Artikelen

Ook op de derde vitesse vlucht vanuit Arras kwam de wind weer uit de oostkant en moesten onze duiven een gemiddelde afstand afleggen van 237 kilometer. Het weer was de hele week al super en ook voor zaterdag waren de weersvoorspellingen uitstekend. Toch moesten we lang wachten tot dat er gelost kon worden. Hier scheen volop de zon op zaterdag ochtend maar op de vlieglijn en op de losplaats was dikke mist op zaterdag ochtend vroeg. Foto, s stonden hiervan stonden ook op internet. Dus eerder kon er gewoon niet gelost worden en moesten we wachten tot 11:45 uur want toen kregen onze duiven de vrijheid om al weer voor de derde vitesse vlucht richting zuid Holland te vliegen. De wind draaide van noordoost naar oost dus de kans was groot dat de mannen uit Noordwijk weer een eerste prijs in het samenspel leiden en omstreken zullen vliegen. Het liep toch anders want de snelste duiven vielen nu meer op de middenlijn. Zelfs twee duiven in de top vijf van liefhebbers die in de stad of is het een dorp van onze koning wonen. Dit keer geen hoge snelheden maar een ouderwetse snelheid van rond de 75 km. Per uur. Vorige week scheef ik al dat als we de Power een beetje in willen dimmen dat het dan uit zijn eigen vereniging moest komen. Ik had zelfs medelijden met de liefhebbers om hem heen. Nou eentje heeft zich dit flink aangetrokken en vond dat het wel even welletjes was met de Power. Het is niemand minder dan de (HUNTER) P.Verhoork hij had ze op Arras nog beter dan Ton. Om 14:50 uur draait hij twee doffers te gelijk en twee minuten later nog een doffer. Als de Power dus zijn eerste draait heeft de Hunter er al drie, sorry Ton maar het kan geen feest blijven. De eerste duif van Peter is de 17-1219258’’PETTEFLAT’’ een jaarling doffer. De ouders van de 258 zijn de 11-1672128 en de 11-1672157 en komen uit het ras van Dijck / de Cock .De moeder van de 258 is ook de moeder van de kampioensduif Kuststrook afd 12 2015 jonge duiven.
De vader van de 258 vloog zelf 1e National Sens en is vader van kampioensduif Kuststrook afd 12 jonge duiven. Ook afgelopen weekend heeft de 258 al goed gevlogen op Menen.
In het Stedelijk Leiden zat hij 12e van de 1072 duiven en 79e van de 4749 duiven in het samenspel leiden en omstreken. En nu dus een 5e in het samenspel leiden en omstreken tegen 4078 duiven. En laten we niet vergeten een 7e plaats van de lossing afd. 5 rayon rood tegen 14305 duiven.

Peter (Puk) van harte gefeliciteerd met deze super uitslag.

Tot volgende week
De Witte Duif,