Artikelen

Op zaterdag 14 april werden om 11.40 uur 4028 duiven van het samenspel Zuid Hollandse Eilanden gelost in Menen – Moeskroen.   De weersomstandigheden waren prima en met een zuidelijke wind kwamen de duiven snel huiswaarts.  Al snel bereikten ze een grote hoogte, hetgeen bij thuiskomst prachtige kurketrekker-dalingen opleverde.

De duif met de hoogste gemiddelde snelheid kwam om 13.18 uur bij Denis Tesnière in Oostvoorne. Hiermee was hij de vele constateringen in Ouddorp net te snel af.

Omdat Denis door familieomstandigheden in Frankrijk moest zijn, was duiven vriend Arnold Kruik bereid om ons van de nodige informatie te voorzien.

De winnaar
De 17 - 1235740 is een jaarling doffer die op een stand van twee grote jongen en in een beginnend stadium van drijven de mand in is gegaan. Blijkbaar heeft dat hem goed gemotiveerd.

 

Afstamming van deze doffer is  van vaderszijde van Benny Steveninck, via duiven van Kees Berkelaar.
Hieronder waren twee broers en die pakten met verschillende duivinnen goed.
De doffer die vorige  week de 7de in het samenspel had is een halfbroer van de winnaar.
Van moederszijde soort  van Chris Heere x een Natural duif.

Denis speelt normaal weduwschap met alleen de doffers. Op de nalijn  wordt met de duivinnen op nest gespeeld.
Denis en Arnold  proberen nu nog een week op nest te spelen, om zo wat later op weduwschap te gaan.
Arnold noemt dat ze  eigenlijk geluk hebben gehad met de moeder van de “740”.  Deze duivin is na de kweek in 2014 weggegeven aan een vriend uit Spanje.  Uit die kweek kwamen meerdere doffers , waarvan er 1 is gepakt door een havik, een andere was een prima duif en kwam afgelopen week als 2e duif naar huis.

Later gingen ook andere doffers uit deze duivin goed vliegen, dus balen dat ze de moeder niet meer hadden. Met enig geluk hebben ze haar in 2016 weer terug gehaald door met vier jongen te ruilen.

Afgelopen zaterdag was het een mooi gezicht, uit het eerste koppel duiven wat over kwam stak hij er mooi uit.
De weduwnaars gaan er straks twee maal daags uit. Voeren doen ze in de winter met Natural Vier seizoenen daarna kweek ook van Natural, straks op weduwschap krijgen ze mix van Versela en Matador. Snoepzaad en P40 staan ook op het menu.

De 2e prijs was voor Jaap Nachtegaal uit Ouddorp die gelijk zijn 1e getekende pakte en een prachtige serie met 14 prijzen van 16 duiven mee.  Plaats 3 tot en met 8  waren voor Bram Klijn die zijn goede spel van afgelopen week weer voortzet.

In Rayon B pakte Helen & John uit Zuidland  de eerste prijs.

Lekker weer en een mooie vlucht, laten we hopen dat dit een goed voorteken is voor de komende weken.

Bram Koppenaal