Artikelen

Nationaal Inkorfcentrum Lekkerkerk

Verslag nationaal Argenton

In concours 272 duiven
Afgelopen zaterdag stond Argenton op het programma en in Lekkerkerk mochten wij de dagfondspelers uit de Krimpenerwaard en omgeving weer verwelkomen. Het werd een prachtige vlucht met vroege duiven over de gehele provincie. In ons inkorfcentrum was het Martin de Groot die er met de eerste prijs vandoor ging.

Martin is woonachtig in Krimpen aan den IJssel. Na een pauze van 2 jaar is hij dit jaar weer begonnen met jaarling duiven. Het bijzondere is dat deze jaarlingen zijn overgewonnen van het hok van Leen Boers uit Ouderkerk a/d IJssel. Om dit goed voor elkaar te krijgen heeft Martin deze duiven de afgelopen winter iedere dag buiten gelaten.

De winnares, de 778, werd via een bon opgehaald bij Piet en Hans van Zon uit Krimpen a/d IJssel. Volgens Martin is zij perfect gebouwd en zacht van pluim. Zij werd dus als jong gespeeld in Ouderkerk en nu dus vroeg bij Martin. En nog belangrijker, het is geen toevalstreffer. Deze duivin won dit jaar voor de derde keer de eerste prijs in PV Op Eigen Wieken, waarvan twee keer op de dagfond een eerste prijs in het stedelijk spel Krimpen. Al met al niet verkeerd om op deze manier aan zo’n topper te komen.

Over twee weken is het inkorven voor nationaal Chateauroux. Allemaal alvast succes met de voorbereiding.

Eerste 10 op de uitslag;
1. M.J. de Groot
2. Martin van Zon
3. G. van Eck
4. J. Verhoeven
5. W.J. Noorlander
6. Leo Rook
7. W.J. Noorlander
8. W. Blaak
9. J.K. Ouwerkerk
10. J.K. Ouwerkerk