Artikelen

placeholder_600x120.png
WEDSTRIJDEN
Winnaars Grandprix Beyers St. Vincent en Midfondvlucht Sector 4 
  

   
Lucky, nationale winnaar van de Grandprix Beyers St. Vincent

   
winnaar sector 4 – Morlincourt, Jac Schra
 

   
winnaar sector 4 –  Grandprix Beyer St. Vincent, Dirk Adema

DRINGENDE OPROEP

 


Wij zijn nog steeds dringend op zoek naar kandidaten voor bestuursfuncties van onze sectie Vitesse/Midfond.


Interesse? mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

IN DE MEDIA
Duivenmelker gezocht voor persoonlijk portret op tv bij NTR
tijdens de 'Hart & Ziel' week
placeholder_600x120.png​De NTR wil een persoonlijk portret maken van een enthousiaste duivenmelker. 

Het portret wordt gemaakt door de NTR  (met presentator Floris Kortie) in het kader van de Hart & Ziel week, een jaarlijks terugkerend initiatief van NPO Radio 4. Het is een top 300 van de meest inspirerende en meest geliefde klassieke muziekstukken allertijden, gekozen door de luisteraar zelf. Deze stukken worden uitgezonden (op Radio 4) in de week van 15 t.m. 19 oktober 2018. Het TV- programma waar dit portret in wordt uitgezonden, is gekoppeld aan het radioprogramma en wordt ook in die week uitgezonden bij de NTR op NPO2, vlak achter Nieuwsuur.
 
De NTR is op zoek naar een duivenmelker die houdt van klassieke muziek en waarvan je niet meteen verwacht dat hij/zij iets met klassieke muziek heeft.

Interesse?
Stuur dan voor 29 juni aanstaande een mail met jouw gegevens en een korte toelichting waarin je uitlegt wat jij hebt met klassieke muziek naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij zorgen dan dat de gegevens bij de redacteur terechtkomen. 
 
placeholder_600x120.png
WEDSTRIJDEN
Dagfondvluchten in sectorverband: de toekomst!
Vier lossingsplaatsen in Frankrijk, te weten: Montluçon, Chateauroux, Chateaudun en Sens worden dit weekend opgevrolijkt door het koeren van onze duiven. De eerste dagfondvluchten in sectorverband staan op de agenda!

Er werden in totaal: 42.769 duiven ingekorfd.
Sector 1: 10.558 duiven
Sector 2: 11.729 duiven
Sector 3: 12.412 duiven
Sector 4: 8.073 duiven

Sinds donderdag (21 juni) is het officieel zomer en deze vlucht lijkt ook onder zomerse omstandigheden vervlogen te kunnen worden. Een krachtmeting voor de beste duiven in goede vorm. U weet natuurlijk al dat alle duiven via uw vereniging bij compuclub gemeld moeten worden. Zo blijft iedereen op de hoogte waar de vroegste duiven vallen en zal er sneller bekend zijn wie die uiteindelijke winnaars zijn. Bestuur NPO wenst de duiven en deelnemers veel succes toe!
placeholder_600x120.png
WEDSTRIJDEN
Bordeaux en Perigieux
Sector 1 en 2 Bordeaux: 12.975 duiven 
Sector 3 en 4 Perigieux: 10.405 duiven

Met een lossing om 14.00 uur werd het startschot gegeven voor de 2e Nationale overnachtvlucht van seizoen 2018. De kruitdampen van Grandprix Beyers Saint-Vincent zijn nauwelijks opgetrokken en onze gevleugelde vrienden zijn weer al aan de volgende vlucht bezig.
 

Grandprix Beyers Saint-Vincent werd een prima verlopen vlucht. We hopen dat ook deze vluchten een mooi en goed verloop zullen kennen! Er zal gewerkt moeten worden en dat betekent dat we deze nacht waarschijnlijk niet naar buiten moeten om naar het hok te turen of er al een duif zit te wachten.

