Artikelen

Verslag nationaal Sint Vincent.
In concours 162 duiven.

Na een voorbereiding met moeilijk verlopen vluchten begon dit weekend de overnacht fond. De klassieker vanuit St. Vincent stond op het programma. Met een westen wind was de verwachting dat in de vroege zondagmorgen de eerste duiven zouden vallen.
Het is Rik Ros die de eerste prijs pakt in het inkorfcentrum. Zijn blauwe duivin met het ringnummer 16-1543759 valt om 08.38.01 op de klep en vliegt ruim een uur los in het centrum. Op een jong van 3 dagen was zij de mand in gegaan. Dit was haar eerste jong dit jaar en voldoende motivatie om snel naar huis te komen.

De winnares is een laatje van 2016 en door Rik rechtstreeks gehaald bij T. Koele Zn uit Wezep. Rik Is zeer goed met de duiven van Tijmen en Willem want vorig jaar was Rik zijn eerste van St. Vincent (met teletekst) ook afkomstig van deze mannen. Dat zij superduiven op het hok hebben blijkt wel uit de uitslagen die in Wezep worden neergezet. Of zoals Rik aangeeft; Ik heb op vele top fondhokken een bezoek gebracht maar de klasse op het hok van Koele is zeldzaam.

De vader van de winnares is een doffer van Henri Hoeks uit de stamduiven Silence maal Yolanthe. De moeder is een duif van Arjan Beens, dochter Ranomi. Haar vader is weer een volle broer van Olympic Miss Gijsje, de moeder is Ranomi van Jellema. Kortom, alleen maar kopvliegers in deze afstamming.

Komende week is het inkorven voor Bordeaux. Succes allemaal!!

Eerste 10 op de uitslag;
1. Rik Ros
2. Bob Jansen
3. Bob Jansen
4. Rik Ros
5. Gerrit Keesmaat
6. Jac van der Wal
7. J. Krijgsman
8. John Baas
9. J. van Herk
10. D. Goudriaan
Meest recente berichten