Artikelen

placeholder_600x120.png
Terugblik op ledenraad 10 maart 2017
Zaterdag 10 maart kwam de ledenraad voor het eerst in de nieuwe samenstelling bijeen. We kijken terug op een constructieve bijeenkomst waar ook de afgevaardigden van de recent benoemde sectie- en platformbestuurders hun inbreng hadden, ondanks dat zij duidelijk aangaven dat die inbreng nog niet was afgestemd met de achterban.

Om alle leden te informeren over wat er aan bod gekomen is tijdens de jaarlijkse ledenraad, publiceren we het voorwoord via de website en delen we de link naar de livestream van 10 maart jongstleden.

Voorwoord van bestuur
Livestream bijeenkomst
 
placeholder_600x120.png
Informatie
Wij staan voor u klaar vanuit Papendal

Het NPO bureau is gevestigd in Papendal. Uiteraard zijn wij u ook vanuit Papendal graag van dienst: 
Lees verder
Bestuur
Meld uw roofvogelaanvallen
Begin 2017 is er gestart met het verzamelen van data met betrekking tot roofvogelaanvallen. Inmiddels horen wij dat er al weer veel liefhebbers slachtoffer zijn geworden van aanvallen.

Belangrijk is om inzichtelijk te krijgen hoe groot dit probleem is. Het is dan ook belangrijk dat u de aanvallen blijft melden, want alleen zo krijgen we zicht op de omvang van het probleem en de schade die de aanvallen veroorzaken. En met deze kennis kunnen we bekijken welke stappen nodig/wenselijk zijn om het probleem aan te pakken.
Meld roofvogelaanvallen
placeholder_600x120.png
Agenda
Activiteiten in de verenigingen
Jubileum 50-jarig bestaan PV De Drie Beerzen
Vrijdag 16 en zaterdag 17 maart 2018

P.V. de Drie Beerzen.    
Hoogdijk 32, 5091 CH Oost-West-Middelbeers

Vrijdagavond 16 maart: Forumavond 16/3 vanaf 19.00 met dierenarts Stijn Rans, Frans Bungeneers, Martin van Zon.
Zateredagmiddag 17 maart: receptie van 14.00 tot 17.00 uur

Jonge duivencompetitie
Vrijdag 16 maart

P.V. De snelvlieger

Vrijdag 16 maart om 20.30 uur start de verkoop voor de Jonge Duivencompetitie voor Kring 3, Afdeling 6 Noord-Holland. Jonge duiven kunnen voorzien van stamkaart en eigendomsbewijs aangeleverd worden tussen 19 uur en 20 uur. Inschrijven/aanmelden kan met maximaal 2 duiven bij Frank Rodenburg via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Duivenverkoop
Zaterdag 17 maart

P.V. Zuid Oost

In verband met het overlijden van Bep Mosterd worden zijn duiven te koop aangeboden. Bezichtigen vanaf  13.00 uur, aanvang verkoop 15.00 uur. Door Beps vele contacten in de nationale duivensport, hij was o.a. een gekend reporter voor het NPO Orgaan. Dankzij zijn grote kennis en kunde had hij een goed hok duiven met fenomenale afstammingen; zoals o.a. Koopman, Veenstra, De Rauw Sablon, Eyerkamp etc.

Jonge duivenverkoop
Zaterdag 17 maart
P.V. De Koerier

Spectaculaire jonge duivenverkoop met schenkingen van de leden uit deze sterke vereniging! Iedereen is van harte welkom bij dit gezellige evenement in het clubgebouw. Er is een aantal mooie prijzen te winnen door de kopers van de jonge duiven! Het clubgebouw is geopend vanaf 16.00 uur. Kijk voor meer info op www.pvdekoerier.webklik.nl

Duivenmarkt Heemskerk

zondag 18 maart 2018    
P.V. Heemskerk
Lijnbaan 93 te Heemskerk

P.V. Heemskerk organiseert zondag 18 maart haar jaarlijkse traditie geworden DUIVENMARKT aan de Lijnbaan 93 te Heemskerk. Door kenners wel de gezelligste markt van het jaar genoemd, met o.a. de heer Sergio Ferreira (informatie over eenhoksvluchten), een jonge duivencompetitie voor eigen leden. 

Duivenavond Valkenswaard
vrijdag 23 maart 2018
Duivenvereniging Valkenswaard    
Contactpersoon/meer informatie via J.M. de Jong, Bakkerstraat 66, 5554EE Valkenswaard

Informatieve duivenavond met Frank Zwiers. Lees er meer over in de bijlage

Verkoop jonge duiven 
vrijdag 23 maart 2018    
P.V. de Griffioen Oosterwolde    

Verkoop jonge duiven P.V. de Griffioen Oosterwolde (Frl.) Verkoop jonge duiven van nationale, provinciale en regionale toppers. Aanvang 19.00 uur, locatie Hornleger 4, 8431 HL Oosterwolde (Friesland).