Wie gaan er winnen? De slimste of de sterkste duiven? Morgenavond weten we het!
Namens het NPO Bestuur wensen wij iedereen veel succes!

placeholder_600x120.png
Update Petitie tegen roofvogelaanvallen
Door Vincent Hoogerwerf
 

Afgelopen dinsdag was het dan zover, we konden DE petitie aanbieden aan de Tweede Kamer en aan het Bestuur van de NPO.

Na bekendmaking van de overhandiging via het ANP kwam de voltallige media in beweging. Radio, TV en kranten pakten dit op met als gevolg in totaal 32 interviews en enkele opnamen. Ons 1e doel is bereikt; we staan op de politieke agenda in Den Haag met voldoende steun vanuit ONS als postduivenliefhebbers.
 

Het 2e doel was om de NPO in stelling te brengen om partij te worden in dit proces. Ook dit is, door de overhandiging van de petitie, gerealiseerd. Op deze manier kan de NPO de belangen gaan behartigen in politiek Den Haag van ons als ZEER BEZORGDE postduivenliefhebbers.

De volgende stap zal zijn om veel betrokken partijen aan te laten haken. Het is namelijk niet alleen ons probleem maar een probleem van velen. We gaan proberen de groep Weidevogels, Sierduiven, Ibirische Sierduiven, de pluimvee sector, de jagersvereniging en tilduiven in dit proces te betrekken,  zodat we kunnen laten zien dat het een veel groter probleem is dan wordt geschetst vanuit onze optiek.
 

​Dit hebben we al laten zien door een tweetal personen uit te nodigen voor de overhandiging van de petitie. Zij waren danook aanwezig. We gaan dit niet in één jaar oplossen maar willen de dialoog aangaan met belanghebbenden om te bezien of hetgeen wat we vragen ook gerealiseerd kan worden.

Zaterdag 23 juni a.s. verschijnt er een groot artikel in het NRC Handelsblad waar we ook weer de juiste aandacht mee krijgen. Nogmaals wil ik iedereen bedanken voor haar / zijn geweldige inzet om fase 1 af te ronden. BEDANKT!!!

Samen zijn we Sterk en worden we STERKER.

Afbeeldingsresultaat voor in het nieuws
IN HET NIEUWS
Duivensport in het nieuws
Afgelopen week stond de duivensport op verschillende manieren in het nieuws.
 
 • RTV Oost besteedde in Expeditie Oost aandacht aan Duivencoach Jim van Ingen uit Lattrop. Hij vertelde over zijn passie, de duivensport. 

  Klik hier om de aflevering te bekijken.

   
 • En de wekelijkse nieuwsbrief van Het College in Weert vertelde over de bijzondere biologieles van klas A1D. Tijdens de biologieles van dhr. Slenders mochten de leerlingen ‘duiven lossen’. Uiteraard hebben ze de duif een boodschap meegegeven.

  Klik hier voor een kort fragment.
placeholder_600x120.png
WEDSTRIJDEN
Actueel overzicht van vluchtdata en -tijden
Kijk voor het actuele overzicht van de data en vluchttijden van de geplande wedstrijden op de website van de NPO. Per afdeling is te zien welke vluchten gepland staan. Zodra de lossingstijd bekend is, wordt deze vermeld.
KLIK HIER VOOR ACTUELE VLUCHTINFORMATIE
placeholder_600x120.png
Jonge duiven vliegen naar de toekomst (deel 2)
In de vorige Op de Hoogte heeft u kort- en bondige voorbereidingen kunnen lezen om de vluchten zo goed mogelijk aan te vangen. Nog een korte samenvatting: 
 • Gezondheid checken
 • Africhten
 • Chippen
 • Inenten PMV
 • Hoklijsten
 • Eigendomsbewijzen in bezit en op naam
Als de africhtingen en vluchten zijn begonnen, bestaat natuurlijk de kans dat er een jonge duif kwijtraakt. Dit kan uiteraard ook gewoon vanaf het hok gebeuren. Natuurlijk hoopt u als liefhebber dat het zelf weer het thuishonk kan vinden, maar soms is dit niet het geval. Dit geldt natuurlijk ook voor oude duiven, ook die geraken niet altijd op de thuisbasis en zoeken een tijdelijke plaats om weer op krachten te komen. 

