Artikelen

We zijn weer een weekje verder en ik moet zeggen dat het een rare maar positief ervaren weekje was. En met positief bedoel ik het meedenken van liefhebbers met talloze positieve waarschuwingen via Facebook , email en zelfs een vijftal telefoongesprekken. Ik ben dat niet gewend in het Rotterdamse waar ik vorig jaar al opperde dat leedvermaak hier het grootste duivenvermaak is. De sport is hier bikkelhard, zo hard zelfs dat je niet je mening mag weergeven via Facebook of internet  en men zelfs voorstelde om mij dan een week schorsing op te leggen. En dat in een land waarin men de vrijheid van meningsuiting hoog in het vaandel heeft staan. Basis van het hele voorstel waren uiteraard weer commerciële belangen, maar klaar ermee .

Nu even over de positieve ervaringen. Afgelopen weken was ik druk aan het timmeren zoals ik al eerder melde , geit enkele maanden terug overleden en nu het varken dus ik kreeg meer ruimte voor de jonge duiven iets waar ik uiteraard niet op gerekend had. Inmiddels is het hok gereed en met twaalf broedhokken erin de ideale locatie om met twaalf jonge doffers weduwschap te gaan spelen alla Leo Heremans zijn favoriete hok.  Toen kwam mattie Willem de Bruijn op hokbezoek en vond het idee prachtig maar opperde dat ik dat wel met twaalf oude duivinnen zou moeten doen. Nergens op gerekend alles al geselecteerd en dan krijg je opeens iets voorgeschoteld waar je nooit rekening mee had gehouden dus…. dan in seizoen 2018 maar ,,op de deur,, spelen. Is verkapt weduwschap maar ik heb het nog nooit gedaan , heel mijn duivenloopbaan op het schabbetje en namen de jonge duiven een nestje het zij zo. Maar dan ga je in de slaap liggen malen als, als, als, ik oude duivinnen had kon ik beter spelen als als, als.

Ik opperde op Facebook of de volgers wisten of er in de Lier in België ook slachtduivinnen verkocht werden voor enkele euro’s? En ik heb het geweten waarschuwingen van alle kanten , dat ik gek was om die rommel op het hok te halen , of ik mijn hok duiven naar de klote wild helpen enz enz maar ook aanbiedingen van kom hier maar enkele duivinnen halen. Via alle internetkanalen en zelfs via de telefoon , vaak begon het met,, ik ben een trouwe lezer van uw berichtjes maar wat doet u nu,,mensen allemaal bedankt en inderdaad jullie hebben me tot bezinning gebracht.  Ik ga gewoon met de oude vliegduivinnen proberen dubbelspel te spelen en eventueel jonge welige duivinnen gebruiken en voor 2019 hou ik gewoon 12 extra jarige duivinnen aan maar nogmaals bedankt voor de feedback.

Ook kwam er een berichtje van Robert Heinsbroek uit Dronten , dat er een doffer van hem door de kromsnavel te pakken was genomen en hij nu een duivin die hij van mij had meegekregen over had zitten of ik die niet terug wilde. Nu was de 95 ofwel ,,De Slimste,, niet één van mijn slechtste duivinnen maar ik ben in het hok alles aan het terug brengen naar duiven waar Reeuwijks bloed in zit en daarom ging ze weg. Maar het kwam nu goed uit en ik besefte dat ik met vuur speelde in deze tijd van het jaar toen ik zei ,, is goed Robert laat maar los,, Woensdag loste Robert de duif aldaar in de polder en ze trok gelijk goed weg en de goede kant op maar was er niet, donderdag ook niet en vrijdagochtend toen ik buiten kwam werd ik uitbundig door haar begroet op de besneeuwde planken. Ze had het gered en was helemaal gek sprong op mijn schouder en koerde luid sleepte met haar staart en daar sta je dan als liefhebber met een traan in je oog want… was Robert er nooit geweest dan was ze gewoon weggebracht en was er nu niet geweest. En het duivinnetje toonde mij nu hoe hard wij eigenlijk in onze hobby zijn en vergeten dat (sommige) duiven ook gevoel voor de liefhebber hebben. In wezen is de mens in deze de zwakste schakel.

Maar zoals ik zei is het hokje voor de jonge duiven dus gereed en moet er alleen nog een kabel voor de antenne getrokken worden.

Vandaag was ik bij mijn kruiden specialist om kruiden voor het seizoen te halen , en de volgers weten dat het op dat nieuwe kruidenmengsel goed ging met de jonge duivenvluchten. Alles netjes opgeschreven in het seizoen , wat er allemaal in het mengsel zat, welke dagen het werd gegeven en nu blijkt dat de vergeetachtigheid begint toe te slaan en ik me een eekhoorn begint te voelen want ….. alle gegevens ben ik kwijt. dus wordt het weer gewoon opnieuw testen en zoeken tot ik weer op het goede pad zit en u als lezer mag het uiteraard volgen.

Tot de volgende rondom.

Kees Commijs

Racing Pigeon Whisperer.