoen en toch menen hun mening over eenhoksracen willen ventileren, niet doen joh, je staat voor gek, bittere afgunst, meer stel je niet voor. Zo jammer die verspilde tikken op je veilige toetsenbord. Als je durft, doe maar eens mee op de nieuwe race in mijn assortiment, de Halkidiki (even oefenen) Derby in Griekenland, mooie race om in te stappen in de wereld van het one loft racen, € 50,- per duif en € 10,- transportkosten. Kun je niet verschuilen achter te duur toch?

Advertentie gezien hierboven? We komen met twee nieuwe mengelingen voor het vliegseizoen, nee dat assortiment wordt niet uitgebreid, er gaan ook twee mengelingen uit, of zijn verbeterd, maar net hoe je het wilt zien. Verbeteren, ieder jaar een stap, of meer maken, mooi vooruitzicht, altijd een streven. Jezelf, je omgeving, beslis jij maar, hoop dat je mij nog herkend over paar maanden. Hoorde je die knal gisteravond, ik ging door de geluidsbarrière, kan ook een knieschijf geweest zijn natuurlijk..

1000 unieke bezoekers per maand, ben jij één van, had je dat gedacht voor dit gekrabbel, ik niet, wees welkom.. niet allemaal tegelijk op de koffie komen svp, zo handig ben ik niet

Zaterdag 27 januari - Ode to Dolores -

Gisteravond voor het eerst sinds maanden weer een naar het stadion, weet nu weer waarom ik in de winter liever niet op beton sta. En maar weer kijken op het scorebord, aftellen naar het einde van de verlenging. De kou trekt via je tenen naar je ruggengraat richting controlecentrum. Kreeg bijna een hersenschudding van het rillen, nee doe dan maar rennen in korte broek tegen ijsregen, blijft je toch nog enigszins warm. Was ook niet door de wedstrijd te komen, denk dat de broodvoetballers hetzelfde dachten als mij, waar is de warme douche. Ik kom wel weer eens als de zon hoger staat, verwacht niet dat de club daarin meegaat. Ach wel leuk voor zoonlief, vooraan staan kan weer sinds vorig jaar, dicht op het veld, kan bijna de keeper van de tegenstanders spugend raken..

Deze week kwam ik een ruimte binnen, een ruimte wars van veranderingen, alles altijd precies geplaatst, alles met een gedachte. Tot deze keer, ineens stond er een vaas met narcissen, bijna uitgedroogd maar toch opvallend in een ruimte gevormd in vastigheid, omdat de ruimte er om vraagt. Je zou er bijna bijgelovig van worden, juist deze week, ben er iets te Fries voor en toch... Gewoon een keer Daffodil Lament opzoeken op YouTube, luisteren, verder niets.... momentum, ruimte, tijd...

De zon komt er vanmiddag door, vanochtend de vliegers in bewolkte achtergrond alweer buiten gehad. Gister was niks, in de mist en vooral koude lucht hoeft van mij niet perse voortgezet worden in een trainingsdag. Dan moet ik zelf ook extra naar buiten, dus maar mooi binnenblijven. De eerste jonkies vanochtend voorzien van een noodring, zijn lichter groen en zonder die vervelende klipjes die alleen in Nederland nog zijn. In onze club zijn de ringen net binnengekomen, maar ik gebruik eerst de ontvangen noodringen maar, zijn gratis toch? Inmiddels ook al wat jaarlingen ingepast op het kweekhok, vooral kinderen van Doutzen en Melinda. Een aparte afdeling voor één koppel, kunnen ze paar dagen aan elkaar wennen voordat ze in een bak terecht komen, werkt beter dan andersom. Zal aan het soort liggen, worden net als hun eigenaar niet graag opgesloten in kleine ruimten. Bij de kwekers omgeschakeld naar de superkweek mengeling van Matador, voor mij veruit de enige mengeling waar je verschillen ziet in de uitkomsten. Natuurlijk heb ik een gekleurd beeld, andere kant heb ik mijn waarnemen kunnen doen voor de transfer, je moet het toch zelf testen om de verschillen te kunnen zien.

