Artikelen

Winnaar Theo Beerendonk uit Nieuw Vennep.

Het blijft toch een vreemd fenomeen in de duivensport dat er elk seizoen wel een paar vluchten zijn waarvan je de uitslag zo één, twee, drie, niet zou verwachten. Peronne van afgelopen zaterdag was er zo één. Overnachtfond spelers die een vroege duif en/of zelfs een behoorlijk prijs percentage spelen op een vitesse vlucht. En outsiders die mooie vroege prijzen pakken. Het doet aan de geleverde prestaties natuurlijk niets af en het blijft een feit; dat als je voor de kampioenschappen speelt gewoon een vroege duif moet pakken. En over een vroege duif gesprokken, in Nieuw Vennep viel een vroege duif, een héle vroege duif.

De winnares woont in de hokken van Theo Beerendonk aan de van Bemmelenstraat in Nieuw Vennep. Dit 2 jarige blauwe duivinnetje ( wat op totaal weduwschap wordt gespeeld) moet wel een hele grote drang naar haar hok hebben gehad want ze speelde met een ruime voorsprong de eerste in pv de Gouden Leeuw. En niet alleen de eerste in de vereniging, ook in ons mooie samenspel was ze de snelste van ruim 5000 duiven met dan ook nog eens als klap op de vuurpijl de eerste in losgroep rood van afdeling 5, waarmee ze maar liefst 14.190 duiven achter haar laat. Een geweldige prestatie.

Als jonge duif presteerde ze maar matig maar omdat Theo nogal wat jongen was kwijt geraakt mocht ze toch blijven. Hiervoor bedankte ze haar baas als jaarling door het al een stuk beter te doen met onder andere een eerste van Quivrain. En nu laat ze dan al vroeg in het seizoen zien uit het echt goede hout te zijn gesneden met deze regelrechte super prestatie.

Theo Beerendonk speelt zijn duiven op dubbel weduwschap en start het seizoen met zo’n 15 koppels. Op mijn vraag waar ze de motivatie vandaan heeft gehaald om dit te presteren haalt Theo zijn schouders op; Ik zou het werkelijk niet weten, maar ik heb vorige week wel wat aan de verluchting op mijn hok gesleuteld, dat dit het is geloof ik niet meteen maar het heeft misschien wel wat mee geholpen. Aldus de sympathieke liefhebber die de gezelligheid met elkaar op de vereniging het aller belangrijkste aspect van zijn hobby vind.

Dat er kwaliteit op zijn hokken zit ben ik van overtuigd en daarom verwacht ik niet dat een duif in de kop van de uitslag pakken niet bij deze ene keer zal blijven dit seizoen.

Theo geniet van deze prachtige overwinning, ik weet zeker dat hij je door velen wordt gegund.