Artikelen

foto van Duivenbode Bekooy.

Winnaar Theo Onderwater uit Lisse

Ook op de midfond vluchten is het einde alweer bijna in zicht want we vlogen dit weekend alweer de zesde midfond vlucht van dit jaar. As je er nu goed bij staat zal je nog even vol moeten houden want de laatste midfond vlucht is pas over vier weken wegens de nationale feestdag in Frankrijk over twee weken. Voor de tweede week oprij werd de jongen duiven vlucht afgelast wegens te zware omstandigheden en moeten we dus nog even geduld hebben, tenminste de liefhebben die nog jongen hebben moeten even geduld hebben want de liefhebbers die twee weken geleden bijna geen jong hebben teruggezien van de africhting uit Meer zal het allemaal een worst wezen. De weersvoorspellingen voor de aankomende weken blijven het zelfde, zeer warm dus word het afwachten hoe dit af gaat lopen met de jongen duiven.
Deze week dus een zware mifondvlucht van uit Melun gemiddeld 410 kilometer waarbij de duiven het niet cadeau kregen, zeer hoge temperaturen en ook nog eens een noordoosten wind. De duiven konden gelukkig al om 06:45 uur gelost worden maar moesten toch nog uren in de hitte vliegen en hadden ruim 6 uur nodig om thuis te komen.
De snelste duif die het samenspel leiden en Omstreken bereikte was dit keer van Theo Onderwater uit Lisse , en wat heeft deze liefhebber een super jaar zeg. Het lijkt er toch echt op dat hij hoge ogen gaat gooien voor het generaal kampioenschap in ons samenspel. al weken lang zit hij met maar een hand vol duiven mee bij de eerste vijf in het samenspel leiden en omstreken tegen duizenden duiven. deze week maakt hij het helemaal bont want er vielen maar liefst twee duiven binnen 20 seconde op de klep, de derde duif van het samenspel viel ook in Lisse maar wel negen minuten later.
Ja dat de duiven van Theo al weken in goede doen zijn is toch mooi, maar dat ze zo zouden uit halen op de toch pittige vlucht uit Melun had ook Theo ik niet verwacht.
Theo en Toos waren van mening dat ze toch wel harder als 70 Km /p uur zouden halen maar toen het rustig bleef op de vereniging app viel daar opeens de 17-1217615 om 12.52.20 uur die als 1e getekende de mand in ging. Theo loopt naar het hok en kijkt op de klok en gelijk weer een piep en zie daar ook zijn vader de 16-1844100 meld zich.
Een app naar de club en toen bleef het lang stil aan de andere kant.
De 615 en de 100 zijn beiden al een keer in beeld geweest, nu dan maar de moeder van de winnaar want elk levend wezen heeft een vader en moeder.
Zij is de 15-1646133 en komt uit de 09-1114555 x de
14-1897917 de 555 is ook een prima dag fond duif en in 2011 duif kampioen dagfond afd.12 .
De 917 komt ook uit twee goede dagfond duiven en vloog zelf als jong op de natoer 2 x een 1e prijs.
Zo wel haar vader 08-623 als moeder 09-530 vlogen kop op de dagfond op nest.
In de verzorging is er geen verandering al moet Theo melden dat ik op 18 juni bij v der Sluis was om latere jonge te enten en zo aan de praat raakte.
Deze Theo adviseerde om de conditie op pijl te houden en ze conditie mix te geven wat hij nu een dag in de week geef.!!!!.
Zaterdag om 17.00 uur zijn de duivinnen weer in de ren gegaan en de doffers voldoende vlieg voer wat blijft staan tot zondag morgen,dan wordt dit op opgeruimd en krijgen
half vlieg en zuivering.

Theo van harte gefeliciteerd met deze mooie overwinning, echt geweldig wat de duiven dit jaar presteren.

Tot volgende week
De Witte Duif.