Artikelen

placeholder_600x120.png
WEDSTRIJDEN
Leo Grooten wint Bordeaux sector 1
Leo Grooten maakte in 2012 zijn rentree in de duivensport. En met succes. Na een glansrijke zakelijke carrière is hij weer volop aan de slag gegaan met zijn oude passie, de duivensport. 

Lees hier het complete interview 
WEDSTRIJDEN
Hans van der Sman uit Nootdorp wint Bordeaux sector 2
Het was de tweejarige doffer van Hans van der Sman die met een snelheid van 1299 meter per minuut naar Nootdorp vloog. Om 07.29.51 landde hij met ruim een uur voorsprong op nummer twee. Een mooie winst voor Hans vanuit de Bordeaux.

Lees hier het complete interview
WEDSTRIJDEN
Benno Kastelein uit Hengelo wint nationaal Perigueux 2018 sector 3
Benno Kastelein is in het dagelijks leven druk met zijn eigen cafetaria, maar daarnaast is de duivensport een belangrijke hobby voor hem. Tijdens de nationaal Perigueux 2018 sector 3 wist zijn 'Powergirl' hem te verrassen met een succesvolle vlucht. 

Lees hier het complete interview
 
WEDSTRIJDEN
Team Koopman uit Ermerveen wint Bourges sector 4
Team Koopman wint de Bourges sector 4. Maar hoe zorg je ervoor dat een duif presteert? Een duif moet volgens hen zelf de motivatie vinden om te presteren. Om de duif wat rustiger aan het programma te laten beginnen worden de duiven de eerste 4 vluchten niet getoond. Daarna mogen ze 1 uur hun partner zien. 

Lees hier het complete interview 


WEDSTRIJDEN
Marc Bugajski wint Montlucon sector 1
De omstandigheden van de Montlucon sector 1 werden zwaar ingeschat. Totdat bleek dat de Belgen op hun nationale Argenton 1231 meter per minuut haalden. Mark hield in eerste instantie rekening met een geschatte aankomsttijd tussen 15.00-15.30 uur, maar om 14.37 uur werd duif 'De Patron' al in zijn tuin ontdekt. 

Lees hier het complete interview
WEDSTRIJDEN
Andre van Delft en Peter Driebergen winnen Chateauroux sector 2

In Sector 2 stond Chateauroux op het programma. Een vlucht waar door de dagfondliefhebbers naar wordt uitgekeken. Het werd een open en eerlijke vlucht. De zege gaat naar Rijnsburg waar van Delft & Driebergen wonen en lid zijn in de vereniging Steeds Sneller in Noordwijk.

Lees hier het complete interview

WEDSTRIJDEN
Will en Falco Ebben uit Beneden-Leeuwen winnen Chateaudun sector 3
De heren Ebben spelen al lange tijd op hoog niveau, zowel regionaal als landelijk. Hun Linus '994' was oppermachtig en won de wedstrijd van 12.511 andere duiven. 

Lees hier het complete interview 
Coolbird.eu snelst groeiende webshop in de duivensector 
Krab Services, het IT bedrijf van ondernemer Gert Krab, ontwikkelde nu iets meer dan 2 jaar geleden de online webshop coolbird.eu met zo’n 1500 voedingssupplementen voor duiven. Gert Krab, zelf ook duivenliefhebber pur sang, geniet het vertrouwen van veel liefhebbers en bouwt ook velewebsites voor duivenliefhebbers. Intussen is zijn eigen webshop in België en Nederland op deze korte tijd uitgegroeid tot de grootste webshop in de sector!

Natuurlijk, er zijn ook andere webshops met duivenproducten online maar geen enkele met zo’n groot aanbod als Coolbird, vertelt Gert. Nochtans bestellen die ook bijna allemaal bij Group Lataire in België, één van de grootste leveranciers van Europa, maar omdat ik Group Lataire heb weten te overtuigen om via dropshipping te werken, heb ik een veel groter aanbod. Dropshipping betekent dat ik mijn pakjes laat inpakken bij Group Lataire in België. Dat is sneller en zo hoef ik zelf geen voorraad of magazijn te runnen, en ben ik verzekerd van een ruime houdbaarheid van alle producten. Vandaag besteld vóór 12 uur is de volgende dag geleverd.

Coolbird wist ook de aandacht te trekken door in het voorjaar 1000 gratis ijsjes uit te delen op de duivenbeurzen in België en Nederland. Gert Krab is ervan overtuigd dat hij zeker nog verder kan groeien. “Er is zo een groot assortiment van producten dat een fysieke winkel dit nooit allemaal kan aanbieden, Coolbird dus wel “. 

Gert vervolgd: Het aanbod wijzigt continu door nieuwe producten die op de markt komen. Sommige duivenliefhebbers kopen hun “geheim” graag anoniem en bestellen daarom ook graag op internet. Een duivenmelker die in deze tijd alleen nog met voer en water speelt, is volgens mij ook onmogelijk, in de moderne sportbeoefening zijn bijproducten onontbeerlijk. Met Coolbird kiest men voor een professionele aanpak van onze hobby. Alle grote merken zijn er vertegenwoordigd en iedereen kiest waar hij zich het beste bij voelt!
WEDSTRIJDEN
Vluchten komend weekend
Kijk voor het actuele overzicht van de data en vluchttijden van de geplande wedstrijden op de website van de NPO. Per afdeling is te zien welke vluchten gepland staan. Zodra de lossingstijd bekend is, wordt deze vermeld. 
Wie lost waar
 
WEDSTRIJDEN
Aantal duiven per mand week 29
De zomerse temperaturen houden aan en daarom adviseren wij bij de inkorvingen van dit weekend wederom een maximum van 25 duiven aan te houden.
 
Tevens dient bij de belading van de container minimaal de bovenste rij vrij gehouden te worden en bij voorkeur ook de onderste. 
 
Dit betreft de donderdag, vrijdag en zaterdag. 

Bestuur NPO
 
De enige echte 
Nationale dagfond vlucht wordt morgen vervlogen vanuit Chateauroux. Er werden door 3379 deelnemers in totaal 27.335 duiven ingekorfd. Limburg was daarin de kleinste met 853 duiven in concours, terwijl afdeling 5 er 4.873 bij elkaar verzamelde.

Na enkele sectorvluchten, die bij het over grote deel van de liefhebbers goed bevallen zijn, kan morgen iedereen het tegen elkaar opnemen. Er wordt immers gevlogen vanuit een losplaats. Het weer voor morgen ziet er redelijk tot goed uit. Dat wordt dus morgenmiddag vol spanning wachten wie er zich als eerste meldt. Wie volgt de Comb. van Zoeren uit Putten, de winnaar van de sprint editie in 2017, op?

Bestuur NPO wenst u veel succes!
DUPLICAAT AANVRAGEN
Aangevraagde duplicaten tot 19 juli 2018
Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd.

Klik hier voor het actuele overzicht van de aangevraagde duplicaten
 
Sponsoren
bonyfarma.png
beyers.png
giantel.png
belgicadeweerd.png
verselelaga.png
bricon.png
teurlings.png
Nederlandse Postduivenhouders Organisatie
Papendallaan 60
6816 VD Arnhem
T (026) 48 34 150
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons op    Twitter    Facebook