Artikelen

 

 

De 5e Dagfondvlucht vanaf Chateauroux,  tevens  Sector en Nationale vlucht.

“Japie Louwes pakt wederom de dagzege  en tevens een Rayonoverwinning op zware fondvlucht”

Evenals bij de jonge duiven hadden vele fondspelers ervoor gekozen hun duiven thuis te laten vanwege het weer en bovendien telt de vlucht niet mee voor het afdelingskampioenschap (hetgeen ook in mijn optiek onlogisch is).

De 1268  duiven van onze afdeling waaronder slechts 40 duiven van de Luchtbode, gingen om 7.20 u los in Chateauroux onder goede omstandigheden. Gedurende de vlucht kregen de duiven in Nederland met een toenemende wind uit noordwestelijke  richting te maken en oplopende temperaturen. De snelheid lag 100 m/min hoger dan Bourges, hetgeen niet de verwachting was.

Fond-les werd wederom gegeven door Gerard Koopman en de gebr. Leideman: bij de eerste 30 duiven draaiden deze mannen respectievelijk 17 en 8 duiven. Tevens was Gerard Koopman 6e Nationaal. Of deze overmacht goed is voor de competitie, daarover valt te twisten.

De 1e duif viel bij Japie Louwes om 18.11.13 u  met een snelheid van 1182,027 m/min. De laatste prijsduif viel om 20.25.56u met een snelheid van 980,918 m/min bij de comb Smit Mulder.
De top tien zag er verder als volgt uit: op plek 2 en 4 Japie Louwes, op plek 3, 5, 6, 9 en 10 de Comb Smit Mulder, op plek 7 Appie Mijlof, op plek 8 Johan Smit.

Onaangewezen gaat het nog om 3 spelers: de Comb Smit Mulder gaat  aan kop gevolgd door de Japie Louwes en dan Wessel Regtop. Aangewezen is het Japie Louwes op 1, de Comb Smit Mulder op 2 en Appie Mijlof op  3.
In de afdeling 10 (1.268 duiven) een 68e plek en in het Rayon (91 duiven) dus een 1e, 2e , 4e , 5e , 7e en 10e plek.

De Luchtbode fungeerde deze vlucht wederom als Nationaal Inkorf Centrum. De uitslag van het NIC vindt u hieronder. Marcel van Zanden uit Appelscha wurmde zich met 3 duiven in de toptien van Assen, op plaats 3, 7 en 9. Heel goed. Tevens zijn Japie Louwes (1e en 2e) en Marcel van Zanden (1e t/m 4e) de winnaars in het eigen Rayon 2 en 1.

Voor de Fond nog 1 vlucht te gaan vanaf Sens (en Issodun voor de NU).  Een fond seizoen dat totaal anders is dan andere jaren. Naar mijn mening moeten we alle Fondvluchten in Sectorverband vliegen, en alles telt mee met 1 aftrekvlucht.

Met de sportgroeten  van Bert van Guldener

"Nieuws NIC 0303 Assen"