Artikelen

ndsnippers: de marathon overnacht van start, eigen hok en verder

Limoges en Perigieux
In het Noorden en Oosten stond Limoges afgelopen weekend op het programma. In het midden stond Perigieux. Alle duiven gingen zaterdagmiddag 14.00 uur los voor een mooie overnachtvlucht met een prima verloop en geen duiven in de neutralisatietijd. Opvallend waren er machtige series van aantal spelers. Wie ze goed had zitten en de goeie had pakte ze al hoewel op sommige plaatsen de mist en bewolking hardnekkig bleef. Maar ja that is all in the game. Volgende ronde nieuwe kansen.

Sector 4. Dubbelslag voor Koopman en glansrol voor Auke Rekker!
In het sector 4 gebied had Gerard Koopman goud en zilver met weer twee kleinzonen van de Red Bullens naar ik begreep! De 1e was een zoon van NOËL, de 2e van LEONIDAS. De RED BULLENS heeft wel wat teweeg gebracht daar in het Noorden!
Wat een superkweker! Binnenkort start op TopPigeons de verkoop van de jonge Bullens duiven lichting 2018! Dus als U versterking zoekt.??

Koopman werd op de voet gevolgd door Auke en Marijke Rekker die een droomuitslag maakten met hun ploeg 2 jarigen! De 1e in Friesland, 3x top 10 en Zilver was voor Grootoonk en Brons voor Wittebol. Veel gekende namen daar dus in de kop met topseries zoals Grootoonk, Limburg, Homma, Ultsje Jellema daar in Friesland en in 10 kon Rieks Lonsain en Henri Hoeks een beetje in het spoor blijven van Koopman. Met 3 en 8 met slechts 8 duiven mee was van Zwienen voor mij ook een grote uitblinker in 10!

Borgelink wint in Afdleing 9 en VNCC
In Afd.9 ging de zege evenals in de VNCC naar Borgelink die nipt good old Harold Zwiers versloeg. Roes uit Ulft pakte brons. Een werelduitslag van Wim Weerink die begon met de 4e nipt voor VNCC kampioen 2017 Jan Willems!
Jelle Jellema pakte nipt naast de top 10.

Afdeling 8 voorlopige uitslag! Totaal uitslag nog niet bekend (maandag 13.00 uur)!

In Afdeling 8 voorlopig de eerste voor de Gebr. Romb uit Doesburg. Zilver voor Piet Heikamp & van Doorn en 2x top 10 met en prima serie STERK WERK! Brons voor Roossien en de 4e voor Driessen.

Perigieux voor van Dee uit Tiel.
In Afdeling 7 ging van Perigieux de overwinning naar Tom en Bianca van Dee uit Tiel voor De Graaf Gernaat en Hub Bransen. Corné van Oeveren pakte 4 en 5 en liet weer zien één van de coming man te zijn !

ALLE OVERWINNAARS PROFICIAT en voor de verliezers werk aan de winkel. Zet hem op voor de volgende vluchten!

Op Eigen Hok
Hier rustig op koers voor het volgende weekend. Dit weekend even geen vluchten gehad nadat alle duiven elke week al mee zijn geweest. Ruim 2000 km op de teller met pittige vluchten daarbij. Het was er mooi weer voor in de voorbereiding. Afgelopen week werd er licht gevoerd en veel aan huis getraind. Ook werden er nog wat puntje op de i gezet.
Ook dit weekend de duiven hebben de duiven gewoon doorgtraind en de duivinnen niet gegeven. Ze blijven dan beter trainen maar sommige jaalringen worden wel vervelend.
De duiven marcheren prima en zien er top uit. Ze zijn er weer aan toe om ingekorfd te worden!!
Dit weekend staat voor de meeste duiven de dagfond van Issoudun (voor de Agen duiven) en Peronne voor de Pau/Barcelona duiven op het programma. Ook nog maar even de weerberichten blijven volgen.
De start van het fondseizoen duurt hier voor het gevoel nog erg lang want nu over twee weken is het pas inkorven voor Pau. Eindelijk!!! en ik hoop hier een ploegje van 6 duiven voor te hebben. Van mij had het dit weekend wel mogen beginnen.

Tot slot
Ben ik blij dat de ZLU en de Noordelijke Afdelingen weer met elkaar in overleg zijn gegaan en dat dit heeft geleid tot een oplossing. Met dank aan betrokkenen. Zelf had de betrokkenen tel. gevraagd dit alsnog te doen in het belang van de fondsport. In ieder geval ligt er een oplossing en daar is inmiddels genoeg over gezegd. Het geheel verdient niet de schoonheidsprijs. Verre van dat. Ook dat hebben we al eerder opgemerkt.

Natuurlijk iedereen komt voor zichzelf op. Maar Bestuurders zitten er voor het algemeen belang en de sport. Maar de heftigheid en de emotie waarmee is gereageerd heeft wel veel kapot gemaakt is mijn overtuiging. Ook lijkt er waar ik al eerder zo bang was bij voorbaat een machtsstrijd ontstaan. Jammer het is ruim 55 jaar goed gegaan en er ligt een mooi internationaal fondprogramma met prima vervoer, controle systeem, mooie huldiging ed. Je mocht daar aan mee doen, niemand was daartoe verplicht.

Veel respect voor elkaar, de duiven en de winnaars en acceptatie dat men wel eens slecht ligt in combinatie met respectvolle communicatie waren de basis voor mooie sport en vele vriendschappen tot in de late uurtjes. Dit lijkt te zijn ingeruild voor keiharde business, confrontatie en landje pik. Eigen agenda's. Niet mijn wereld en iets wat me somber stemt.

Als er niet meer op een normale manier kan worden gecommuniceerd is het einde verhaal vind ik De heftigheid waarmee is gecommuniceerd hebben mij doen besluiten niet meer daarover te communiceren. Zelf kies ik 110% voor het plezier van mijn eigen sport en hobby!

ALLEMAAL VEEL SPORTPLEZIER DE KOMENDE WEKEN!