Artikelen

 

Richard van den Bos wint Pointoise
Helaas konden op zaterdag 19 mei de  2834 duiven van het Samenspel Zuid Hollandse Eilanden als gevolg van dikke bewolking op het laatste traject niet gelost worden.  Een tegenslag voor veel liefhebbers.  Zondag om 10.15 uur werd nu het startsein gegeven.  Met een NO wind en mooi weer konden de duiven huiswaarts.
Om 14.50.24 uur kon ik op afstand getuige zijn van de aankomst bij  overbuurman Richard van den Bos te Stad aan ’t Haringvliet van een bonte doffer.  Met een enkele draai viel hij op de klep.  Tot op dat moment nog geen duiven in de lucht gezien.  Dit was het begin van een mooie serie want na enkele minuten vielen ze uit alle hoeken op de plank.
Dit blijkt ook wel uit het resultaat, want naast de 1e prijs waren ook plaats, 6, 8, 9, 11, 13, 19 en 20 voor de duiven van Richard.  8 duiven bij de eerste 20 !  Zijn duiven zitten goed en trainen prima, al enkele weken worden er mooie series gemaakt.  39 prijzen van de 49 duiven is het resultaat van goede duiven en een goede melker !  Moeder Marlien van den Bos pakte in Middelharnis de 5e  plaats van het Samenspel en maakte afgelopen weekend het feest bij de familie compleet.
 
Zoon van 911 Turbo
De winnaar is een jaarling doffer met nummer 17-1244832,  die als jong ook al een eerste won in het Samenspel vanuit Oudenaarde tegen 3084 duiven.
Zijn moeder is de 911 Turbo van Richard.
⦁    In 2011 duifkampioen midfond afdeling 5,
⦁    Duifkampioen generaal SGO,
⦁    3e Nat. Asduif TBOTB,
⦁    6e Nat. Asduif WHZB.
Inmiddels stammoeder op het hok met vele goede nazaten.
De vader van de winnaar heeft Richard gekregen van Martijn Heezen en komt uit één van zijn beste doffers met 2e, 4e,4e,20e, etc NPO x “Miss Wondere Harry”.
 Hij is duidelijk uit het goede hout gesneden !
Plaats 2 en 3 zijn voor de combinatie Stoop van Huizen uit Zuidzijde, die iedere week al dichter bij de podium plaatsen kwamen.  Hier dient het  Samenspel de komende weken zeker rekening mee te houden.
Komende week worden de duiven gesplitst voor Peronne en de eerste dagfondvlucht vanuit Blois op het programma.
Allen Succes !
Bram Koppenaal