Artikelen

placeholder_600x120.png
WEDSTRIJDEN
Winnaars Grandprix Beyers St. Vincent
Het vliegseizoen is in volle gang en dat betekent dat er wekelijks vele winnaars zijn. Deze week zetten we de winnaars van de Grandprix Beyers St. Vincent sector 1, 2, 3 en de nationale winnaar van de Grandprix Beyers St Vincent in het zonnetje.

Combinatie Hengst-Provoost (sector 1)
Voor de Sectorale overwinnaar van de klassieker St. Vincent Sector 1,  belanden we in het Zeelands plaatsje Aagtekerke. Een klein plaatsje wat gelegen is in de Gemeente Veere en ongeveer 2000 inwoners telt. In dit prachtige plaatsje speelt de Combinatie Hengst - Provoost zeer verdienstelijk met de postduiven op de Marathonvluchten.

Klik hier voor een impressie van de winnaars in sector 1.


Kees Klink en Lucky (sector 2 / nationaal)
Als eerste het bijzondere verhaal van Kees Klink uit Den Dommel. Een zeer gepassioneerde liefhebber die na flink wat tegenslag in het verleden nu het zoet van de overwinning kreeg. Klik hier voor het complete verslag over de winst van Kees met Lucky. Kees won in Sector 2 én haalde de snelste tijd die landelijk behaald is. Proficiat!

Klik hier voor het verhaal van Kees Klink
Jay Lissenberg (sector 3)
Voor de winnaar van de klassieker St. Vincent sector 3 reis ik, niet voor de eerste keer, naar de mooie Domstad Utrecht. De winnaar begint uit te groeien tot de Nederlandse top op het gebied van de Marathon en ZLU vluchten. Jay Lissenberg doet het gewoon weer!. Een liefhebber met de hart op de tong en als ik hem spreek; oh oh oh wat kan het leven van de duivenmelker toch mooi zijn als dit je overkomt.


Klik hier voor het verhaal van Jay Lissenberg.


Het verslag van de winnaar van sector 4 is onverhoopt niet tijdig ontvangen, waardoor het niet meer mee kon in deze editie van Op (de) Hoogte. Samen met de winnaars van de sectorale midfondvluchten van het weekend van 21 juni komen zij in de volgende editie van ODH aan bod.

placeholder_600x120.png
WEDSTRIJDEN
Actueel overzicht  van vluchtdata en -tijden
Kijk voor het actuele overzicht van de data en vluchttijden van de geplande wedstrijden op de website van de NPO. Per afdeling is te zien welke vluchten gepland staan. Zodra de lossingstijd bekend is, wordt deze vermeld.
Klik hier voor actuele vluchtinformatie
placeholder_600x120.png
IN DE MEDIA
Duivenliefhebber in hart en nieren gezocht!
Bent u een liefhebber die duiven en duivensport ademt. Iemand die als geen ander kan vertellen waarom de duivensport de mooiste sport ter wereld is? En heeft u daarnaast ook nog een bijzondere band met klassieke muziek, zoals onze bekende Cees Dokter heeft met muziek van Vangelis?

Dan bent u de degene die de NTR zoekt voor het portret dat de NTR, samen met presentator Floris Kortie gaat maken in het kader van de Hart & Ziel week, een jaarlijks terugkerend initiatief van NPO Radio 4. Het is een top 300 van de meest inspirerende en meest geliefde klassieke muziekstukken allertijden. Naast de portretten die op tv aan bod komen, wordt de top 300 uitgezonden (op Radio 4) in de week van 15 tot en met 19 oktober 2018.

Bent u niet alleen in de ban van de duiven, maar ook van klassieke muziek? Heeft muziek voor u en de duiven een bijzondere betekenis? Stuur dan voor 6 juli aanstaande een mail met uw gegevens en een korte toelichting waarin u uitlegt wat u heeft met klassieke muziek naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij zorgen dan dat de gegevens bij de redacteur terechtkomen. 
NPO BUREAU
Gele kaart? Liever niet!
Zoals u bekend zijn er dit jaar meerdere sectorvluchten georganiseerd. De eerste twee zijn inmiddels vervlogen. Hierbij heeft u van het NPO Bureau instructies en richtlijnen voor ontvangen. Helaas moet er geconstateerd worden dat deze instructies niet nauwkeurig worden nageleefd. Instructies en richtlijnen ontvangt u niet voor niets. Dat is om te zorgen dat de vluchten gestroomlijnd verlopen.

Samen werken aan veilige wedstrijden
Een sectorvlucht ‘betekent’ ook dat dit voor heel Nederland hetzelfde is m.u.v. de lossingsplaatsen. Daar zijn geen uitzonderingen op mogelijk. Wij werken als bestuur toe naar eenheid. Dat kunnen we niet alleen, daar is iedereen bij nodig.

