Artikelen

placeholder_600x120.png
NPO BUREAU
Veranderingen door de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming
Afbeeldingsresultaat voor AVGNu er in de media veel aandacht wordt besteed aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (kortweg de AVG, een privacywet die geldt in de hele Europese Unie) krijgen wij ook op kantoor veel vragen via de telefoon en de mail.
 
Vanaf 25 mei is deze wet in werking en het houdt in dat er extra zorgvuldig moet worden omgegaan met persoonsgegevens en dat je niet alles mag opslaan en delen.
 
Het heeft natuurlijk de aandacht van het Bestuur, omdat het ook onze organisatie inclusief afdelingen en verenigingen raakt. Een voorbeeld hiervan is dat we geen lijsten met mailadressen online mogen zetten en niet meer persoonsgegevens mogen vragen en bewaren dan strikt noodzakelijk.
We gaan kijken welke stappen wij zelf moeten ondernemen om aan de verordening te voldoen en ook aan welke verplichtingen de afdelingen en verenigingen vanaf 25 mei a.s. moeten voldoen. Hiervoor is hulp gezocht bij een instantie die ook andere bonden van NOC/NSF ondersteunt.
 
In de loop van deze maand zullen we de afdelingen, verenigingen en leden op de hoogte houden van de vorderingen en acties die genomen (moeten) worden.
 
Mocht u als vereniging nu al meer willen weten over deze wet, dan is dit misschien een handige link voor u: https://sport.nl/voorclubs/nieuws/2017/10/is-jouw-club-al-klaar-voor-de-nieuwe-privacywetgeving of https://avgverenigingen.nl/
NIEUWS
Oplossing voor chipclips zonder hulpringen beschikbaar
Er is een oplossing voor leden die geen combringen hebben ontvangen en wel chipclips hebben. Het alternatief dat inzetbaar is, is het gebruik van een dummy-ring (een lege ring) met vleugeltjes waar chipclips inpassen. 

Sinds deze week zijn we gestart met het inventariseren van het aantal benodigde dummyringen. Kijk voor alle informatie én een link naar het formulier om het aantal benodigde dummyringen op te geven op www.npoveenendaal.nl
Klik hier om het opgaveformulier in te vullen
placeholder_600x120.png
WEDSTRIJDEN
Wie lost waar?
Op de website van de NPO publiceren we alle data en vluchttijden van de geplande wedvluchten. Per afdeling is te zien welke vluchten gepland staan. Zodra de lossingstijd bekend is, wordt deze vermeld.
Klik hier voor actuele overzicht van de geplande wedvluchten en lostijden
DUPLICAAT AANVRAGEN
Aangevraagde duplicaten tot en met 9 mei 2018
Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd. Op de website publiceren we alle duplicaataanvragen.
Actueel overzicht aangevraagde duplicaten
Duif gevonden. Wat nu?
Afbeeldingsresultaat voor geringde duifOp de site van duivensportbond NPO is het eenvoudig om de herkomst van een Nederlandse wedstrijdduif te achterhalen. Wist u echter dat de site van de NPO ook uitkomst biedt als het gaat om buitenlandse duiven?
Klik hier om herkomst van Nederlandse wedstrijdduiven te achterhalen
Klik hier om te zien wat u kunt doen bij duiven met buitenlandse ringen
NPO BUREAU
Contact met NPO Secties & Platformen
SECTIES EN PLATFORMEN NU OOK RECHTSTREEKS BEREIKBAAR:
 
De secties en platformen hebben sinds kort een eigen mailadres bij de NPO. De mails die u stuurt komen terecht bij de secretaris van de sectie of het platform.
 
De mailadressen zijn:
Heeft u een vraag of suggestie voor de secties/platformen, dan kunt u op deze manier met hen communiceren. Aanmelden voor een van de secties kan nog steeds via de keuzewijzer.
http://www.npo-keuzewijzer.nl/
 
Aanmelden voor het platform transport kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Voor platform jong bent u automatisch aangemeld wanneer u jonger bent dan 50 jaar.
NPO Keuzewijzer
Problemen bereikbaarheid 'wie lost waar' opgelost

Helaas waren er de laatste tijd, en juist in het weekend, problemen met de site en dan met name op de pagina met actuele lossingen. De site kon het toenemende dataverkeer niet aan, met ruim 40.000 aanvragen per uur was de belangstelling groter dan verwacht.

Inmiddels is er hard aan de site gewerkt en is het probleem opgelost.

Mocht u de pagina laden en verouderde informatie zien, dan komt dat omdat de pagina in gedeeltes laadt. Wanneer u de pagina direct ververst, komt u weer snel bij de juiste informatie.
NPO BUREAU
Melden roofvogelaanvallen op website is verbeterd
Het melden van roofvogelaanvallen op onze site is verbeterd. Vanwege het grote aantal meldingen (ruim 30.000) moest ook hier iets aan het programma gewijzigd worden.
Dit is intussen gebeurd, er worden minder resultaten gelijktijdig geladen waardoor het melden en inzien nu een stuk sneller gaat. Het kan zijn dat u op de pagina af en toe moet verversen (F5).
Lees verder
 
 
 
 
Sponsoren
bonyfarma.png
beyers.png
giantel.png
belgicadeweerd.png
verselelaga.png
bricon.png
teurlings.png
Nederlandse Postduivenhouders Organisatie
Papendallaan 60
6816 VD Arnhem
T (026) 48 34 150
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons op    Twitter    Facebook