Artikelen

In concours 241 duiven.
Deze week was het inkorven voor de ochtendlossing vanuit Agen. Op voorhand was het zeker dat het wederom een zware vlucht zou worden. De start met een lichte zuiden wind overgaand vanuit noordelijke richting maakte het een vlucht voor de allersterkste duiven in de juiste vorm.

Het is Rik Ros die er met de overwinning vandaar ging. Rik heeft zijn duiven goed op orde want na de winst op St. Vincent nu dus raak op Agen.

De winnares is een echte topduif. De blauwe duivin, de 827, viel om 05:56 uur op de plank hetgeen ook goed bleek voor de 11e nationaal. Zij is rechtstreeks afkomstig van T. Koele Zn uit Wezep. De vader is een rechtstreekse zoon van Miss Gijsje van Arjan Been. De moeder komt uit het superkoppel van Gerrit van Vilsteren.

Het was niet voor het eerst dat deze duivin op tijd vloog. Als laatje van 2015 ging zij in 2017 twee maal op de overnacht in de maand en won een 5e Nat. St. Vincent en een 44e nationaal Bergerac.

Toen zij vorig jaar zo vroeg vloog van St. Vincent ringde Rik de 2 jongen die er bij lagen en laten deze nu dit jaar al beide bij de eerste 100 nationaal vliegen. Het bijzondere is verder dat bij Tijmen en Willem Koele een halfzus afgelopen zaterdag op Orange de 4e nationaal won. Kortom een familie van winnaars met het karakter om niet op te geven.

De laatste loodjes komen eraan. Over twee weken Bergerac en daarna als afsluiter Cahors. Succes!!

Eerste 10 op de uitslag;
1. Rik Ros
2. Bob Jansen
3. Rik Ros
4. Jac van der Wal
5. J. Trouwborst
6. Bravenboer-van Halewijn
7. Comb. Mudde-Herpst
8. Jac van der Wal
9. J. Wachtendonk & Co
10. J. van Oostveen & Zn