Artikelen

Beste leden,

De langdurige warmte is overgegaan in hitte en voor aanstaand weekend is er van vrijdag op zaterdag een bijzondere weerkundige situatie. Ook in de landelijke media wordt u daarover steeds geïnformeerd. 

Duivensport Nederland heeft geen adequaat hitteprotocol, hebben wij de afgelopen week moeten constateren. Na overleg met de afdelingen hebben wij daarom het volgende geadviseerd, mede omdat de jonge duiven meer moeite hebben met de huidige weersituatie dan de oude duiven:

De vrijdagavondinkorving verschuiven naar de zaterdagavond vanwege de hitte en verwachte complexe weersituatie op zaterdag. Voor zondag ziet het er een stuk beter uit en kan er ook voor de duiven een concours georganiseerd worden met een  maximum van ca. 250 km verste afstand afdeling.

Daarmee houden wij de vliegduur beperkt.


Om tijdig te kunnen lossen per afdeling een lossing per losplaats te laten plaatsvinden en indien het in de vluchtlijn is dit te beperken tot maximaal 2 om hiermee iedere afdeling tijdig te kunnen lossen.

Instructies voor de belading:

23 duiven in de grote manden en 20 in de kleine manden.

Onderste en bovenste rij vrij.

Met deze afspraken kunnen wij de vluchten van deze week doorgang laten vinden en verwachten wij dat dit ook mogelijkheden biedt in soortgelijke weersomstandigheden de komende weken.

Wij zullen begin volgende week in overleg het programma van de komende weken met elkaar vastellen. Rekening houdend met het originele programma en de vluchten die al dan niet doorgang hebben gevonden.


Succes met de voorbereidingen.

Met sportgroet,

NPO bestuur