Artikelen

Op bezoek bij Paul en Sven Saeytijdt Brakel

Het tweede bezoek ging naar de voet van de Valkenberg in het mooi Brakel waar de familie Saeytijdt al jaren aan de weg timmert en al jaren op rij bij de europese zware fondtop behoort.
7 jaren op rij Top 10 Marathonkampioenschap Arge Euskirchen en vele internationale kopprijzen zoals 4e Int Perpignan, 3e Internationaal Barcelona, 3e Internationaal Pau enz.

Overzicht van de klasseringen in EuropaMarathon vanaf 2012:
2012:3°
2013:2°
2014:9°
2015:3°
2016:3°
2017:4°
WIE DEED BETER?

Vader Paul leerde de stiel bij George Carteus in Ronse en is een goede vriend van Luc van Coppenolle uit Ouwegem. Paul speelt samen met zoon Sven die de lijnen tegenwoordig uitzet. Een jonge gedreven gast en winnaarstype!
De stam van Saeytijdt, waar daar is hier echt sprake van, is opgebouwd met duiven van van Coppenolle - basis Florizoone en Carteus. Deze laatste brengen de erin. Peervormig prima gebouwde duiven allemaal van éénzelfde type die kunnen vlammen van 500 km tm Barcelona.

Met een 60 tal weduwmannen inclusief jaarlingen die niet op de zware fond worden gespeeld en koppeltje of 10 op nest wordt ten strijde getrokken.

Vele toppers zitten op de kweek en zijn gehuisvest in mooie ruime kweekbakken zodat men zeker is dat de duiven van dit koppel zijn. ook is het gemakkelijk met omkoppelen.

Absoluut basiskoppel is de Asgrauwe Libourne(4° Internat Perpignan),Blauwe Pauduivin ( 3° Internat Pau). De laatste legt helaas niet meer. De kinderen hiervan vererven gelukkig uitstekend. Ook de ,Blauwe Barcelona duivin (4°Internat Barcelona, het Libournke zijn prima kweekster.
De vaandeldrager van de laatste jaren DE ZWARTE 034 - kleinkind van het basiskoppel - is nu ook naar de kweek.

Bij de kweekboxen boordevol topmateriaal.

Zowel Jan Polder als ondergetekende waren erg onder de indruk van deze fondduiven en duiven uit deze zullen in de toekomst nog vaak van zich laten horen. Daar zijn we van overtuigd.
Het levenswerk van Florizoone, Luc van Coppenolle wordt hier aan de voet van de Valkenberg voortgzezet. Tot slot danken wij de Familie Saeytijdt voor de genoten gastvrijheid!

Piet de Vogel