Artikelen

placeholder_600x120.png
Wedstrijden
Regels Nationale Kampioenschappen
Over het algemeen zijn de regels rond de Nationale Kampioenschappen wel duidelijk, maar om misverstanden te voorkomen laten wij in een speciale notitie alle zaken nogmaals de revue passeren. Wij raden u daarom aan de notitie aandachtig te lezen.

De nationale kampioenschappen worden berekend door de nationale rekenaar.
Lees verder
placeholder_600x120.png
Agenda
Activiteiten in de verenigingen
Verkoop Classic kring 1
zaterdag 31 maart 2018    
P.V. De Luchtbode    

Op deze verkoop is de top van Nederland vertegenwoordigd met ca 120 stuks knappe jongen. Alle jongen worden verkocht en van de opbrengst wordt een grote prijzenpot gemaakt! De jongen kunnen door iedereen gekocht worden maar dienen gespeeld te worden vanaf een hok binnen kring 1 afdeling 9. Bezichtigen vanaf 18:00 uur. Verkoop vanaf  20.00 uur, locatie: clublokaal, Schotdoddestraat in Vriezenveen. Voor info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Golden Classic Marathon
14 april en 5 mei 2018
Postduivenvereniging De Luchtbode     

Postduivenvereniging De Luchtbode organiseert een Golden Classic Marathon voor alle Fondliefhebbers met een prijzenpot van € 10.000,-. Inzetten en verkoop speenrijpe jonge duiven op zaterdagavond 14 april en 5 mei. Adres: Reeweg 89 te Hendrik-Ido-Ambacht. 

Start verkoop 20.00 uur. Klik hier voor meer informatie.
Bekijk de volledige agenda
placeholder_600x120.png
Duplicaat aanvragen
Aangevraagde duplicaten tot 30 maart 2018
Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd.

Op onze website publiceren we wekelijks een overzicht van de aangevraagde duplicaten.
Actueel overzicht aangevraagde duplicaten
placeholder_600x120.png
Ophokplicht gedeeltelijk ingetrokken
Vanaf vrijdag 30 maart is de afscherm- en ophokplicht in zes van de 20 regio’s in Nederland ingetrokken. Voor de overige veertien regio’s blijft de afscherm- en ophokplicht onverkort van kracht.

Regionale afbouw
Om te beoordelen of de ophokplicht per regio afgebouwd kan worden, is door het ministerie van LNV samen met SOVON Vogelonderzoek Nederland en de Gezondheidsdienst voor Dieren per regio gekeken naar:
  • de aanwezigheid van watervogels
  • het aantal bedrijven dat sinds 2014 besmet is geweest met vogelgriep
  • de dichtheid aan pluimvee in een gebied.
Op basis van dit onderzoek zijn zes regio’s bestempeld als laag-risico regio op insleep en verspreiding van vogelgriep. Medio april beoordeelt de deskundigengroep dierziekten het risico op de insleep en verspreiding van vogelgriep opnieuw.
Klik hier voor meer informatie
placeholder_600x120.png
Uw verenigingsactiviteiten op de agenda
Staat er een tentoonstelling, huldiging of een andere activiteiten op de agenda? Wij kunnen uw activiteit in Op (de) Hoogte en op de NPO-website vermelden.

Laat ons weten:
  • wanneer uw activiteit plaatsvindt
  • leg kort uit wat de activiteit inhoudt
  • vertel waar en wanneer de activiteit plaatsvindt
  • stuur een link of bijlage mee voor meer informatie
Stuur uw activiteiten door naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
In het nieuws
De Telefgraaf: Duivenmelkers versus roofvogelliefhebbers
Donderdag 29 maart besteedde De Telegraaf aandacht aan de strijd in vogelland: duivenhouders die oproepen om het aantal nestkasten te verminderen én roofvogelliefhebbers die hopen dat er meer duivenhouders komen omdat dat de roofvogelstand ten goede komt.

Klik hier voor het artikel 'duiven goed voor roofvogelstand' in De Telegraaf en op de website.
Klik hier voor de video over dit onderwerp.
Petitie 'Bescherm de postduivensport tegen onnatuurlijke roofvogelstand
placeholder_600x120.png
NPO Bureau
Gewijzigde openingstijden
Maandag 2 april is het NPO Bureau gesloten in verband met Tweede Paasdag. Vanaf dinsdag 3 april staan we weer voor u klaar.