 
Ga naar de volledige agenda
Ook uw verenigingsactiviteiten op de agenda
Staat er een tentoonstelling, huldiging of een andere activiteiten op de agenda? Wij kunnen uw activiteit in Op (de) Hoogte en op de NPO-website vermelden.

Laat ons weten:
  • wanneer uw activiteit plaatsvindt
  • leg kort uit wat de activiteit inhoudt
  • vertel waar en wanneer de activiteit plaatsvindt
  • stuur een link of bijlage mee voor meer informatie
Stuur uw activiteiten door naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
placeholder_600x120.png
Duplicaat aanvragen
Aangevraagde duplicaten tot 16 maart 2018
Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd.

Op onze website publiceren we wekelijks een overzicht van de aangevraagde duplicaten.
Klik hier voor het actuele overzicht van de aangevraagde duplicaten.
placeholder_600x120.png
Actuele informatie vogelgriep
Helaas is er vorige week een nieuw geval van vogelgriep geconstateerd. Lees het bericht op onze website en kijk voor actuele informatie op de site van de Rijksoverheid.

Informatie met betrekking tot vogelgriep op NPO-website.
Website met actuele informatie van Rijksoverheid.
placeholder_600x120.png
Informatie
Handig: snel antwoord op veelgestelde vragen
Om te zorgen dat u zo snel mogelijk antwoord heeft op uw vragen, is er een nieuwe pagina op onze website. Een pagina waarin we antwoord geven op veelgestelde vragen.

Wanneer u een vraag heeft, kijk dan eerst even of de pagina 'Meest gestelde vragen'. Zo voorkomt u wachten aan de telefoon én heeft u het antwoord direct. U hoeft niet te wachten tot wij bereikbaar zijn.

Vindt u het antwoord niet op deze pagina? Dan helpen we u uiteraard graag. U kunt bellen of mailen. Wij zorgen dat u snel antwoord van ons krijgt.
Vanuit de leden
Wereldkampioenschap in Mira
Door Jo Vos

Wie heeft er interesse om met Jonge duiven deel te nemen aan het wereldkampioenschap in Mira (Portugal)?

Ook dit jaar worden er weer kampioenschappen in Mira georganiseerd en de mogelijkheid bestaat om 30 jonge duiven aan te leveren (waarvan 5 reserves). Deze moeten medio april al aangeleverd worden bij Fr. de Prins Breedingstation in Belgie. 

Het wordt dus de hoogste tijd een selectieprocedure uit te voeren.Vijftien duiven worden aangewezen vanuit de eenhoksraces goed presterende Nederlandse hokken. Daarnaast worden vijftien duiven toegevoegd via loting onder de ingezonden aanvragen van Nederlandse liefhebbers.

Liefhebbers kunnen hun duiven kosteloos aanvoeren. Wel met eigendomsbewijs, stamkaart en geldige paramixo-enting. Dit kan bij mij gebeuren. Hierna verzorg ik het transport naar Zoersel. 

Geïnteresseerden kunnen contact met mij opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Techniek & automatisering
Goedkeuring Benzing software 4.12 voor M1 met Dockingstation
Woensdag 7 maart jongstleden heeft de commissie ECS met een delegatie van Bestuur NPO de nieuwe software voor de Benzing M1 met dockingstation (4.12) beoordeeld. 


Na een positief advies van deze commissie heeft bestuur NPO de software toegelaten. De M1 zonder Dockingstation kan de software 4.4 blijven gebruiken.
Bestuur
Aanvragen inkorfcentra nationale/sectorale vluchten
Lees verder
placeholder_600x120.png
Vanuit de leden
Update petitie 'bescherm de duivensport'
Door Vincent Hoogerwerf

Een prachtige mijlpaal zijn we online voorbij. Meer dan 5000 handtekeningen voor de Petitie "Red de Postduivensport". Het begint te leven en de tegenberichten komen ook steeds vaker in het nieuws.

Is dat goed? Ja dat is goed! zou Mart Smeets zeggen ;-). Waarom? Omdat er blijkbaar iets te verdedigen is. Als je niets hebt te verliezen hoef je ook nergens voor te strijden en niets te verdedigen.

Wat is de stand van zaken:
  • 5078 handtekeningen online
  • Ongeveer 1000 handtekeningen offline
  • 471 meldingen op de site van de NPO
  • 2047 leden van de groep " Red de Postduivensport"
Door de tomeloze inzet van Miranda Dominique De Hoogh is op de sites van alle werkgroepen, en je kan het niet verzinnen op het gebied van vogels, de petitie geplaatst. Of je het nu hebt over Weidevolgels, Sierduiven, Tilduiven Delft, Pluimvee houders enz. ze zijn op de hoogte. Miranda Dominique De Hoogh hartelijk dank. En ook alle andere die super hun best doen: BEDANKT!

Deze week waren we ook met onze problematiek op de radio. Gert Jan Beute, onze duivenfluisterraar, was bij de Coen en Sander show waar hij het probleem, geheel in de stijl van Gert Jan, in de schijnwerpers heeft gezet. Gert Jan; ook hiervoor super bedankt.

