Artikelen

placeholder_600x120.png
 
Succesvolle crowdfunding actie fotoboek Zak Waters
Fotograaf Zak Waters gaat zijn boek 'Birdmen' uitbrengen. De crowdfunding actie heeft voldoende opgeleverd om de productie uit te geven. Heb je nog interesse? Je kunt nog deelnemen. Alle informatie is te vinden op het crowdfundingportal Kickstarter.
Lees verder
Jeugd
Albert Bouman op hokbezoek bij André van der Wiel
Ik ben Albert Bouman en ik kom uit Wijk en Aalburg. Ik had een hokbezoek gewonnen op de jeugddag in Rosmalen. Op 13 maart ben ik met Gerrit van der Wiel op stap gegaan om het hok van André van der Wiel en zijn vrouw te bezoeken.

Eenmaal aan gekomen in Luijksgestel werden we vriendelijk ontvangen door Andre en zijn vrouw. Eest even een praatje over het smokkeldorpje Luijksgestel. Daarna gingen we friet eten in België, dat smaakte goed. Daarna gingen we naar het hok en hebben we mooie prestatie-duiven in de hand gehad. 

Ik heb ook twee jonge duiven mee gekregen, wie weet worden het toppers. Ik vond het een gezellig en leerzaam hokbezoek! 
 
placeholder_600x120.png
Bestuur
Meld roofvogelaanvallen
Begin 2017 is er gestart met het verzamelen van data met betrekking tot roofvogelaanvallen. Inmiddels horen wij dat er al weer veel liefhebbers slachtoffer zijn geworden van aanvallen.

Belangrijk is om inzichtelijk te krijgen hoe groot dit probleem is. Het is dan ook belangrijk dat u de aanvallen blijft melden, want alleen zo krijgen we zicht op de omvang van het probleem en de schade die de aanvallen veroorzaken. En met deze kennis kunnen we bekijken welke stappen nodig/wenselijk zijn om het probleem aan te pakken.
Meld roofvogelaanvallen
Agenda
Activiteiten in de verenigingen
Duivenavond Valkenswaard
vrijdag 23 maart 2018
Duivenvereniging Valkenswaard    
Contactpersoon/meer informatie via J.M. de Jong, Bakkerstraat 66, 5554EE Valkenswaard

Informatieve duivenavond met Frank Zwiers. Lees er meer over in de bijlage

Verkoop jonge duiven 
vrijdag 23 maart 2018    
P.V. de Griffioen Oosterwolde    

Verkoop jonge duiven P.V. de Griffioen Oosterwolde (Frl.) Verkoop jonge duiven van nationale, provinciale en regionale toppers. Aanvang 19.00 uur, locatie Hornleger 4, 8431 HL Oosterwolde (Friesland).

Verkoop jonge duiven 
zaterdag 24 maart 2018    
P.V. De Reisduif    

Jonge duivenverkoop van leden van P.V. De Reisduif. De jonge duiven die worden aangeboden zijn o.a. van: Auke Smid, een gekend Z.L.U. en Barcelona speler, Johan Alma, een topspeler Nationale competitie op Vitesse, De comb. Johannes en Marcel Postma, die met hun Buddy als 9e eindigden in de Nationale top op de Vitesse, Harrie Loonstra, die triomfen vierde met zijn bekende  ‘ 120 ‘. Kortom voor een ieder een kans om een prima jonge duif te bemachtigen.  De aanvang van de verkoop is om 16.00 uur in Clubgebouw Boskwei 2 De Westereen

Verkoop Classic kring 1
zaterdag 31 maart 2018    
P.V. De Luchtbode    

Op deze verkoop is de top van Nederland vertegenwoordigd met ca 120 stuks knappe jongen. Alle jongen worden verkocht en van de opbrengst wordt een grote prijzenpot gemaakt! De jongen kunnen door iedereen gekocht worden maar dienen gespeeld te worden vanaf een hok binnen kring 1 afdeling 9. Bezichtigen vanaf 18:00 uur. Verkoop vanaf  20.00 uur, locatie: clublokaal, Schotdoddestraat in Vriezenveen. Voor info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Bekijk de volledige agenda
Ook uw verenigingsactiviteiten op de agenda
Staat er een tentoonstelling, huldiging of een andere activiteiten op de agenda? Wij kunnen uw activiteit in Op (de) Hoogte en op de NPO-website vermelden.

Laat ons weten:
  • wanneer uw activiteit plaatsvindt
  • leg kort uit wat de activiteit inhoudt
  • vertel waar en wanneer de activiteit plaatsvindt
  • stuur een link of bijlage mee voor meer informatie
Stuur uw activiteiten door naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
placeholder_600x120.png
Bestuur
Aanvragen inkorfcentra nationale/sectorale vluchten
Evenals in voorgaande jaren worden de nationale/sectorale vluchten ingekorfd in nationale/sectorale inkorfcentra. Om in aanmerking te komen voor een nationaal/sectoraal inkorfcentrum dient u dit aan te geven bij uw afdelingssecretaris. Het is mogelijk om niet voor alle vluchten een inkorfcentrum te hebben,
Lees verder
Duplicaat aanvragen
Aangevraagde duplicaten tot 23 maart 2018
Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd.

Op onze website publiceren we wekelijks een overzicht van de aangevraagde duplicaten.
Klik hier voor het actuele overzicht van de aangevraagde duplicaten
 
Sponsoren
bonyfarma.png
beyers.png
giantel.png
belgicadeweerd.png
verselelaga.png
bricon.png
teurlings.png
Nederlandse Postduivenhouders Organisatie
Papendallaan 60
6816 VD Arnhem
T (026) 48 34 150
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons op    Twitter    Facebook