Als liefhebber zult u ook te maken krijgen met opgevangen duiven. Gelukkig kunt u via de site van de NPO de eigenaar opsporen (telefoonnummer) en deze in kennis stellen. Via de site kan ook een digitaal formulier worden ingevuld  en worden verzonden, de eigenaar ontvangt dan een e-mail van de NPO met alle gegevens. Samen kan er worden gezocht naar een oplossing om de duif weer thuis te krijgen. Een paar dagen op krachten laten komen en weer los laten is een veelgehoorde oplossing. Ook haalt de liefhebber dikwijls de duif zelf op.  
 
Vaak blijkt, als er bijvoorbeeld binnen de vereniging wordt gesproken over verdwaalde duiven, dat er meerdere liefhebbers zijn die in dezelfde buurt ook een verdwaalde duif hebben zitten. Samen kunnen liefhebbers dan plannen maken om deze duiven weer thuis te krijgen. Soms komen de opvanger en eigenaar overeen dat de duif blijft waar deze neergestreken is en wordt het eigendomsbewijs opgestuurd.

Een opgevangen duif kan ook bij een Centraal Hok worden gebracht, via de website kan worden gezocht naar het dichtstbijzijnde Centraal Hok. De kosten bij afhaling van de duif aldaar zijn 5 euro. De eigenaar ontvangt dan ook automatisch bericht.
 
Is de duif opgevangen door niet-liefhebber, haal de duif dan altijd op of probeer een liefhebber in de buurt te vinden waar de duif heen kan worden gebracht.

Veel liefhebbers zullen het waarderen wanneer u hun gevonden duif meldt! Zoals u zelf ook graag uw duiven weer op eigen hok zult wensen.

Overleg met elkaar, zoek een oplossing en vaak ontstaat een leuke duivengesprek! Probeer in ieder geval altijd netjes, correct en fatsoenlijk met elkaar in overleg te gaan.

Nu de jonge duiven door veel liefhebbers individueel of gezamenlijk worden afgericht is het weer opletten geblazen. Als je met grotere aantallen duiven gezamenlijk of in clubverband, samenspel of regio duiven gaat africhten en er is sprake van 500 duiven dien je een lossingsvergunning aan te vragen bij je afdeling.
 
De dinsdagen zijn bedoeld zijn voor collectieve africhtingen in Nederland en de woensdagen voor Belgie.
 
Haal je de 500 duiven grens niet maar je bent van plan duiven af te richten houd dan rekening met de liefhebbers die hun jongen duiven hebben losvliegen. Dit zeker op het moment dat jij de manden open maakt en je duiven de africhtingsvlucht naar huis beginnen.
 
Zo houden wij allemaal plezier in het leerproces van onze jonge duiven en de toekomst van onze duiven kolonie.
 
placeholder_600x120.png
NPO BESTUUR
Extra ledenraad - maandag 13 augustus
Maandag 13 augustus organiseert de NPO een extra ledenraad. Wij nodigen u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn.
 
Klik hier voor de conceptagenda.

De ledenraad begint om 20.00 uur en vindt plaats in Hotel Papendal, Papendallaan 3 in Arnhem.
Lees verder
DUPLICAAT AANVRAGEN
Aangevraagde duplicaten tot 21 juni 2018
Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd.
Klik hier voor het actuele overzicht van de aangevraagde duplicaten
Sponsoren
bonyfarma.png
beyers.png
giantel.png
belgicadeweerd.png
verselelaga.png
bricon.png
teurlings.png
Nederlandse Postduivenhouders Organisatie
Papendallaan 60
6816 VD Arnhem
T (026) 48 34 150
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.