Instructies niet gevolgd
Afgelopen twee weken werd er o.a. geconstateerd dat er met het melden van de duiven niet zo nauwkeurig word omgegaan. Een sectorvlucht word georganiseerd door de NPO. Wanneer er geen meldplicht in de afdeling geldt, betekent dit niet dat er ook geen duiven op de sectorvluchten gemeld moeten worden. Er waren clubs die helemaal geen duiven doormelden. Er waren meldposten die een uur of twee na aankomst nog duiven doormelden.

Het doel van duiven melden is om:
  • de winnaar van het concours zo snel als mogelijk op de hoogte te stellen
  • het vluchtverloop goed te kunnen zien
  • evt. afwijkende meldingen te constateren
Het is iets wat hoort bij concoursveiligheid. Iets wat iedere duivenliefhebber hoog in het vaandel heeft staan of zou moeten hebben staan. Het melden is vereenvoudigd, het gaat slechts om het invullen van 6 cijfers.

Meld volgens instructies
Wij verwachten dat op de volgende nationale en sectorale vluchten ALLE verenigingen duiven melden conform de instructies. In de instructies staat ook vermeld wat de consequentie is van niet of te laat melden! Weet u niet precies hoe het zit? Lees de instructies die u ontvangen heeft nog eens rustig door. Mochten er na het doornemen van de instructies nog vragen zijn, neemt u dan contact op met het NPO Bureau.
Lees verder
placeholder_600x120.png
Afbeeldingsresultaat voor vluchtprestaties duiven
Onderzoek vluchtprestaties met behulp van GPS technieken
In een wedvlucht zijn de prestaties van de duif erg belangrijk, want om te winnen zal de duif beter moeten presteren als zijn tegenstanders om als eerste weer terug op het hok te zijn. De vluchtprestaties van duiven kunnen onderling sterk variëren, niet alleen tijdens dezelfde vlucht maar ook van vlucht tot vlucht. Er is al veel onderzoek verricht naar duiven, en dan met name naar hun navigatievermogen; hoe ze zich oriënteren en vervolgens navigeren, en welke factoren ze daarbij gebruiken. Echter, over wat verder hun vluchtprestatie gedurende een (wed-)vlucht beïnvloedt, is veel minder bekend. 

Er zijn echter ook nog vele vragen, zoals of de vluchtprestaties van de duiven ook direct te koppelen zijn aan hun fysieke conditie, en of vluchtprestaties beïnvloed worden door de omstandigheden tijdens de vlucht, zoals de weersomstandigheden en het onderliggende landschap. Kennis hierover zou niet alleen bij kunnen dragen aan het leren begrijpen van de variatie in vluchtprestaties, maar zou ook kunnen bijdragen aan het verbeteren van het vliegprogramma en lossingstrategieën en zo kunnen zorgen voor een verbeterd welzijn van de duiven, bijvoorbeeld in de vorm van minder achterblijvers.

Lizanne Jeninga heeft vanuit dit oogpunt vanaf juli 2017 tot maart 2018, in samenwerking met de werkgroep Wetenschappelijk Onderzoek Welzijn Duiven (WOWD) van de NPO en in het kader van mijn afstudeerproject aan de Wageningen Universiteit, onderzoek gedaan naar de vluchtprestaties van duiven door gebruik te maken van GPS ringen.
 

Haar bevindingen zijn te lezen op de NPO-site.

Lees verder
Kijktip: "Mijn liefje, mijn duifje"
Stefan Lambregts attendeerde de redactie van Op (de) Hoogte op een publicatie op de site van de VPRO met als titel "Mijn liefje, mijn duifje".

"Duiven hebben hun imago niet mee. Onterecht, vindt de fotograaf Andrew Garn, die ze portretteerde als ware supersterren." Bekijk een selectie van de mooie foto's via de link hieronder bij My Modern Met.
Fotoselectie My Moder Met
NPO BESTUUR
Omruilen chipclips
Herhaald bericht

Recentelijk is de leden de mogelijkheid geboden middels het formulier “opgave hulpringen” aan te geven dat er in de vereniging behoefte is aan hulpringen. Dit omdat er dit jaar, door problemen bij de leverancier, geen combiringen zijn verzonden.

Het NPO bestuur heeft gezocht naar een oplossing voor deze problematiek en heeft er voor gekozen geen aparte hulpring speciaal te laten produceren. Dit in verband met de omvang van het probleem, de kosten voor de betrokken liefhebbers, de organisatie en het feit dat naar alle waarschijnlijkheid de combiring ook in 2019 niet geproduceerd kan worden. Dit is nadrukkelijk niet de wens van het NPO bestuur maar door de problemen in het productieproces de best mogelijke oplossing.

De leden wordt, via de ringenadministrateurs, de mogelijkheid geboden de ongebruikte chipclips, volgens opgave, kosteloos te ruilen voor chipringen. Dit geldt alleen voor de liefhebbers die vóór 4 juni 2018 hun opgave hebben gedaan.

De ringenadministrateurs ontvangen een overzicht van het aantal bestelde ringen binnen hun verenigingen en door wie deze zijn besteld. Hen wordt verzocht het aantal “oude” chipclips centraal binnen de verenigingen te verzamelen en in één zending aan de NPO te retourneren. Na ontvangst van de zending worden de ringen verzonden met een maximum van het door de leden aangevraagd aantal.
 
placeholder_600x120.png
Bericht voor Op (de) Hoogte? 
Op (de) Hoogte, de nieuwsbrief van Duivensportbond NPO verschijnt wekelijks. de ODH schrijft erover. 

