Artikelen

 

Theo Onderwater uit Lisse
1e PRIJS SAMENSPEL LEIDEN EN OMSTREKEN WEDVLUCHT CHATEAUROUX

Dit weekend vlogen de duiven in het samenspel leiden en omstreken alweer de 5e eendaagse fond vlucht vanuit Chateauroux, voor de gemiddelde liefhebbers zo,n 625 kilometer met de wind het eerste stuk uit het westen en later vanuit het noorden. De snelheid was dan ook wederom niet hoog maar dat is logisch met deze hitte en een groot gedeelte tegenwind. Om 07:20 uur kregen de duiven het starschot en konden ze hun reis op de nationale eendaagse fondvlucht beginnen. De snelste duiven vielen nu eens niet in Reewijk en ook niet in zuid Holland want in Limburg maakte de eerste net even boven de 1300 meter. In zuid Holland was het weer eens ouderwets Dordrecht wat de klok sloeg want daar vallen een hoop vroege duiven. In het samenspel leiden en omstreken viel de snelste duif in lisse bij Theo Onderwater om 15:56 uur en maakte een snelheid van 1229 meter.

Winnende duif is natuurlijk een van de beste duiven van Nederland de 6-1844111 want wat een super doffer is dit toch.
‚ÄčOp 19 juli stond hij al op de 4e plaats bij de oude duiven voor de Olympiade. Maar ook bij de jaarlingen heeft hij er al een bij de top 15 staan 17- 1217615. Wat Theo dit jaar presteert met zijn duiven is echt geweldig en hij heeft nog altijd een hele grote kans om generaal kampioen te worden.
de "111" is een laat zomer jong van 2016 en in 2017 pas op de natour op geleerd. De moeder van de "11" is de 13-1171670 en komt van W v d Kooy uit "het evenbeeld" met veel Verkerk bloed x Marijke Vink, en dit gaat weer naar de duiven van Gaby v Abeele wat weer komt uit de goede lijnen van Wim Vink Noordwijk .

We laten Theo zelf nog even aan het woord.

Dat hij in goede doen was had de 16-1844111 de hele week al aan gegeven in zijn gedrag binnen en buiten het hok.
In de week van 7 tot 13 juli is hij verzorgt door W v Harskamp daar ik 5 dagen ben wezen fietsen met mijn vrouw, langs de rotte naar Dordrecht .
Ook zijn ze deze keer niet gelapt op 15 Km, op zaterdag 14 juli toen was kleinzoon Dorus jarig in Tilburg en dan kan Opa duif niet weg blijven.
Maar alles ging die dag goed .
Met de zelfde verzorging een extra pinda ging hij weer in de mand naar Chateauroux , zaterdags kwam de vaste supporter Nico v d Meer voor 15.00 uur ,hij had de snelheden in Limburg en Zeeland op de melding gezien ik zelf kijk niet, is niet goed voor je hart is ook de spanning er af als hij komt.
Nou hij kwam dit keer uit het oosten en zonder dralen om 15.56.57 uur op de klep, even koeren van hier ben ik. Gemeld in de vereniging was hij weer de snelste, dan afwachten wie er bij komt daar ik ze moet melden bij compuclub.
Nico belt dan naar zijn zwager Dick Nulkes in Lisse als zijn vrouw de telefoon op neemt en zegt Dick het is Nico horen we gelijk heeft Theo er weer een.
Maar nu de eersten over de West kant en 22 over heel Zuid-Holland is niet niks.
Het was aan alle kanten een prima duiven dag alle jonge en oude voor 19.00 uur weer thuis,zelfs enkele jonge duiven die van Duffel naar Menen gingen.
Voor de oude nog 2 vluchten dan mogen ze uit rusten,ze zijner aan toe,zo ook de baas !!!

Alle winnaars van harte gefeliciteerd.

Tot volgende week,
De Witte Duif.