Kun je zeggen ja het is een dure mengeling, klopt in vergelijk met anderen ook gewoon. Echter als je een kwart van je voer naast de bak terugvind, vooral nutteloos mais, en drie keer zoveel stinkende mest mag weg scheppen wegens niet opgenomen eiwit uit zwaar overvoerde peulvruchten, ja dan betaal je uiteindelijk meer, meer werk en het eindresultaat moet je maar afwachten. Als je daarnaast ook nog eens allerlei bijproducten over het voer mengt om ze goed groot te krijgen, emmer ladingen mineralen, dan ben je nog veel duurder uit. Die producten in verhouding inhoud en nut, zijn in verhouding vele malen duurder dan voer. Bij vorig gebruikte mengelingen kon ik de kweekafdelingen drie keer per jaar schoonmaken onder de roosters waarbij veel weggesmeten voer. Sinds de omschakeling is het nog één keer per jaar scheppen zonder dat er een korrel tussen ligt. Had ik voorheen altijd geschoren kroppen, omdat ze op zoek naar weggesmeten voer hun koppen door de roosters drukten, nu is dat gebeurt. Geen schreeuwende piepers, geen kwekers op hopeloos zoekend naar aanvulling wat ze in het voer niet vinden, geen bakken bijproducten meer nodig en prachtige mest rond de pannen, verzadigde kwekers, rustige kwekers en jongen eerder groot. Moeiteloos de derde en volgende ronden grootbrengen waarbij de kwekers niet uitgemergeld worden, of hopeloos vet, geel onder het lijf. Ga het maar eens controleren bij je eigen kweekduiven op deze punten, of had je daar nog nooit op gelet? Wat denk je, zijn dat positieve signalen?

Bij een complete mengeling en goed mineraalmengsel heb je daar allemaal geen last van, je wilt toch het beste voor je kweekduiven, op lange termijn toch ook? Accepteer je nu een plaats midden in de bus, prima hoor, verwacht dan ook niet dat je op lange termijn voorin de bus terecht komt. Wil je sturen of wil je gestuurd worden, zeg het maar. Ik weet waar ik naartoe wil. En, wanneer besluit jij het stuur in handen te nemen? Wees eerlijk, als je wist hoe dat moest, dan deed je dat toch ook gewoon, kom op man..

And the daffodils look lovely today..

Maandag 22 januari - Blackpool -

Het jaarlijkse hoogtepunt voor onze sportvrienden aan de andere kant van de plas in een grote Victoriaanse hal, die op de zondag behoorlijk aan het tochten was, weer hielp daar ook aan mee. Mocht je afvragen waarom daar, is een stad uit de oudheid van working class entertainment, lees strandplaats, met kort na de oorlog vermaak en daar is het in blijven hangen. Heel dun lijntje tussen redelijke hotels en jakkie bah hotels, het schijnt niet echt prettig te zijn om daar te wonen. Wij in een prima hotel trouwens, zit er niet over in, anders zit ik zo weer op de fiets. Gewoon een vervallen, nee voorbij het punt van vervallen, stad met vertier uit de jaren '60 hidehi hideho. De eerste 5 letters van de plaatsnaam doen zich eer aan. je moet er van houden. De Wintergardens is een nationwide bekende hal, waar een TV programma als Stricktly come dancing en volgens insiders ook grote TV Dartstoernooien worden gehouden. Voor onze sport nog een prima omgeving hoor, waren meer bezoekers dan vorig jaar werd door de organisatie verteld. Was alweer een handvol jaren geleden dat ik er ben geweest, stonden er stuk meer stands, behoorlijk wat grote bedrijven die deze beurs links laten liggen, strijd opgegeven schat ik. Zijn nog wel een karrenvracht veilingen in de pubs dicht bij de hal, ook een paar extreem goeie, zit wel een enorme promotieparade achter dat succes, het komt niet aanwaaien.

