Artikelen

Winnaar L.v.d. Nieuwendijk

 

Na vier vitesse vluchten was nu dan de eerste midfond vlucht aan de beurt vanuit Pointoise met een gemiddelde afstand van 381 kilometer. Om 08:30 uur werden de ruim 39000 duiven van afdeling 5 gelost met een Noordoosten wind. De duiven kregen het dus niet cadeau en eigenlijk was het dus gewoon een korte fondvlucht. De duiven stonden ruim 5 uur in de lucht en de temperatuur liep ook snel op. Net als vorige week waren er ook nu weer grote verschillen en moesten de meesten soms wel 10 a 15 minuten wachten op de tweede duif. Enkele duiven vallen in het stedelijk samenspel rond 14:00 uur en dit zijn dan ook super vroege duiven want maar liefst vijf duiven uit het samenspel leiden en omstreken zitten bij de eerste tien in de afdeling 5 tegen ruim 39000 duiven. Na het afslaan hoor ik van een hoop liefhebbers dat er toch nog veel duiven moeten komen en ook op zondagochtend zijn er nog veel duiven onderweg, uitzonderingen daar gelaten want er zijn natuurlijk ook hokken waar wel alles thuis is. De winnaar in het stedelijk samenspel leiden deze week is de ‘’Generaal’’ hij had even een trage start maar is nu weer de te kloppen man. Zijn winnende duif is de 6-1453666 een blauwe doffer met als vader de 0-1591888 Poortvliet.
Moeder is de 5- 1627800 dochter van de Scheffel doffer.
De 666 is een geweldige doffer en was in 2017 de beste midfond duif in het Stedelijk samenspel leiden en tevens Generaal kampioensduif in het Stedelijk samenspel leiden.
Ook dit jaar is hij na een wat stroeve start weer aardig bezig, verleden week was hij ook Rens zijn eerste en speelde toen de 3e in het Stedelijk samenspel leiden met 1700 meter en nu dus een 1e met 1150 meter, hij doet het dus met alle winden ( en dan zegt men dat het een goede is). Helaas is er geen teletekst meer anders had deze geweldenaar daar ook op de 8e plaats gestaan tegen 39187 duiven.
Toch blijf Rens een beetje met een kater zitten want Zaterdagavond 23.00 uur mist hij er nog 4 waarvan er 2 verleden jaar een 1e in het Stedelijk samenspel leiden vlogen en een 6e N.P.O. op Vierzon. De 666 is geboren op het hokje van Rob v.d. Dop alias CALIMERO. Daar zitten van Rens door gebrek aan ruimte 4 koppels kwekers, allemaal bewezen duiven met minimaal een 1e prijs in het stedelijk samenspel leiden.
Rens van harte gefeliciteerd met deze mooie overwinning.

Tot volgende week
De Witte Duif.