Artikelen

 

 

Ook op de midfond vluchten is het einde alweer bijna in zicht want we vlogen dit weekend alweer de zesde midfond vlucht van dit jaar. As je er nu goed bij staat zal je nog even vol moeten houden want de laatste midfond vlucht is pas over vier weken wegens de nationale feestdag in Frankrijk over twee weken. Voor de tweede week oprij werd de jongen duiven vlucht afgelast wegens te zware omstandigheden en moeten we dus nog even geduld hebben, tenminste de liefhebben die nog jongen hebben moeten even geduld hebben want de liefhebbers die twee weken geleden bijna geen jong hebben teruggezien van de africhting uit meer zal het allemaal een worst wezen. De weersvoorspellingen voor de aankomende weken blijven het zelfde, zeer warm dus word het afwachten hoe dit af gaat lopen met de jongen duiven.
Deze week dus een zware mifondvlucht van uit Melun gemiddeld 410 kilometer waarbij de duiven het niet cadeau kregen, zeer hoge temperaturen en ook nog eens een noordoosten wind. De duiven konden gelukkig al om 06:45 uur gelost worden maar moesten toch nog uren in de hitte vliegen en hadden ruim 6 uur nodig om thuis te komen. De eerste duif die het stedelijk samenspel leiden bereikte was alweer voor de derde keer dit jaar voor de ''Generaal'' L.v.d.Nieuwendijk uit leiden. Zijn eerste duif de 17-1198653 een duivin viel om 12:53 uur op de klep en was hiermee de snelste van het stedelijk samenspel. Ook in het samenspel leiden en omstreken was het een mooie tijdduif want een 7e plaats tegen 1860 duiven is natuurlijk weer uitstekend. Vorig jaar spelde Rens niet met de jonge duiven dus kon hij voor het generaal niet mee doen. Maar dit jaar staat hij alweer bovenaan in de tussenstand voor het generaal kampioenschap. De 17-1198653 is dus een blauwe duivin waarmee word gevlogen op weduwschap.
Helaas is haar doffer een paar weken geleden verspeeld en vliegt ze nu alleen op haar broedhok, en is ze ook een beetje verliefd op Rens wat ik me haast niet voor kan stellen maar we gaan er vanuit dat Rens niet liegt.
Ze is gekweekt op het hokje van Robert Dop waar de 4 kweekkoppeltjes van Rens zitten. De vader is de 12-782 die al voor meer eerste prijswinnaars heeft gezorgd, en ook drie keer een eerste prijs vloog in het stedelijk samenspel leiden. De moeder is de 13-429 wat ook een goede vliegster was en is een volle zuster is van 13-430 wat ook een geweldige
doffer was met drie keer een eerste prijs in het stedelijk samenspel leiden en bovendien ook nog teletekst vloog. Rens wil graag Theo Onderwater even feliciteren met zijn dubbele overwinning in de C.C. Leiden en met zijn fantastische spel, en dat met een handvol duiven.
Rens van harte gefeliciteerd met de mooie overwinning op Melun.

Tot volgende week
De Witte Duif.