Artikelen

Samenspel Leiden en Omstreken
Wedvlucht Chateauroux
Winnaar Van Delft & Driebergen
1e NPO sector 2 afdeling 5 en 6

Na het dramatische weekend van vorige week met de jonge duiven ging het dit weekend vanuit Roosendaal prima zover ik weet. Ondanks dat de voorspellingen in Nederland niet echt best waren kon er toch op tijd gelost worden omdat het prima duiven weer was. De liefhebbers die ze thuis gehouden hebben omdat ze het weer niet vertrouwde hebben spijt denk ik.
Maar aanstaande weekend is het dan zover want dan gaat de eerste jongen duiven vlucht van start vanuit Duffel en nu maar hopen dat het niet te warm wordt.

Dit weekend hadden we maar een oude duiven vlucht want de vitesse vlucht kwam te vervallen omdat de jongen op Roosendaal werden gelost en niet op Duffel. Houden we dus de kraker vanuit Chateauroux over en wie wil die nou niet winnen. De duiven werden om 06:45 uur gelost en moesten tegen de Noordoosten wind in boxen de eerste paar honderd kilometer. Later werd de wind noordwest maar de duiven moesten dus gemiddeld 625 kilometer tegen wind in vliegen. Geen makkelijke opgave voor de duiven maar denk dat we wel een mooie eerlijke vlucht hebben gehad in zuid Holland. Omstreeks 15:15 uur vallen de eerste duiven in het samenspel leiden en omstreken en de snelste duif van heel Noord en Zuid Holland valt zelfs om 15:13 uur en laat die nou net ook uit ons samenspel komen. Want de winnende duif in afdeling 5 op de wedvlucht Chateauroux is van de combinatie Van Delft & Driebergen uit Rijnsburg.
Dit jaar hadden ze al twee keer eerder de snelste duif in het samenspel leiden en omstreken maar driemaal is scheepsrecht. Hier kan je alleen toch maar van dromen een 1e npo spelen tegen 8444 duiven op een van de mooiste eendaagse fond vluchten van het jaar Chateauroux. Maar daar bleef het niet bij want het is ook de 1e prijs op de Nationale sector vlucht van afdeling 5 en afdeling 6 tegen 12511 duiven.

De winnende duif is de 17-1086904 een doffer die wel heel veel haast had om naar huis te komen.
Hoog tijd om hem even voor te stellen.
Deze doffer is vorig jaar rechtstreek gehaald bij v.d Sluis/Göbel met aan vaderskant weer heel veel Heremans bloed.
Het is de 15-1508926 een pure inteelt doffer uit de Bleu Bullet. Uit deze lijn komt ook de Olym. Stephanie ook al zo, n topper. De moeder van de 904 is de 11-1743243 ‘Prima Tonia’ van T. Spierenburg. Ook in deze lijn allemaal oude cracks.
Het zal een drukke bedoeling daar in Rijnsburg op zondag ochtend zijn geweest want elke zondag zit het terras vol. Dus na een afdeling overwinning zullen er vast wel extra stoelen bij gezet zijn.

Mannen gefeliciteerd met jullie overwinning in de afdeling 5 en ook alweer de derde overwinning in het samenspel.

Tot volgende week
De witte duif.