Artikelen

St. Vincent voor Vokko Brugge, De Rijp.
Door Gerard Dekker

De openingsvlucht voor de Noord Hollanders stond afgelopen weekeinde gepland met een start op vrijdag. Helaas gooide de weergoden roet in het eten. Zorgden daarmee dat behoorlijk wat liefhebbers die afspraken hadden gemaakt op zondag hun programma moesten omgooien.

Maar goed zaterdagmiddag om 14.15 uur kon het eskader in dat in St. Vincent stond en richting Nederland moest en specifieker het deel dat naar Noord Holland moest beginnen aan hun terugreis.

De aankomsten verraden wellicht dat ze wat water onderweg hebben gehad.

De eerste duif die arriveerde en daarmee de 1e in de Fondclub Noord Holland pakt is een duivinnetje van Vokko Brugge uit de Rijp.

Patty zoals het duivinnetje heet arriveerde om 9.13.54 op de hokken en maakt een geweldige snelheid van 1430.941 meter. Goed voor de 1e prijs in de Fondclub maar ook goed voor de 10e prijs in de sector tegen 2747 duiven. In de fondclub vliegt ze maar liefst 83 minuten los een prachtige prestatie.

Een hele blijde Vokko vertelde het seizoen nog nooit zo goed gestart te zijn en met dank aan zijn duivinnetje de NL.16-569 Patty.

Patty klaarde de klus op een stand van 4 dagen oude pullen en dat zij het presteren niet van een vreemde heeft mag blijken uit het volgende. Zij is een kleindochter van “Dolorus” welke in 2006 de 1e Bergerac vloog in N.I.C. Zaanstreek-Noord dat was toen de 30e prijs nationaal tegen 14.576 duiven. Zij stamt uit de lijnen van Arjan Beens waarin nog een ¼ procent dagfondlijn zit uit de Brancolijn.  Ze is niet aan haar eerste prestatie toe want vorig jaar op haar eerste overnachtfondvlucht vanuit Bergerac vloog ze ook al een mooie prijs.
 

Vokko, namens de leden van Fondclub Noord Holland van harte gefeliciteerd met deze mooie overwinning en seizoensstart.

De felicitaties gaan ook naar de nummers 2 en 3 respectievelijk:

  1. 2. Gebr. Molleman Amstelveen
  2. 3. R. Willemsen Muiden

DE TOP 10
1.
Vokko Brugge, De Rijp 2. Gebr. Molleman, Amstelveen 3. R. Willemsen, Muiden
4. A. Kalter, Lutjebroek 5. A.B. van Zelderen, Aalsmeer 6. Peter Schellevis, Uitgeest
7. Kees Niesten jr., Heemskerk 8. D. Ruiter, Lutjebroek 9. P. Zuurbier, Heiloo
10. Comb. Schipper, Marken