Artikelen

Sportplezier ervaar ik vooral uit het bezig zijn met de duiven maar zeker ook uit de verwachtingen voor de toekomst.

Momenteel ligt de focus hier op de internationale vluchten met aankomsten op dag 1 van 860 -1020 km. Na met 1e Keizerkampioenschap van Noord en Zuid Holland in 2011 afscheid te hebben genomen van de Marathon middaglossing ligt het accent vanaf 2010 vooral op de ZLU vluchten.
Barcelona wordt gespeeld maar heeft nog geen topprioriteit.

Toch heb ik ook voor Barcelona mooi materiaal zitten. In alle rust wil ik hier een klein ploegje nestduifjes voor opbouwen. Lekker met 2 kleine hokjes wat "rommelen".
Met aan de basis het beste van Frans Bungeneers/Jelle Jellema met wat van Kees Droog (uit Rosanna) en de Heijde

Ik vind Frans Bungeneers Uit Ranst (B) op Barcelona een fenomeen! Samen met Jelle Jellema domineert hij de laatste jaren op Barcelona met kopnoteringen. Jelle Jellema was top in 2014, 2016 & 2017 en won oa de 1e Internationaal.

Frans maakte ook in 2017 maakte hij deze reputatie weer waar met een 2e nationaal met zijn superduvin "Elena" (6e int asduif Barcelona 15-16) en dit amper een half jaar na de ellendige en laffe diefstal van een groot deel van zijn levenswerk waarbij ook de 1e en 2e Int asduif Barcelona 15-16 "Iron Lady Ellie" en "Lily" .
Frans Bungeneers was top in 2015 -2016 & 2017, maar ook al in 2005 (1e nationaal met "QUEEN TONY") en 2009 (2e en 5e nationaal met "ICARUS"en "PENELOPE" )
In 2014 vond hij "SAARJE" (dtr "QUEEN TONY" op het hok en verspeelde zo naar alle waarschijnlijkheid een 1e nationaal! Maar de uitslag telt.

Frans Bungeneers speelde in 2017, een half jaar na de diefstal van een groot deel van zijn levenswerk met wonderfee "ELENA" de 2e nationaal en de 12e internationaal. En won de zilveren vleugel. Ongelooflijk na deze mentale dreun.

In de rankings van 2016 had Frans Bungeneers resp.de 1e, 2e en 6e Beste Asduif Barcelona Internationaal met:

"IRON LADY ELLIE", "LILY" en "ELENA"

De eerste 2 duiven werden gestolen maar het is nu "ELENA" die het mooie weer maakt met de 2e Nationaal!
"ELENA" (uit Broer Queen Tony x dochter Queen Tony) zal met resp 78e, 64e & 2e nationaal de 1e Int. Asduif worden over 15-16-17.

Frans is een erkend keurmeester en selecteur van duiven. Voor hem is de kwaliteit van de spieren zeer belangrijk. Lees ook zijn boek.

Zijn stam werd opgebouwd met 80% duiven van grootmeester Cor de Heijde uit Made. Stamvader is de fameuze "WITPEN". Stammoeder de winnares van de 1e Nationaal "Queen Tony". Gekweekt uit de "WITPEN" x "SIOENTJE" (uit zn x dtr "BRECHT" x "Diamantje") Zijn goede spel op Barcelona is dan ook mede een ode aan Cor de Heijde zijn Klamper dynasty.

Onder de indruk van deze duiven en het vertrouwen in Frans besloot ik om in 2011 er wat duiven aan te kopen om mijn Barcelona dromen te gaan verwezenlijken. De 1e test met kinderen hiervan kwam op de zware maar faire Barcelona van 2015 (tropisch warm en NO wind op het hele traject en prima verloop) was prima met 3 op 3 van deze FB duiven en Nationaal 3 mooie prijzen 190 (Barcelona dv) -233 -346 tegen 5.183 duiven.

Toen Frans in 2015 een prachtige uitslag maakte op deze zeer zware vlucht onder tropische omstandigheden en NO wind was de beslissing snel genomen om nog een aantal Bungeneertjes uit de toppers aan te schaffen.

Op de hokken hier in Oude Tonge vertoeven nu uit de beste duiven kinderen, allemaal dicht bij de Witpen - Queen Tony en andere stamduiven zoals het Blokje (Leo Kouters via B de Blok) direct uit het Blokje Bungeneers - Lily - Saar - Super Blauw - MAX - Wonder Late - Icarus - Penelope enz.
Een prachtige collectie waarmee ik onderling gekoppeld maar ook in kruising met Mr GIJS - kinderen Roman - dtr Rosanna enz. veel sportplezier hoop te hebben.

De 1e knaller was er bijna op Barcelona 2017 met mijn "BARCELONA DUIVIN". Het verhaal over haar steenvroege aankomst op het hok van Lei Kurvers om 14.30 uur zaterdagmiddag is genoegzaam bekend (snelheid 2e/3e internationaal) Ze revancheerde zich later op Perpignan met de 1e in ons NIC.

Ik hoop dat er met deze duiven in navolging van mijn BARCELONMAN en "OUDE BARCELONA DUIVIN " die beide nationaal en internationaal vroeg speelden weer een aantal echte knallers gaan volgen!
We kijken er naar uit maar bovenal genieten we ervan om deze duiven op de kooi te hebben.

Tot slot

Frans het is je van harte gegund en ik hoop dat je na de gitzwarte periode, nu met wonderfee Elena weer een beetje blijdschap en vreugde heb mogen ervaren.