Artikelen

 

Derde marathon vlucht opgerold door Gerard Koopman

“En weer een fraai resultaat voor vader en zoon Wendel uit Assen”

Afgelopen weekend was het weer zover, de derde marathon vlucht stond op de planning. Ditmaal was dat voor sector 3 en 4 Perigueux. De hele week beloofde het een zware vlucht te worden met warme temperaturen en een behoorlijke wind tegen. Uiteindelijk vielen de temperaturen wel mee, de wind zorgde echter wel voor een pittige vlucht. De duiven werden vrijdag 22 juni gelost om 14:00 uur. Niet eerder, want het waaide te hard. Maar om 14:00 vertrokken de duiven met een noord oosten wind, gelukkig hadden ze wel een goed vertrek.

In sector 3 viel de eerste duif om 07.45 in Huissen op een afstand van 843 km, bij Cornelissen. Dit was eerder dan velen hadden verwacht, dus de geschatte aankomsttijden werden al gauw bijgesteld. Uiteindelijk ging in sector 3 de overwinning naar de voorzitter van de VNCC, Benno Kastelein. Zijn jaarling duivin ‘Powerlady’ liet flink van zich horen. De duivin, ingekorfd op een stand van 10-12 dagen broeden werd geklokt om 08.34 uur op een afstand van 907 km. En toen begon het wachten voor Benno of dat ook genoeg zou zijn voor de winst van het gehele concours.

Maar om 09.10 uur werd een duif geconstateerd in Ermerveen bij niemand minder dan Gerard Koopman, die hiermee de winnaar is geworden van de gehele vlucht. Zijn ‘Vitalis’, die ook al een 2e op Limoges vloog, liet zien wat losvliegen is. In de afdeling vloog hij maar liefst 2 uur en 50 minuten! los op nummer 2. die ook van Gerard was. Gerard haalt wederom flink uit met 26 duiven mee, 16 prijzen. In de top 10 van de afdeling tegen 1168 duiven reserveert hij 5 plaatsen; 1, 2, 4, 5 en 9. Welke melkers brengen een halt op deze onnavolgbare successtory?

In afdeling 10 Noord was de eerste plaats voor J. & F. Wendel. Om 13:03 werd de eerste prijs geklokt tegen 422 andere duiven. Deze doffer wist van Limoges ook al een 1 op 10 notering neer te zetten, maar dit keer was het kop en vloog hij een 6e van de gehele afdeling. En zo komen we aan bij het NIC0303 Assen:

Want de winnaar van afd. 10 Noord korft elke marathonvlucht trouw in bij het NIC Assen.
In het NIC wisten de vader-zoon combinatie maar liefst 12 van de 20 gezette duiven in de prijzen te noteren, te beginnen op plaats 1, 4, 6 en 8 tegen 116 duiven. Ditmaal ging de tweede plaats naar J.G. Wiering, die ook bezig is met een goed duivenseizoen, hij scoort 3 van de 5 duiven in de prijzen. De derde plaats ging naar Henri Hoeks, die ook weer prima mee doet. Hij draait 6 van zijn 9 gezette duiven in de prijzen. Teun Speelman, die begint op plaats 5, draait netjes de helft van zijn duiven. De allerlaatste prijs ging naar Mijlof uit Smilde. Geen echte marathon speler, maar met maar 1 duif mee, de laatste prijs veroveren is natuurlijk noemenswaardig!

Nu even een week rust, en dan op naar Dax!

Fabian

 

"Nieuws NIC 0303 Assen"