Gelukkig krijg ik nog veel handtekeningen binnen van leden die naar vergaderingen zijn geweest en daar handtekeningen hebben opgehaald bij de mensen die niet digitaal actief zijn. Mensen blijf dit doen!!! Als je naar vergaderingen gaat; print een flyer uit en laat op de achterkant de naam en handtekening zetten. Alleen de naam is helaas niet voldoende.

Ook stond er weer een Update in Op de Hoogte van de NPO. Jammer dat op de ALV het probleem in het voorwoord is behandeld en dat er niet in de rondvraag o.i.d. aandacht is gevraagd voor deze problematiek. Een gemiste kans denk ik. Dit was de kans om te vragen hoe de NPO in deze problematiek staat.

Ook Het Spoor den Gerrit Knol Het Spoor Der Kampioenen heeft aandacht besteed aan ons probleem en de petitie hiervoor. Gelukkig zou ik bijna zeggen dat ook dit blad er aandacht voor is!!
Helaas moet ik constateren dat de manier van discussiëren steeds scherper wordt met mensen die een andere opvatting hebben dan wij. Laten we ons realiseren dat wij een hoop te verliezen hebben namelijk: het voortbestaan van de onze mooie Postduivensport. Discussiëren is uitstekend maar doe dit met respect naar anderen en laat iedereen in zijn waarde. Hiermee zal onze sport gediend zijn. We strijden voor behoud van onze sport en dat moeten we ons realiseren.

TV-programma's zijn nog niet scheutig met uitnodigingen. Ik zou me zo voor kunnen stellen dat ze eerst wat onderzoek moeten doen om te bepalen of het ECHT een probleem is wat wij hebben. Ik verwacht dat dit uiteindelijk wel duidelijk gaat worden.

We blijven doorgaan
Tot zover mijn wekelijkse update. Mensen vergeet niet dat de Petitie nog steeds openstaat en dat er nog veel meer handtekeningen bij kunnen. Pak de handschoen op en probeer hier aan mee te werken.
 
Klik hier om de petitie te tekenen. 
Meld hier aanvallen van roofvogels om inzicht te geven in de aard en omvang van van de problematiek. 

Samen zijn we sterk en worden we STERKER!!
Sponsoren
bonyfarma.png
beyers.png
giantel.png
belgicadeweerd.png
verselelaga.png
bricon.png
teurlings.png
Nederlandse Postduivenhouders Organisatie
Papendallaan 60
6816 VD Arnhem
T (026) 48 34 150
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuwsbrief Peter Boskamp

22 maart 19
  Tip van de week 6 Toen ik 30 jaar gelden aangaf dat we in de duivensport meer aandacht zouden moeten besteden aan het gezond houden van de duiven, werd ik meestal vreemd aangekeken. Iedereen was...

Columnist in Spotlight

27 maart 19
  Zo af en toe heb je zo'n weekend. Zo'n weekend...
18 maart 19
14 maart 19
Ik heb er niet vaak veel tijd voor, maar als er...
06 maart 19
Begin maart,  je merkt het onder de liefhebbers, het...
18 februari 19
Misschien een rare manier om een blog te...
15 februari 19
Altijd weer apart, de eerste eitjes vinden van...
08 februari 19
Het is altijd weer een dag waar je naar uit...
21 januari 19
Net terug van een weekje winterstop. We hebben...
10 januari 19
Ik weet niet of U het ook heeft gezien. Ik doel...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new AVergotte185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombVerbree185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new msmduivensport185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

In the picture

12 maart 19
Tip van de week 5 Oude gewoontes blijven lang hangen. Ook al is het bewijs zich aan het...
IMG 7325
03 maart 19
Reeds voor de 42e maal werd het feest van de Riddersclub van België georganiseerd en dit in...
20 februari 19
Nog steeds is het niet duidelijk hoe de vluchtkalender 2019 eruit gaat zien? Daarbij...
14 februari 19
Traditioneel staat de eerste zaterdag van februari voor de leden van fondclub “De...
13 februari 19
Hieronder staat het reis-programma van de Afdeling Limburg voor 2019 Reisprogramma...
09 februari 19
Voor de 5de keer in haar bestaan organiseert P.V. Heemskerk op zondagochtend 17 maart...
07 februari 19
De data voor de Sterrenshow in 2020 en 2021 zijn: 2020: vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5...
03 februari 19
  De jaarlijkse feestavond met uitreiking van provinciale, nationale en internationale winnaars...
30 januari 19
Afgelopen zaterdag vond in het lokaal van PV de Snelvlucht te Bodegraven weer de...
28 januari 19
Weer even op antenne… Het nieuwe jaar 2019 is reeds een paar weken oud. Duiven...
26 januari 19
Fantastische jubileum Sterrenshow ter afsluiting van het 60 jarig bestaan van de ZLU 60...
25 januari 19
Olympiade Poznan stand Bony Farma een half uur voor de start Hieronder foto,s zaterdag...

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40