Dit kunnen we alleen doen, dankzij de inzet van vele vrijwilligers. En ook u kunt uw bijdrage leveren. Dus heeft u nieuws, sportinformatie, foto's nieuws, achtergrondinformatie, wedstrijdverslagen, activiteiten binnen verenigingen of leuke wetenswaardigheiden? Stuur dit vóór donderdag 17.00 uur naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vermeld bij de informatie ook altijd even uw contactgegevens zodat we contact op kunnen nemen mocht er iets onduidelijk zijn of wanneer we meer informatie nodig hebben.
placeholder_600x120.png
NPO BESTUUR
Extra ledenraad maandag 13 augustus 2018

 

Tijdens de ledenraad vergadert het bestuur van de NPO met de afgevaardigden van alle afdelingen, secties en platformen. Maandag 13 augustus 2018 vindt er een extra ledenraad plaats. Klik op onderstaande link voor de conceptagenda.

Conceptagenda extra ledenraad 13 augustus 2018
DUPLICAAT AANVRAGEN
Aangevraagde duplicaten tot 28 juni 2018
Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd.
Actueel overzicht aangevraagde duplicaten
Inloggen op de website van de NPO
Leden kunnen een eigen inlog aanmaken op de website van de NPO (www.duivensportbond.nl). Dit is handig om contactgegevens aan te passen, zodat we u altijd kunnen bereiken op een actueel telefoonnummer of mailadres. Naast het aanpassen van een telefoonnummer of mailadres is een account ook handig voor bijvoorbeeld het aanvragen van duplicaat eigendomsbewijzen.

Het is belangrijk dat we uw juiste contactgegevens hebben, want zo kunnen we u snel bereiken wanneer er bijvoorbeeld een duif van u gevonden. Uiteraard is het ook belangrijk dat u uw mailbox regelmatig opent. Want opent u de mailbox niet regelmatig, dan kan het dus zijn dat u een berichtje mist.

Klik hier voor de uitleg hoe u een account kunt aanmaken.
 
placeholder_600x120.png
 
Sponsoren
bonyfarma.png
beyers.png
giantel.png
belgicadeweerd.png
verselelaga.png
bricon.png
teurlings.png
Nederlandse Postduivenhouders Organisatie
Papendallaan 60
6816 VD Arnhem
T (026) 48 34 150
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons op    Twitter    Facebook
Afmelden voor de nieuwsbrief

Nieuwsbrief Peter Boskamp

23 juni 19
Rotavirus en zo meer. Ik weet niet of U het weet, maar artsen en dierenartsen mogen sinds 2006 geen meldingen meer maken omtrent de heilzame werking van vitamines en kruiden. Naar verluid zijn de...

Columnist in Spotlight

25 juni 19
De Oranje Leeuwinnen winnen hun groep en gaan...
11 juni 19
26 april 19
  Het werd deze week wel weer eens tijd om over de...
19 april 19
  Weer zo'n titel waarvan je denkt: wat bedoelt-ie...
07 april 19
Mooi was het zaterdagmiddag. Ik was bij de...
29 maart 19
Op bezoek bij één van de beste overnachters van...
27 maart 19
  Zo af en toe heb je zo'n weekend. Zo'n weekend...
18 maart 19

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new AVergotte185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombVerbree185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new msmduivensport185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

In the picture

17 juli 19
  Stekeligheden 4 Ledenraad 4 juni Ooggetuige verslag van 1 van de 8 belangstellende !!!! op de...
10 juli 19
De wedvlucht Barcelona is jaarlijks het summum qua afstand in de duivensport. En dat...
08 juli 19
03 juli 19
Ook op de tweede internationale wedvlucht van het ZLU-programma, n.l. Agen voor oude en...
01 juli 19
Naast het overzicht van alle deelnemers met de kwekers, kopers en spelers is  het...
29 juni 19
“Zege La Souterraine voor Peter Theunis” Foto Henk van Boheemen Afgelopen weekend was de...
28 juni 19
Ontketende Ridderhof speelt vereniging aan flarden op Quievrain oude duiven. Groot...
26 juni 19
“Frans en Jordi Damen winnen op Quievrain” Foto: Henk van Boheemen Zaterdag 22 juni was...
25 juni 19
  FOND IN HET GROENE HART NIC DE SNELVLUCHT BODEGRAVEN ( 1714 ) THEO WIJFJES UIT NIEUWVEEN...
25 juni 19
Dit weekend staat weer geheel in het teken van de duiven bij PV de Woudvliegers. Er zijn 4...
18 juni 19
De gisteren uitgestelde vlucht vanuit het Belgische Lessines werd vandaag al vroeg...
16 juni 19
Péronne 1-6-2019:Herman Testerink 1e prijs en een hele mooie uitslag   Met stralend...

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40