Nu ik er wat vaker geweest ben snap ik eindelijk hoe de indeling is, een doorgang met stands in de vorm van een hoef, daarbinnen de ballroom waar wij met de Matador-Backs stand van de importeur in stonden, trap naar beneden waar twee tentoonstellingen van showvliegers, weer een deur door naar een doorgaande hal met stand, naar een vernieuwde grote hal met zwart hoog plafond en merkwaardige belichting. Was je nog niet van de leg, uurtje daar en je kompas tolt als een spinner. Ergens heb ik nog een doorgang vanaf de achteringang niet meegenomen, ben ik toch nog vergeten hoe je daar moet komen vanaf de andere kant. Een drukke dag duurt tot net na de middag, daarna hebben alleen de verschillende bars het nog druk, let's get hammered schijnt een doel te zijn. Zondag net als op andere beurzen een dag teveel, ging eigenlijk nog wel. Wat meer volk dat gericht op een merk afkomt, zullen maandag weer aan het werk moeten, iets serieuzer, wel veel minder dan op een zaterdag natuurlijk. Aardig wat bekenden uit verschillende landen, goed luisteren naar Schotten en Ieren. Niet veel Nederlanders die meer die kant optrekken, nog geen 15 die vrijdag in hetzelfde vliegtuig zaten, stonden zondag eind van de middag ook weer te trappelen om naar huis te gaan, weg van het verjaarde entertainment en het schijtweer. Koude regen op je rug bij het inpakken van de stand, en zeiknat naar het vliegveld, er zijn leukere dingen om een weekend af te sluiten. Beetje avonturen blijft wel leuk natuurlijk, nog een paar zulke weekenden voor de boeg, hele andere omgevingen.

Vanochtend sinds donderdag weer bij de hokken, het eerste kleine grut begroetten, owja nog noodringen bestellen, meende toch echt dat de oorlog al voorbij was...

foto van Sjaak Buwalda.

Nieuwsbrief Peter Boskamp

06 oktober 18
Bony Farma Pigeon Products: De filosofie achter de producten. Het uitgangspunt hierbij is het bevorderen van de gezondheid van de duiven door middel van de verstrekking van voedingssupplementen. Dit zijn...

Columnist in Spotlight

23 november 18
Er speelt momenteel van alles in duivenland, de...
12 november 18
Volgens mij heeft iedereen weleens zo'n moment....
31 oktober 18
De duivensport moet geweldig zijn voor mensen...
05 oktober 18
Inderdaad alweer een tijdje niets geschreven....
20 augustus 18
Wie zong dat ook alweer? Dat liedje over die...
07 augustus 18
23 juli 18
Dat ging dus niet goed, die coupe special die ik...
19 juli 18
Hoogtijdagen in de duivensport, de maanden juni...
10 juli 18

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new AVergotte185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombVerbree185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new HobbyshopvanTilburg185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new Pigeonsports185x75 GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new PatrickSchepens185x75new msmduivensport185x75new komkom185x75new Promo185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

In the picture

13 december 18
Op Vrijdag 28 December 2018 is het zover de Puttense Kampioenendag… Vanaf 13 December...
09 december 18
Één van de grootste fondiconen is niet meer. Samen met vader Janus en na diens...
08 december 18
Hartelijk dank! Wij kijken terug op een prachtig weekend. Twee drukbezochte beursdagen, veel...
08 december 18
Verslag afstemmingsoverleg 21 november en toelichting stemgedrag op 1 december. Beste...
07 december 18
HEEMSKERK - Natuurvorsers maken een sprongetje van geluk, maar voor duivenmelkers is het...
03 december 18
Was weer smaak en sfeervol !! In een sport, waar helaas weinig of geen nieuwe zieltjes meer...
21 november 18
  In verband met het overlijden van Ries van Zundert worden alle duiven verkocht. De...
18 november 18
Beste sportvrienden, De duivensport is momenteel het spoor een beetje bijster. Ondanks de...
15 november 18
A van Zoeren Regio A: onaangewezen: 10eGeneraal,8eGeneraal Snelheid. Regio A2: 5eGeneraal,...
De ZLU
29 oktober 18
  Afgelopen weekend verkaste een afvaardiging van het ZLU besuuur vanuit het Zuid...
24 oktober 18
  Rumbeke onder de rook van Roeselare; in prachtige landschap van het echte west...

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40