Daarnaast is ons bureau ook gesloten op Hemelvaartdag (10 mei), vrijdag 11 mei en maandag 21 mei (2e Pinksterdag).
Contact met NPO
Informatie electronische systemen
Afbeeldingsresultaat voor tijdwaarnemingWe krijgen regelmatig vragen over de mogelijkheden van electronische systemen. We hebben de informatie zoals die nu voorhanden is voor u overzichtelijk bij elkaar gezet.

Klik hier voor het overzicht.
Bestuur
Informatie met betrekking tot eenhoksraces

Afbeeldingsresultaat voor wist u datWist u dat in Nederland particulieren geen eenhoksraces mogen organiseren?

Conform artikel 2 en 3 van het WR (Wedvlucht Reglement) is het leden verboden om deel te nemen aan vluchten die niet goedgekeurd zijn door de NPO. Leden die hier wel aan deelnemen zijn in overtreding. 

placeholder_600x120.png
Update Petitie Red de postduivensport
Door Vincent Hoogerwerf

Deze week weer een aardige hectische week aangaande de Petitie "Red de Postduivensport".
 
Zeker qua publiciteit hadden we deze week niet te klagen. Omroep MAX, Telegraaf, RTL Nieuws, TV Drenthe en Omroep Brabant besteden tijd en aandacht aan ons verschrikkelijk probleem. Hieronder vindt u de meeste items die op de Nederlandse Media getoond is. Ook hier moeten in doorpakken en in debat gaan met de verschillende werkgroepen. Het liefst uiteraard op de TV bij een van de smaakmakende programma's. Alleen heb ik nog niet de juiste informatie mogen ontvangen van de NPO. Maar dit zal uiteindelijk wel komen verwacht ik.
 
Met de Petitie gaat het nog steeds redelijk goed. Momenteel worden er gelukkig nog digitaal veel handtekeningen aangeleverd die verzameld zijn op vergaderingen van Verenigingen, CC's, Samenspelen en kringen. Het is geweldig om te zien dat mensen er tijd en energie in steken om dit te kunnen realiseren. Iedereen hartelijk dank hiervoor!! Het aantal wordt nu geschat op 7000 handtekeningen.
 
Het melden van Roofvogels wordt iets beter maar nog lang niet goed genoeg. Daarom ben ik er ook van overtuigd dat de weergave zoals hij nu is, niet de daadwerkelijke werkelijkheid is. Hier ga ik een initiatief voor opstarten zodat het melden makkelijker en toegankelijker gaat worden. Als het een feit is, zal ik uiteraard iedereen hiervan op de hoogte brengen. Momenteel staat de teller op 876 geregistreerde aanvallen.
 
Wat we bereikt hebben is in ieder geval aandacht voor onze problematiek. Ook de voorstanders van de roofvogels laten zich steeds meer horen. En dat is goed!!. Ze hebben namelijk wat te verdedigen. Uiteindelijk zullen we toch in overleg moeten met elkaar om tot een oplossing te komen.
 
Kom op allemaal en blijf energie steken in: publicatie (liefst centraal), het verzamelen van handtekeningen en het opgeven van de aanvallen op de site van de NPO. Ook al is deze erg traag, blijf het doen totdat het probleem verholpen is of er een alternatief is.
 
Samen zijn we sterk en worden we STERKER!

Een aantal fragmenten  
https://www.facebook.com/miranda.dehoogh.3/videos/883203475192684/
https://www.facebook.com/miranda.dehoogh.3/videos/883165358529829/
http://www.rtvdrenthe.nl/…/p…/11/Drenthe-Nu/aflevering/32122 
http://www.omroepbrabant.nl/?epg/20617592/Brabants+Bont.aspx

Fragment van Telegraaf en artikel van Telegraaf zijn elders in Op (de) Hoogte terug te kijken/lezen.
Lees verder
Sponsoren
bonyfarma.png
beyers.png
giantel.png
belgicadeweerd.png
verselelaga.png
bricon.png
teurlings.png
Nederlandse Postduivenhouders Organisatie
Papendallaan 60
6816 VD Arnhem
T (026) 48 34 150
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.