Artikelen

placeholder_600x120.png
WEDSTRIJDEN
Vluchten komend weekend

Op de website van de NPO publiceren we alle data en vluchttijden van de geplande wedvluchten. Per afdeling is te zien welke vluchten gepland staan. Zodra de lossingstijd bekend is, wordt deze vermeld.


 
Wie lost waar?
NPO BESTUUR
Jan van der Wal (Noordwijk aan Zee) benoemd 
Jan van der Wal/Noordwijk aan Zee is benoemd als lid van de dispensatie commissie. Samen met Haye Bouma/Drachten en Jos Karman/Dieren is hij sinds 30 mei 2018 gestart met de werkzaamheden voor de dispensatie commissie. Afdelingen 5, 8 en 11 hebben hun vertegenwoordiging geregeld.

WIE VOLGT?! Verdere informatie via bestuur NPO – Harrie Meijners (06-22746840).Aanmelden kan via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Afbeeldingsresultaat voor reminder
NPO BESTUUR
Opgave hoklijsten en aantal liefhebbers per vereniging voor vaste voetringen
Eind mei hebben alle afdelingsbesturen een herinnering per mail ontvangen om uiterlijk maandag 4 juni 2018 opgave te doen van:
 
  1. Het aantal liefhebbers per vereniging dat een hoklijst 2018 heeft ingeleverd per 1 april 2018 (een combinatie telt in dit geval voor 1 lid);
  2. Het aantal liefhebbers per vereniging dat vaste voetringen voor het jaar 2018 heeft besteld.

Om een compleet en overzichtelijk beeld te krijgen, hebben we de afdelingen gevraagd ons te helpen. Dit betekent dat de afdelingen de informatie opvragen bij hun verenigingen. Per afdeling wordt de informatie aangeleverd bij de NPO.
 

Tot op heden is er nog slechts een klein aantal opgaven ontvangen.Het vermoeden bestaat dat de afdelingsbesturen wel aan de verenigingen hebben gevraagd de informatie door te geven, maar dat onvoldoende duidelijk is dat een en ander aangeleverd moet worden bij het afdelingsbestuur. Om daarna de informatie van de complete afdeling aan te leveren bij de NPO.

Oproep aan verenigingen
Help je afdeling en lever uiterlijk maandag 4 juni aanstaande de gevraagde informatie aan, zodat de afdeling de NPO van de juiste en complete informatie kan voorzien. 

placeholder_600x120.png
DUPLICAAT AANVRAGEN
Aangevraagde duplicaten tot 31 mei 2018
Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd.
Klik hier voor het actuele overzicht van de aangevraagde duplicaten
placeholder_600x120.png
SECTIES/PLATFORMEN
Gezocht: bestuursleden voor sectie Vitesse/Midfond
Maandag 28 mei vond het congres Vitesse/Midfond plaats om met gelijkgestemden van gedachten te wisselen over onderwerpen - die liefhebbers van dit onderdeel -  aan het hart gaan. Helaas was de opkomst zeer laag. Onderzoek heeft ons geleerd dat de uitnodiging om onduidelijke reden, niet alle liefhebbers bereikt heeft. We betreuren het dat er bij het verzenden van de uitnodiging per mail iets is misgegaan. Naast de persoonlijk uitnodiging per mail, hebben ook de algemene publicaties op Facebook en in Op de Hoogte niet kunnen zorgen voor een brede bekendheid en grote opkomst.

Met het kleine aantal leden dat aanwezig was hebben we weliswaar wel van gedachten gewisseld over mogelijke bestuurders, ideeën en initiatieven. Dit heeft echter onvoldoende opgeleverd en geeft bovendien geen representatief beeld van de behoeften, voorkeuren en ideeën die leven bij de liefhebbers van Vitesse/Midfond.

Op zoek naar potentiële bestuurders
De aanwezigen is gevraagd om na te denken en in gesprek te gaan met collega liefhebbers om zo namen van potentiële bestuurders voor het sectiebestuurder te werven. Namen kunnen tot 14 juni worden doorgegeven aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
placeholder_600x120.png
NPO BESTUUR
Update privacywetgeving (AVG)
Afgelopen week zijn de link naar het stappenplan AVG en benodigde inlogcodes voor de AVG-verklaringen verstuurd naar alle verenigingen en afdelingen. Bij de link en codes is ook een toelichting van NOC*NSF verstuurd.

Toon aan dat je er mee bezig bent
De wet berust vooral op een inspanningsverplichting, zorg dus dat u kunt aantonen dat u actie hebt ondernomen en een planning hebt voor nog niet afgewerkte punten.

 
placeholder_600x120.png
AGENDA
Activiteiten in de vereniging
Staat er een tentoonstelling, huldiging of een andere activiteit op de agenda? Wij kunnen uw activiteit in Op (de) Hoogte en op de NPO-website vermelden.

Laat ons weten: 
•    wanneer uw activiteit plaatsvindt
•    leg kort uit wat de activiteit inhoudt
•    vertel waar en wanneer de activiteit plaatsvindt
•    stuur een link of bijlage mee voor meer informatie

Stuur uw activiteiten door naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
placeholder_600x120.png
Meld roofvogelaanvallen altijd via www.duivensportbond.nl
Begin 2017 is er gestart met het verzamelen van data met betrekking tot roofvogelaanvallen. Inmiddels horen wij dat er al weer veel liefhebbers slachtoffer zijn geworden van aanvallen.

Belangrijk is om inzichtelijk te krijgen hoe groot dit probleem is. Het is dan ook belangrijk dat u de aanvallen blijft melden, want alleen zo krijgen we zicht op de omvang van het probleem en de schade die de aanvallen veroorzaken. En met deze kennis kunnen we bekijken welke stappen nodig zijn om het probleem aan te pakken.

 
Melden roofvogelaanvallen
placeholder_600x120.png
NPO BESTUUR
LAATSTE KANS!
Geef vóór 4 juni 2018 het aantal benodigde combiringen door
Eerder in mei hebben we u geïnformeerd over de oplossing voor chipclips zonder combiring. Om te weten hoeveel hulpringen er nodig zijn, hebben we opgeroepen door te geven hoeveel hulpringen er gewenst zijn. Tot op heden slechts weinig reacties ontvangen. Om problemen te voorkomen verzoeken we iedereen om zo snel mogelijk opgave te doen.
Lees verder
Sponsoren
bonyfarma.png
beyers.png
giantel.png
belgicadeweerd.png
verselelaga.png
bricon.png
teurlings.png
Nederlandse Postduivenhouders Organisatie
Papendallaan 60
6816 VD Arnhem
T (026) 48 34 150
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons op    Twitter    Facebook